iphone 4 buyrun bir hata daha

CarlJohnson
09-10-2010, 15:25   |  #1  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,081 mesaj

Kılıfla, cam arka yüzey arasında bir kum tanesi bile kalsa telefon fotoğraftaki hali alabilir. 

Apple, ABD'de Nixon yönetiminin düşmesine neden olan Watergate skandalından esinlenilerek 'antengate' diye anılan olayın şaşırtıcı bir şekilde başarıyla üstesinden geldi. iPhone 4'teki bir tasarım hatasıyla antenin yanlış yere konuşlandırılması yüzünden bazen telefon çekmiyordu. Bir de üstüne 'Apple Kralı' Steve Jobs, pişkin pişkin "Telefon çekmiyorsa siz de diğer elinizle tutun" dedi. Bu arsız açıklama bile telefona ilgiyi azaltmadı. 

Apple, üçüncü parti kılıf satışını durdurdu 

İnternette teknoloji blogları yeni bir söylentiyle çalkalanıyor. İddiaya göre 'Apple'ın iPhone masası mühendisleri' bir büyük tasarım hatası daha tespit etti. iPhone 4'ün arka yüzeyi cam. Telefonunda sürgülü kılıflardan kullananlar, birkaç ay sonra telefonu kılıfından çıkardığında arka yüzeyde 'paramparça' bir görüntüyle karşılaşibilir. Bu durumun nedeniyse kılıf takılırken kılıfla telefonun yüzeyi arasında kalabilecek bir partikül, mesela bir kum tanesi bile olabilir. 

Apple tarafından henüz doğrulanmayan bu durum blog'larda şimdiden 'camgate' diye tanımlanıyor. İnternette büyük yankı yaratan tasarım hatasını Apple'daki kaynaklarından bilgi alan Ryan Block duyurdu. Block'a göre sorunu tespit eden Apple, kendi mağazalarında üzerinde 'iPhone için üretilmiştir' damgası olan 'üçüncü parti' kılıfların satışını durdurdu. Avrupa ve ABD'deki mağazalarda telefonun arkasını saran sürgülü kılıflardan artık bulunmuyor. Apple'ın sorunun kaynağını tespit etmek için yeni bir test programı başlattığı da öne sürüldü. -Milliyet-

gkn123
09-10-2010, 21:22   |  #2  
gkn123 avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

buyurmayalım o hatayı lütfen:)

Feyk
09-10-2010, 21:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Aga foto nerde yaw??

Semih Özyurt
10-10-2010, 11:31   |  #4  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

valla bende fotoyu göremedim.

Atilla Sarıtaş
10-10-2010, 14:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Sanırım haber burda : http://cadde.milliyet.com.tr/201 ... PHONE_4_PARAMPARCA_

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 10 Ekim 2010 14:31
CarlJohnson
10-10-2010, 17:24   |  #6  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

birkaç resim daha var boyle alt köşeler falan çatlamış hep..garip olay iphone 4 krallıgına kendi rezilliklerinide kattı

bykush
11-10-2010, 17:58   |  #7  
Üye
67 mesaj

rezalet ya koskoca APPLE ya rezil-i rüsvan oldu gariplerim :)))

CarlJohnson
11-10-2010, 19:22   |  #8  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

HTC nin butun modelleri+xperia x10+samsung galaxy s bunlar dısında o kadar para asla vermem valla..haa birde fantezilerimi süsleyen motorola var ama malum mübarek ülkeye gelmiyor alet..neler kacırıyoruz ah hersey cıkıyor dısarda bizde 2 sene sonra..bazen o bile olmuyor bakınız motorola milestone..4.3 inc ekran android işletim sistemi qwerty sürgülü klavye 1500 mah batarya 5mp kamera vs ruh hastası bir aygıt..ama nerdeee yok gümrük yok operator yok baska bişi..birde amazon un türkiyeye gondermemesiyle beraber hayatımda etmiş oldugum küfür katsayısında %40 lık bir artma oldu dolayısıyla daha cok günah yazdı :)

xxömür
11-10-2010, 23:45   |  #9  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

gene apple ı taslamak icin abartılmıs haber yok kum tanesi kılıfa girerde ya bu hale getirirse ne işim var o partikülün orda hadi girdim diyelim bu hale getirebilecegi % kac ihtimal kac kişinin basına gelmiş farkettiyseniz haberde getirebilir diyor ama getirdi demiyor cok sacma cok baska bişey bulsunlar artık apple karalamak icin

