iphone 2G almak istiyorum

the_mask
13-02-2009, 15:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

selam* arkadaslar iphone 2G almak istiyorum tabi mecburen 2. el olacak ama ilk önce bazı sormak istedigim şeyler var ve bu konu hakkında bilgisi olan en azından iphone kullanmıs olanlar cvp verirse cok sevinirim.

1.iphone 3g ye yuklenen progamların hepsi iphone 2g ye de yuklenebılıyor mu?
2.iphone 2g ile 3g arasında ki baglantı hızları cok farkedıyor mu?
3.iphone 3g yi almamakla ne kaybetmiş olurum?

evt arkadaslar iphone ile ilgili aklıma takılan sorular bunlar diger bir kısma geçicek olursak.haliyle 2. el alacağım* ama temiz bir telefon olsun istiyorum.Kayıtlı olsun istiyorum ve 550 tl yi geçmiyecek bir fiyata bulursam süper olacak.

1.sizce 550 tl cok mu?daha ucuza da bulabilir miyim?bulabilirsem nereden*? tavsiyeleriniz.
2.sarj durumu 1 sene sonra cok cabuk bitmeye baslıyor denıyor bu dogru mu?
şimdilik bu kadar sorularım arkadaslar cvp larınıza ve ilginize şimdiden tesekkürler .Saygılar
NOT:Bu arada ankara oturuyorum hani tavsiyesi olan arkadaslar olursa diye belirttim. :)

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 07 Eylül 2010 13:47
erdem barış
13-02-2009, 15:36   |  #2  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

iphone 2g işe yaramaz verdiğin paraya yazık 550 tl vereceğine ikinciel n95 al simbian programlarını da heryerde çok rahat bulursun sorunun cevabı değil ama bi daha düşün derim zaten alacağın  ıphone2G de garanti olmayacak ve ölü piksel oluşursa yapabileceğin birşey yok ıphone modelleri aşırı lüks para tuzağı. donanım haberden bir ıhone kullanıcısının görüşünü yazıyorum.iki modeli de kullanmış ve farklarını benzer yanlarını belirtmiş.
  
"Arkadaşlar bende iphone 2G varken daha onu satmadan bir de 3G aldım. Ve ikisini kıyaslama imkanım oldu. İlk göze çarpan ve beni çok üzen ekranlar arasındaki fark oldu. Arasında o kadar bariz fark var ki belki de Turkcell'in şu 3GB internet hediyesi ve GPS olmasa 3G'ye geçmezdim diyecek kadar çok. 3G'nin ekranı çok ama çok sarımsı. Özellikle her ikisini yan yana koyunca çok daha belli oluyor. 2G'yi bir müddet görmezsem gözüm alışır gibi oluyor ama sonra 2G'yi bir çıkarıyorum. Vay be ne süper ve canlı renkler demekten kendimi alıkoyamıyorum. Ekran deyip geçmeyin arkadaşlar. iphonu iphone yapan o büyük çoklu dokunmatik ekranıdır bence. Neyse ekranı geçtim.

iPhonu alalı 2 hafta olmasına rağmen hala bilgisayarla arasında dosya transferi yapamadım. Piyasada ücretsiz program yok. Başta Air Sharing diye bir program ücretsizmiş ama biz yetişemedik. Şimdi 6.99$'dan app storeden satılıyor. Ben de belki ücretsizi çıkar diye bekliyorum. Sadece Air Sharing mi? 2Gde parayla kurduğum bir uygulama yoktu. Şimdi ise neye el atsam karşımda dolar işareti. Ne bileyim mesela 2gde oynadığım (aynı zamanda windowsta da çok oynadığım) solitaireyi bulamadım. Sonra yine 2Gde çok sevdiğim Locations diye bir uygulama vardı. Bir çeşit webcam. Şimdi 3G için benzer Webcam free adında bir uygulama buldum ama kesinlikle diğeri gibi kullanışlı değil. Mesela en basitinden Locations#65533;da tıpkı resimlerinize bakıyor gibi sağa sola kaydırarak Kamera resminizi değiştirebiliyordunuz. Ama webcam free#65533;de her resimden geri bir önceki menüye dönmeniz ve diğer resmin üzerine tıklamanız gerekiyor.

