iPad, onun için mucize oldu!

CHIP Online
04-11-2010, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

7 yaşındaki ufak bir engelli çocuğu hayata bağlamak için ne gerekir? Listenin ilk sırasında iPad var

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ipad-onun-icin-mucize-oldu_23322.html

Resimlerle: Çinli iPad'lerin istilası!

Apple'ın iPad'i yalnızca satış rakamlarıyla mucizeler yaratmıyor. Görünen o ki bu tablet, konuşma ve iletişim güçlüğü çeken çoğu insana da büyük fayda sağlıyor.

7 yaşındaki birinci dereceden omurilik kasları yetmezliği çeken Owen Cain için iPad adeta hayatla arasındaki bir bağ oldu. Vücudunun büyük bir oranı felç olan, konuşamayan ve enfeksiyon kapmaya çok yatkın olan Cain'in yaşıtları gibi okuma yazma ya da matematik problemleri çözme gibi konularda sorunları yok.

iPad ise bu 7 yaşındaki engelli gence adeta bir ilaç gibi gelmiş. Tıp alanındaki bu konuda yapılmış birçok cihaza göre oldukça ucuz olan iPad, büyük ekranı ve tek tuşla kontrol edilebilir yazılımlarıyla Cain'in eskiden yapabildiğinden fazlasını yapabilmesini sağlamış. Aralıkları oldukça büyük iPad klavyesi ise Cain'in iletişimini kolaylaştıran en büyük araç olmuş.

Tüm konu: iPad, onun için mucize oldu!

Resimlerle: Çinli iPad'lerin istilası!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: iPad bu alanda özel olarak geliştirilebilir mi?

Gürkan
04-11-2010, 13:22   |  #2  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
403 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Sadece İpad değil bir çok teknolojik ürün engelli insanlarımız için geliştirilebilir.. Oluşturulabilir..  Bu güzel bir örnek.. Aslında engelli insanlarımızın engellerini ortadan kaldıracak, onların hayatta daha rahat etmelerini sağlayacak o kadar çok teknolojik cihaz var ki.. Ama çoğu insanımız bu imkanlardan yararlanamıyor.. Çünkü her şey genellikle ticari olarak görülüyor.. Sadece adı "sosyal" olan devletimiz ise pek çok konuda yetersiz kalıyor... Yani teknoloji gelişiyor ama biz insanlar gelişemiyoruz...