iPhone 5'in kamerasında da sorun çıktı

CHIP Online
28-09-2012, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5 piyasaya çıktığından beri gelen şikayetlere, şimdi de kameradaki bu sorun eklendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... un-cikti_36150.html

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

iPhone 5'in kamerasının parlak ışıkta çekilen fotoğraflarda mor renkli bir hâle gösterdiği ortaya çıktı. Bütün iPhone 5'lerde olup olmadığı henüz bilinmeyen sorun, sadece güneş veya parlak bir ışık kaynağı görüntülendiğinde meydana geliyor.


Mor efektin oluşması için &lt;span style="text-decoration: underline;">güneş</span>in fotoğraf karesi içerisinde olması gerekmiyor. Buna yönelik bir &lt;span style="text-decoration: underline;">örnek</span>, Twitter'da bir kullanıcı tarafından yayınlanırken, bir başka kullanıcı ise mor efekti gösteren bir &lt;span style="text-decoration: underline;">video</span> kaydetmiş.


Apple destek hattını bu sorun için arayan bazı kullanıcılar, Apple'ın sorundan haberdar olduğunu ve çok sayıda kişinin bu konuda şikayette bulunduğunu söylediğini iddia ediyorlar.


Bazı kullanıcılara göre mor efekt, iPhone 5'in kamerasında kullanılan safir kristal lens koruyucusundan kaynaklanıyor. Sert bir madde olan safir, lensi çiziklerden koruyor. Ancak farklı renklere sahip safirler, bu tür bir efekte yol açmış olabilir.


Apple, iPhone 5'in alüminyum kasasının kolay çizilmesiyle ilgili bir soruna "her türlü alüminyum için bu tür çizikler normal" diyerek cevap vermişti. Dolayısıyla şirketin bu soruna da "kamerayı öyle tutmayın" gibi bir cevap vermesi, şaşırtıcı olmayacak.

Tüm Konu: iPhone 5'in kamerasında da sorun çıktı

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Kaynak: www.chip.com.tr