IP

black rose
07-05-2009, 18:08   |  #1  
black rose avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
880 mesaj

bir IP nin kime ait olduğunu nerede oturdugunu vs bulmanın yolu var mı?
program falan gerekiyor mu?

_Neo_
07-05-2009, 21:18   |  #2  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj
AdRaMiTi

Mit ajanı olman lazım  (=

Türk malıAğzı kulaklarına varıyor

ECHELON_
07-05-2009, 21:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
AdRaMiTi

Mit ajanı olman lazım  (=

Göz kırpma

black rose
07-05-2009, 21:30   |  #4  
black rose avatarı
OP Yıllanmış Üye
880 mesaj

televizyonlarda falan görüyorum kime ait old buluyorlar
bende merak ettim
öğreniyiim demiştim :S

ECHELON_
07-05-2009, 21:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
black rose

bir IP nin kime ait olduğunu nerede oturdugunu vs bulmanın yolu var mı?
program falan gerekiyor mu?

bazı hack sitelerinde böyle bir efsane var sözde ıp adresinden kişinin bulunduğu evi google eart tan buluytorsun ama bu bir saçmalık böyle bir şey mümkün değil sadece o kişinin nete girdiği ve bağlı olduğu serverı bulursun hani tracert komutuyla pcnin izlediği yoldan en sonuncusunu

ama konu adli ise yani bir suç varsa değil ıpsinden adresini annesinin kızlık soyadını dahi bulursun tabi YASAL çerçevede

setare
07-05-2009, 22:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

foruma yazdigimiz mesajlardan ip numaramiz gorunuyor. chip veya baska bir forumun yoneticisi TTnet den kimligimizi ogrenmek isterse TTnet bilgilerimizi veriyor mu

ECHELON_
07-05-2009, 22:31   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

http://www.byte.com.tr/forum/forum_posts.asp?TID=12363

aslında dırekt olarak konu ile alakası yok ama bu tarz komik konular her yarde var mesela bakınz:

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 07 Mayıs 2009 22:43
ECHELON_
07-05-2009, 22:46   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
setare
foruma yazdigimiz mesajlardan ip numaramiz gorunuyor. chip veya baska bir forumun yoneticisi TTnet den kimligimizi ogrenmek isterse TTnet bilgilerimizi veriyor
forum yönetcisi selçuk islamoğlu dışında kimse senin chıp üzerinden ıp ni öğrenemez ama mssengerda tanımadıklarınla konuşursan senin ıp ni dosya paylaşımı yoluyla bir kaç deneme yanılma ile bulunur ama ıp nin bulunması bir şeyi ifade etmez adli işler dışında kimse senin ttnet üzerinden ıp numarana göre kişisel bilgilerine ulaşamaz

E.ipeq
07-05-2009, 22:51   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj
SCARFACE_
forum yönetcisi selçuk islamoğlu dışında kimse senin chıp üzerinden ıp ni öğrenemez ama mssengerda tanımadıklarınla konuşursan senin ıp ni dosya paylaşımı yoluyla bir kaç deneme yanılma ile bulunur ama ıp nin bulunması bir şeyi ifade etmez adli işler dışında kimse senin ttnet üzerinden ıp numarana göre kişisel bilgilerine ulaş
Malesef bızım başımıza geldı ip adresıyle bütün bılgılerı ogrendıler :(

ECHELON_
07-05-2009, 22:58   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
E.ipeq
Malesef bızım başımıza geldı ip adresıyle bütün bılgılerı ogrendıler :(
kimse sizin sadece ıp nizle kim olduğunuzu bulamaz yani ben böyle biliyorum netten ıp bulma siteleri var onlarda sitelerin ıplerinde işe yarar onlarıda zaten domain gibi sitelerden buluyorsun basit kullanıcının ıpsi üzerinden mahkeme kararı yoksa ttnet bilgi vermez

ama sen yabancı kişiden yada truvalı program indirmişsen birileri pcye sızar ve kişisel bilgilerinizi bu şekilde çalar yoksa bunun kıt bilgimle başka bir yolu olacağını sanmıyorum

ama böyle bir şey olduysa gidip savcılıkta şikayet edip hakkınızı onuna kadar arayabilirsiniz bu bir oyun değil birilieri oyun sansada ha birinin cüzdanını çalmışın cüzdandan para almamış cüzdanı geri vermişin ama kimliğin bende kaslın demişin ya da netten onun kişisel bilgikerini çalmışın bunun suçu 6 AYDAN BAŞLAR 3 YILA KADAR GİDER

ASLINDA bu konuda en bilgili kişi adramiti dir ona sormak lazım bu konuyu

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 07 Mayıs 2009 22:59
E.ipeq
07-05-2009, 23:02   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

Haklsınız sırf ıp ile yaptıgını sanmıyorus mail ile pcye girdıgını düşünüyorus hiç bi dosya alışverişi olmadı çünki o girenle..