Kapalı Hesap (153334)
12-10-2010, 10:09   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Ben apple taraftarı değilim ama kötülemekte istemem ama bu ara iphone 4 baya ilgim arttı anten sorunu bile artık gözüme gelmiyor telefondaki kamera nasıl oluyorsa halen daha iyisini göremedim nokia n8 sadece kafa tutabilir.Birde uygulamalarda android de bişey farkettim bazı proğramlar vürüs gibi yapışıyor ve kaldırsanda kalkmıyor boşu boşuna ram harcıyor hele telefondaki ram oranı 128mb 3 den fazla program zulum haline geliyor tabi bu telefona göre android sürümüne göre değişir.Ama Applenin en büyük avantajı bence yıllardır uygulanan uygulamaların tüm telefonlarında çalışması.Microsoftunda en sinir olduğun tarafı bir ürün çıkartıyor ondan sonra banane diyip bir sonraki sürümle ilgileniyor.Zune Hd aldım ama pişman olduğum nokta apple halen tuchlara güncelleme sunarken microsoft 4.7 bile çıkarmaktan aciz insan söyle bir düşünüyor acaba applemi yazılım devi yoksa microsoftmu.Win 7 den banane benim zune hd mi neden etkilesin biri mp3 yazılımı biri telefon yazılımı adamlar hiç üşenmeyip zune hd nin yazılımı ile win 7 nin yazılımını birleştiriyor.Noldu zune hd çöpe gitti.İnsallah win 7nin oyunları ve programları zune hd de çalıştırır yoksa microsoft artık mp3 piyasasına veda etsin.Halen daha Zune hd ilk aldığım günki keyifiyle kullanmaktayım wirlessten müzik yolluyorum çok etkiliyici özellikleri olsada yazılım olmazsa mp3 çalar hiçbir işe yaramaz.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (157116) ~ 12 Ekim 2010 10:31
Utkuu
12-10-2010, 18:06   |  #11  
Yeni Üye
33 mesaj

Hergün farklı bir hata çıkıyor, bu telefonda ama kötülememekte lazım yinede güzel telefon.

bilgehankalkan
12-10-2010, 18:52   |  #12  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Hiç kullananlardan öyle bir sorun dumadım ama test edildiğine göre herkeste olabilir. Bu durumda direkt değişim olur :D telefon yenilenmiş olur bahaneyle.

CarlJohnson
12-10-2010, 20:28   |  #13  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

@xxömür  hocam valla haklısın yani cok acayip bir durum ama apple da resmi olarak kılıf satıslarını durdurdu geri toplatıyor bu durum genel bir kıllanma yaratıyor acıkcası..yoksa iphone 4 su an bana gore top 3 telefondan biri.

brnonat
12-10-2010, 21:46   |  #14  
Yıllanmış Üye
223 mesaj

Şu ana kadar gördüğüm en estetik, sağlam ve stabil iPhone iPhone 3GS bana göre...

.VrL.
12-10-2010, 23:40   |  #15  
Taze Üye
1 mesaj

yazık apple gibi bir firma ve bunca mühendislik hatası sen kalk 150 m $ harca böyle üstün özellikli cihaz üret yok cami çiziliyo yada çizilebilir yok çekmiyo yok bilmem ne Nasıl bir ezimettir bu yaa

dabbe1
16-10-2010, 03:58   |  #16  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

apple kim telefon üretmek kim? şekilli tasarım yaparlarsa ve onu Çin'de üretirlerse tabi böyle olur adamlar düzgün test etmiyorki sorunu satıştan önce fark etsinler... onlar bilgisayar üretmeye devam etsin telefon onların işi değil...

CarlJohnson
17-10-2010, 18:44   |  #17  
CarlJohnson avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,081 mesaj
Alıntı: dabbe1  
apple kim telefon üretmek kim? şekilli tasarım yaparlarsa ve onu Çin'de üretirlerse tabi böyle olur adamlar düzgün test etmiyorki sorunu satıştan önce fark etsinler... onlar bilgisayar üretmeye devam etsin telefon onların işi değil...
bu yorum cok tepki alır Kahkaha Kahkaha