İki iphonumu da (2G 8GB- 3G 8GB)yanyana koyuyorum. Aynı anda aynı uygulamaları çalıştırıyorum. Mesela kamera, safari... Kesinlikle 2G olan daha hızlı açılıyor. Bu kimi zaman bir saniyenin altında bile olsa böyle. Hadi bunu da geçtim. bir saniye geç açılması çok önemli değil. Bir de ana menü tuşları birbirinden farklı. 2Gde çıt diye tıklanıyor. Biraz daha sert ancak tıklayamamak diye bir şey söz konusu değil. Ancak 3G#65533;de bazen tıkladığım halde tıklanmayabiliyor. Hatta bazen tıklayıp tıklayamadığımı bile anlayamıyorum.

iphone 2G'de şöyle bir sıkıntım vardı. Adres defterine birini kaydederken veyahut safaride adres çubuğuna ya da google'a birşeyler yazarken beni programdan dışarı atıyor ve ana menüye dönüyordu. Sonra bu sıkıntının sebebini bulmuştum. Meğerse Installerdan RipDevin Türkçe klavyesini yüklediğim için oluyormuş. Onu kurmazsam veya Türkçe klavyeyi seçmezsem o sıkıntıyı yaşamıyordum. Ama uzun süre nedenini anlayamamış ve iphonu bu şekilde kullanmıştım. Bu durum beni epey bi canımdan bezdirmişti. 3gde bu sorunu yaşamayacağım için çok mutluydum. Ama o da ne bu gece milliyet ve internet haber sitelerine girdiğimde bir müddet sonra kendimi safarinin dışında ana menüde buluverdim. Hemde bir çok kez. Müthiş moralim bozuldu. Hiç olmazsa 2Gde Türkçe klavyeyi kaldırdığımda falan bu sıkıntıyı yaşamıyordum. Şimdi ise 3Gde ne yapacağımı bilemiyorum. Bu konuda hiçbir forum ya da blog sitesinde de bir şey bulamıyorum.

2Gde Edgei açıp kapayabildiğimiz gibi Edge ile ne kadar veri transferi yaptığımı da görebiliyordum. Ancak 3Gde böyle bir seçenek yok. Ne kadar veri transferi yaptığınız da görünmüyor.

Elbette GPSi süper. Şu an cebimde 2G yerine 3G taşıyorsam inanın yegane sebebi GPSir. Yeni bir teknoloji değil ama "Google Earth üzerinde çalışması çok hoş.


Son Düzenleme: erdem barış ~ 13 Şubat 2009 15:42
the_mask
16-02-2009, 11:02   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

tavsiyen için tesekkürler ama denemeden bilemiycem galiba.Bu yüzden almak istiyorum en azından almadıgım için pişman olmaktansa alıp da pişman olayım :D

the_mask
19-02-2009, 16:00   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Bu konuya bu kadar talep beklemiyordum çok yardımcı oldunuz teşekkürler... :) :)

zero445
15-12-2009, 04:59   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

ben iphone 2g kullaniyorum ve simdiye kadar sadece ekran sorunum oldu, o da yere dusurup kirdigin icin, sirkecide nefas elektronikten iphone ekran temin ettim ve degistirttim. Suan sorunsuz calisiyor.. http://www.nefas.com.tr

richosteel
04-06-2010, 12:22   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Günün her  Anı Hizmetinizdeyiz 7/24.
Garanti,İş  Bankası, YapıKredi, AkBank, finansbank olmak üzere 5 Banka üzerinden Hizmet Vermekteyiz.
iLetişim: [email=ChpSatis@hotmail.com.tr]ChpSatis@hotmail.com.tr[/email]
Ücret  :1milyon Chip = 2.5 TL