iPad iyi mi, kötü mü oldu?

CHIP Online
25-05-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple iPad'in satış rakamıyla övünüyor ama bu büyük başarı, bakın arka planda neye mal oluyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ipad-iyi-mi-kotu-mu-oldu_20196.html

Resimlerle: En iyi 15 iPad oyunu!

RBC Capital Markets'tan analist Mike Abransky'nin, Perşembe günü yatırımcılara gönderdiği not iPad'in Mac satışlarına toz yutturduğuna dair iddialı açıklamalar içeriyordu. iPad, satış sırasında Birleşmiş Milletler'de haftada 110 bin satış rakamıyla Mac'in önüne geçti ancak 2010'un ilk çeyreğinde haftada 246 bin satan iPhone 3GS'nin arkasında kaldı.

Abramsky'e göre ayrıca Apple mağazaları iPad'ler için bekleme listesi oluşturuyor. Şu an için iPad'in yokluğundan dolayı mı yoksa Apple'ın dünya piyasasına girişi için iPad'leri depoladığı için mi böyle bir liste hazırlanıyor, bilinmiyor.

Ayrıca analistçinin bir açıklaması da iPad'in diğer Apple ürünlerinden %25'lik bir pay aldığı yönünde. Ancak bu payların Mac'lerden mi yoksa iPad ya da iPod'lardan mı olduğu bilinmiyor. Başka bir deyişle, iPad iyi satıyor ama diğer yandan bazı Apple ürünlerinin önünü tıkıyor.

Öte yandan reklam firması Chitka'nın verilerine göre de Mac OS'un internet trafiğinde geçen ay %3'lük bir artış oldu. Bu artışın sebebi de iPad'in yaygınlaşması olabilir.

Tüm konu: iPad iyi mi, kötü mü oldu?

İzleyin: iPhone'u iPad'e dönüşüyor!

Resimlerle: En iyi 15 iPad oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce iPad diğer Apple ürünlerini nasıl etkiliyor?

CasLoW
01-06-2012, 23:05   |  #2  
CasLoW avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
161 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Apple'nin ürünlerine biçmiş olduğu yüksek fiyatlara rağmen ürünlerinin bu kadar fazla satılabilmesi iyi oldu.Bence bu Apple'nin kaliteli bir marka olmasından kaynaklanıyor.Ayrıca,telefonun tabletten daha fazla kullanıldığını düşünürsek İphone'un İpad'den daha fazla satılması olağan bir şey.Mac'lerin az satılmasının nedeni ise fiyatlarının çok yüksek olması ve günümüzde bilgisayar açısından Pc'nin daha yaygın ve önde olması.