merhaba arkadaşlar uzman sayılabilecek derecede iphone bilgim mevcut 1 yıl civarında 2g iphone umu kullaıyorum ve her türlü unlock ve sorunumu kendim hallediyorum.
başka bir iphone konusunda bir arkadaşımın sorusu üzerine uyarı olarak konuyu açıyorum..
türkiye saatiyle 17 temmuz saat 20:00 de yeni firmware olan 3.0 indirilmeye sunuldu yaklaşık 6,5 saat oluyor yani...
şimdi eğer telefonunu yurt dışından getirip türkiyede kullanan varsa kesinlikle şuan için bu versiyonu iphone una kurmasın çünkü telefon özelliği devre dışı kalır ve ipod gibi kullanmak zorunda kalabilir...
türkiyeden türkcell yada vodafone ile alan arkadaşlarım siz direkt olarak itunes üzerinden indirip kurabilirsiniz daha sonra yine itunes üzerinden aktifleştirip kullanabilirsiniz...
yurt dışından getirenler neden kurmasın?
çünkü yurt dışında özellikle abd den geliyor bu cihazlar ve orda at&t denen bir operatörün kartını kullanma mecburiyeti ile satılıyor bu nedenle bu kart olmadığından aktif edemezsiniz diyelim aktif ettiniz at&t dışında çlaışmaz türkcell le felan...
not: italya,hong kong,taylan gibi ülkelerden alınma iphone 3gler otomatik unlocklu yani her kartla çalışır bu arkadaşlarda itunes tan indirip versiyon yükseltebilirler...