iPhone 3G S'ler teker teker ölüyor

CHIP Online
09-07-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Pek çok sorundan sonra sıra buna da geldi: iPhone 3G S'lerde yaşanan yeni sorun biraz ciddi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ipho ... r-oluyor_13867.html

Resimlerle: İşte ilk iPhone ve "ilkel" işletim sistemi

iPhone 3G S'ler piyasaya çıktı çıkalı güçlü donanımı, sayısız uygulamaları ve yeni birkaç özelliği ile satış rekorları kırıyor, kullanıcılar hem tasarım hem de performans anlamında iPhone'dan vazgeçemiyor.

Fakat ısınma sorunları ve sinyal gücündeki azalma gibi olumsuz yönleri de bulunuyor. Şimdi de buna batarya ömrü ekleniyor.

Taşınabilir bir aygıt için batarya; hayati önem taşıyan, çoğumuzu kablolardan günlerce uzak tutabilen kritik bir bileşen.

Konu iPhone'un batarya ömrüne gelince kullanıcılar bu durumdan muzdarip oluyor. Apple Destek Forum'larında gün geçtikçe batarya ile alakalı konular artıyor. "npshenoy2" rumuzlu bir kullanıcı durumu şöyle izah etmiş: "Günde 5 kez e-posta adresimi kontrol ediyorum, 10 dakika kadar Youtube'da video seyrediyorum ve 3G kapalı olmasına karşın sabahtan akşama ortalama bir kullanım ile şarjım bitiyor."

Tüm konu: iPhone 3G S'ler teker teker ölüyor

İzleyin: iPhone'unuzda Doom keyfini yaşayın

Resimlerle: İşte ilk iPhone ve "ilkel" işletim sistemi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: iPhone'unuzda batarya ile ilgili sorun yaşadınız mı?

Kapalı Hesap (53751)
09-07-2009, 20:09   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

iPhone'unuzda batarya ile ilgili sorun yaşadınız mı?

iPhone'um yok:))

Der Rote BaroN
10-07-2009, 01:24   |  #3  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

İnsanların netbook almasını anlamadığım gibi Iphone almasını da anlayamıyorum ve anlayamayacağım.

Mustafa Can
10-07-2009, 01:31   |  #4  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

onun yerine pc alırım daha iyi hem o daha hızlı

Ciim
10-07-2009, 10:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

iPhone'unuzda batarya ile ilgili sorun yaşadınız mı?

soruyu iphone kullanıcıları olarak yanıtlasak daha doğru çünkü halk deyimiyle alakaya maydonoz cevaplar yazılıyor...

iphone 2g (ilk çıkan türkiyede satışa sunulmayan model) 16gb lık versiyonunu kullanıyorum... iphone 3.0 yazılım versiyonuna geçtikten sonra telefon çok hızlandı ve güzel oldu fakat bir kaç gün önce bende batarya sorunu yaşamaya başladım... tek çare yazılımını baştan kurmak sanırım bu akşam gerçekleştiricem... iphone almama konusunda fikir yürüten arkadaşlar kimse alın diye zorlamıyor zaten ;)

"na sar et méne o'lura ca lis se nind éol urr"

bekirturker
06-09-2009, 12:17   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Tam bir fiyasko! insanları ne kadar da güzel kandırıyorlar... Çok daha makul bir bedelle, daha üstün özellikli bir çok alternatif varken...Pazarlamanın gücü...
I-Phone'um var diyorsanız, mobil cihazım var demek abes kaçıyor.

ismet35
06-09-2009, 12:40   |  #7  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

Tek diyeceğim ; verilen paraya yazık...Gidin bi pc alın daha iyi yav..

uGuR.uK
06-09-2009, 20:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

iphone 3g'sini ödünç almıştım arkadaşın, yurt dışından hediye gelmiş buna. bende hergün şarja takıyordum. aynen o forumdaki arkadaş kadar hatta belki daha az kullanıyordum ama ertesi günün sabahı şarjda bırakıp çıkıyordum dışarı ki zaten her zamanda dolmuyor alet ne hikmetse?!? şarja takıp gidiyorum 1 saat sora geliyorum ki pil durumu aynı ama altı ateş gibi...