ECHELON_
07-05-2009, 23:09   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
E.ipeq
Haklsınız sırf ıp ile yaptıgını sanmıyorus mail ile pcye girdıgını düşünüyorus hiç bi dosya alışverişi olmadı çünki o girenle..
eğer video içerikli sitelerde çok geziyor ve içerik olarak tehlike arzedeck sitelerde yer aldıysanız o tür siteler video codeclerine eklenen zararlı kodlarla pcde arka kapı açar ama siz farl etmezsinizi ve biriyle muhattab olursunuz o kiid sizdeki arka kapıyı fark eder ve pcye sızar

burada yapılması gerek iyi bir güvenlik duvarı ve antıvırus programı kullanmak ve NETTE babanıza bile GÜVENMEMEK.

ayrıca portlarınızda açık varmı diye şurdan bakabilirsinzi

ayrıca bu konuda şu konuya bakabilirsiniz:

E.ipeq
07-05-2009, 23:11   |  #13  
Taze Üye
4 mesaj

Video içerikle bı alakası yok:)
Sıte adı vermım ama buyuk bi onlıne oyundan geldı bu bela malesef tövbe ettırdı bısı çok haklısınız guvenmeyı bırakın konuşup muhattap bıle olmamak lazım:)
Lınkler için teşekkürler..

Barış
08-05-2009, 15:09   |  #14  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

hahaha :))

buna çok güldüm :)

elektrik hattından pc ye girip :) mesaj bırakıyorlar :D

gerçekten çok komik yaaa :D :)

bunu paylaşan arkadaşa çok tesekkurler :D

elektrikden pc ye giren adam su hattından neler yapar...

Son Düzenleme: Barış ~ 08 Mayıs 2009 15:09
ECHELON_
08-05-2009, 15:40   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
AdRaMiTi

Aslında bu konu 3-4 ay önce açılsaydı evet bulunur diyebillirdim lakin şu anda bulunamaz kısmen bulunamaz..

Niçin bulunamadığınıda söyliyim Sorun teşkil edeceğini sanmıyorum cünkü böyle bir hataya düşen kullanıcıda varsa bilgilenmiş olur.

Senin ilk önce ipget ile ip'ni öğrenirler.

Sonra Modeminin fabrika cıkış şifresi kullanıyorsan onu bulup girerler.Değilse bir kac deneme yaparlar.

Aştıklarında senin Ttnet Kullanıcı Adın ve Şifrene bakarlar.Şifre orada kayıtlı olduğu için bazı proğramlar ile gösterilebiliyor bu isim vermeyeceğim.

Sonra Senin kota sorgulama sayfana girip Adını Soyadını Öğrenirler.

Sonra Online Rehbere girip arattırırlar Şayet küçük yerde yaşıyorsan

ve sonuc adres karşısında (=

Ama şimdi bu işlevi yapamazlar niye ? Cünkü Ttnet KOta sorgularkene E-mail istiyor Göz kırpma

Alınacak Önlemler..

Siz,siz olun modeminizin fabrika çıkış şifresini kullanmayın değiştirin.

TTnet şifrenizi Telekomun verdiği şifreyi değiştirin.

Mümkün olduğunda cok yabancı kişi varsa Tor tipi yazılımla Kısmen İp'nizi arka planda gizlemiş olursunuz.

yorumun için teşekkürler
yeni bir şeyler öğrenmiş olduk bende bu ttnet niye e-mail adresi soruyor diyordum

ECHELON_
08-05-2009, 15:41   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Barış
hahaha :))

buna çok güldüm :)

elektrik hattından pc ye girip :) mesaj bırakıyorlar :D

gerçekten çok komik yaaa :D :)

bunu paylaşan arkadaşa çok tesekkurler :D

elektrikden pc ye giren adam su hattından neler yapar...

rica ederiz

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 08 Mayıs 2009 15:42
Turkish Developer
08-05-2009, 16:11   |  #17  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj

Konu neticelendirilmiş fakat olsun...
Bir kaç şey eklemek isterim.

Arkadaşlar, öncelikle  değişken-statik İP numarası olsun olmasın,  Sadece İP numaralar üzerinden bilgisayarlara girmek pek kolay değil. (bunu normal saldırgan kullanıcılar ile sınırlandırıyorum, birazdan ayrıntısına değineceğim) Güncelleştirilmiş işletim sistemleri, ve bilgisayarda paylaşım dosyalarınız yoksa, ve hele hele bir Security programı veya Firewall var, ve Portlarınız tehlike arz etmiyorsa, gerisi sizin almış olduğunuz ve siztemde yer edinmiş dosyaların kurbanısınız demektir.