Ciim
07-09-2009, 11:15   |  #9  
Yıllanmış Üye
454 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
iphone 3g'sini ödünç almıştım arkadaşın, yurt dışından hediye gelmiş buna. bende hergün şarja takıyordum. aynen o forumdaki arkadaş kadar hatta belki daha az kullanıyordum ama ertesi günün sabahı şarjda bırakıp çıkıyordum dışarı ki zaten her zamanda dolmuyor alet ne hikmetse?!? şarja takıp gidiyorum 1 saat sora geliyorum ki pil durumu aynı ama altı ateş gibi...
kablo v.s den kaynaklanıyor durum ve siz eğer düzgün şarj etmezseniz düzgün pil ömrü beklemenizde abes olur :D

ayrıca iphone kullanmayanların durum hakkındaki yorumlarını kabul etmiyorum. ve yaşanan çok nadir bu gibi durumları bütün iphone lara malum etmeninde mantığını göremiyorum.

YÜKLENEN 1 FARKLI PROGRAM aletin çalışma tarzını değiştiiriyor çünkü...

uGuR.uK
07-09-2009, 17:27   |  #10  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: Ciim  
kablo v.s den kaynaklanıyor durum ve siz eğer düzgün şarj etmezseniz düzgün pil ömrü beklemenizde abes olur :D

ayrıca iphone kullanmayanların durum hakkındaki yorumlarını kabul etmiyorum. ve yaşanan çok nadir bu gibi durumları bütün iphone lara malum etmeninde mantığını göremiyorum.

YÜKLENEN 1 FARKLI PROGRAM aletin çalışma tarzını değiştiiriyor çünkü...

kablodan kaynakalamaz, çakma değil. artı şarj etmeninde düzgünü yanlışı mı olur, sıfırdan şarj aleti yapmıyoruz. fişe takıp pili %100 dolduktan sonra çıkarıncada aynı kullanımla 1 gün bilemedin 1.5gün en fazla, ötesi yok. e ben dokunmatikle wi-fi özelliğinide şarj yüzünden kıscaksam ne anlamı kaldı iphone'un, bunlar onu çekici yapan zaten.

beycanes
15-03-2010, 13:16   |  #11  
Taze Üye
2 mesaj

merha*ba;
14 şubatta hediye olarak aldığım iphone 3gs'imle hem batarya hem de sinyal problemi yaşıyorum. telefonumu eğer kullanırsam, ki buna internete girmek ya da oyun oynamak dahil deil, her akşam hadi taş çatlasın ertesi gün öğlen şarja takmak zorunda kalıyorum. satarken kılavuzlara yazdıkları 300 saatler ve 12 saatlik konuşma süresini kim nasıl hesapladı acaba merak ediyorum. oyun oynayıp internete falan girersem zaten gün içinde ikinci kez şarj etmek zorunda kalıyorum. bi de bu telefonu sürekli açık olarak mı şarj etmek gerekiyor? kapatıp şarja koysam bile alet kendi kendini açıyor, anlam veremedim :P  Bir de şimdiye kadar hiç tam doğru dürüst bir sinyal gücü almadım, sinyal gücü işareti sürekli eksik...ilk 30 günlük değiştirme hakkımı da maalesef sevgili ve sayın yetkili servisler yüzünden yaktım, TİM ler servislere, onlar aldığınız yere götürün oyalamalarıyla 30 günü aşırmayı becerdiler nihayet :(
 problemlerimi nasıl aşabilirim acaba ? :(

beycanes
15-03-2010, 13:21   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

a bi de bu aleti uzmanlar testlerde sözde 3g lerin 1.5 katı batarya süresine sahip olarak dillendiriyorlar... :P

N-0NE
15-03-2010, 13:27   |  #13  
Yıllanmış Üye
212 mesaj

İphone gibi bi cep telefonuna 1.500 tl vermek gerçekten paranızı çöpe atmakla aynı benim gözümde.Omnia 2 alıp kullanın bir daha iphone'un yüzüne bakmayacağınızdan %100 eminim Gülüş