Her cracklenmiş program, her tanımlanmayan programlar,Her tarayıcınızın bir derlenmiş hackelnemey çalışılan exploit vulnerabilities buqtraqt olabilir , ve sizin haberiniz olmadan bilgileriniz çalınabilir. ve dahası hep rik unsurudur.

Son yıllarda, bir çok keylogger dolaşıyor. Kötü kullanıcı kurmuş olduğu serveri sisteminize çok küçük bir hile ile atabilir, ve ilgili server kullanıcının istediği zaman aralıklarında sizden bilgi transfer etmesini gerçekleştrebilir. Bazı keylogger ler yine bazı Güvenlik programları tarafından tanımlanmıyor ve sistemde yer edinmiş kalıyor. Eğer ki karşınızdaki ileri düzeyde bilgisi olan bir kötü kullanıcıysa (ki bir başka sistemi izinsizbu şekilde kontrol etmek isteyen kötüdür) bunu çok değişik hallerde gerçekleştirir. Üstte saymış olduğum bazı güvenlikler bile bertaraf edilir.
Modem ile sıkıntılarda öncelikli olarak;
Mac adresleri ve modemlerde hacklenebilir etrafınızdaki kişilerce. Buda başka bir ayrıntı.
yazacak çok şey var fakat, yavaş yavaş :)

Gerek Portların güvenliği, gerekse internette dikkat edilmesi gereken vb. Konuları forumda açmıştım, bulabilmeniz mümkün.

sevgiler...

ECHELON_
08-05-2009, 16:24   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

zaten bende bu keyloggerlardan hep şüphelenmişimdir chıpten indirdiğim bi kaç keylogger vardı hani şu pcdeki lisansları bulanlardan onları avira trojan türevi olarak görüyor yani modifiye edilmeye açık zayıf halka.

Turkish Developer
08-05-2009, 16:30   |  #19  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj
SCARFACE_
zaten bende bu keyloggerlardan hep şüphelenmişimdir chıpten indirdiğim bi kaç keylogger vardı hani şu pcdeki lisansları bulanlardan onları avira trojan türevi olarak görüyor yani modifiye edilmeye açık zayıf halka.
İaddaa Ederimki hiç bir keylogger asla ve asla fayda sağlamaz.

Küçük bir ayrıntı vereyimki milw0rm - h4cky0u gibi alanlarda da bir kaç yıl öncesine kadar yöneticilik yaptım , ve ayrılıp güvenlik firmaları için , anti coderlik yaptım. Keylogger , shell, exploit, Phantom w, tabiki en önemlisi bir kbd trojanı  mantalitesi çok farklı işliyor..

Neyse güvenlik konusunda çok ciddi bazı konuları sizlerle ilerliyen haftalarda paylaşmaya çalışacağım, ve oldukça büyük güvenlik konularında bilgi sahibi olmaya çalışacaksınız :) konunun özü olmadığı için,imdilik sevgiler...

permanent
08-05-2009, 17:48   |  #20  
Üye
98 mesaj

aşağıdaki linkten ip adresi yazarak bazı bilgilere erişebilirsiniz.
ama ne kadar işine yarar bilemem.
Bilgi amaçlı söylüyorum sadece.

OnlyMann
08-05-2009, 18:03   |  #21  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

TT kurumsal kullanıcıları için kurumun istediği ip bloğunu tahsis edebilir. bu durumda sözleşme hazırlanır ve o sözleşme gereğince ip bloğunun bilgileri yukarıdaki adresten sorgulandığında cam gibi ortaya çıkar (bu ipler sabittir ve değişmez). ancak konuyu ev kullanıcıları için aynı şeyi söylemek mümkün değil kaldı ki modemi kapat aç ile (sabit ip değilse) ip değişir. ancak sadece değişmekle kalmaz. size ait verilen kullancı adı veya 18xxxx ile başlayan numaranız modem açıldığında hangi saatte bağlanmış ve hangi ipyi almış gibi bir takım bilgiler tutabilir (log). kullanıcı adınıza göre veya 18xxxx bilginize göre diğer bilgilerinize ulaşmak TT için sorun olmayacaktır. ancak bilinmesi gereken yukarıdaki adreslerde ev kullanıcıları için de ip aldığı santral bilgileri ve muhtemelen TT bilgileri görülecektir.

black rose
08-05-2009, 18:13   |  #22  
black rose avatarı
OP Yıllanmış Üye
880 mesaj

bilgilendirmenizden dolayı hepinize tek tek teşekkür ederim

E.ipeq
08-05-2009, 18:37   |  #23  
Taze Üye
4 mesaj

Eed bilgilendırmeden dolayı teşekkürler..

Son Düzenleme: E.ipeq ~ 09 Mayıs 2009 13:10