Fonefon.com ekibinin iPhone kullanıcılarının genel olarak şikayet ettiği şarj sorunu ile ilgili bir araştırma yapmışlar. Bunun sonucunda elde ettiği bilgi ve tecrübeleri sizinle paylaşıyorum. Umarız faydalı olur. İncelemeye göre dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde;
- Otomatik ekran kilidinin zaman ayarlarını düşürün. Mümkün olduğunca düşük bir süre seçin.
- Wi-fi aramaları da şarj tüketen bir servistir. Bunu kapatmanız pil süresini etkileyecektir. Eğer wi-fi aramasını kapatırsanız kayıtlı olan ağlara otomatik olarak bağlanırsınız ama harici ağlara elle bağlanmanız gerekir.
- Ekran parlaklığı ayarı da pil süresini etkilemektedir. Parlaklık ayarlarını otomatik olarak ayarlayarak kolay bir kullanım sağlayabilirsiniz.
[/url]- LTE/4G servislerinin olmadığı yerde kapatmak da pil süresini uzatacaktır
- Yer bildirim servislerinin kapatılması da pil süresine etki edecektir.
[url=http://img.donanimhaber.com/upfiles/1532353/b0684d27-8e70-4ee3-adcf-1adabd5fe795.PNG] - LTE/4G servislerinin olmadığı yerde kapatmak da pil süresini uzatacaktır
- Bildirim merkezine yeni gelen özelliklerden ihtiyaç duyulmayan özellikler kapatılarak ekstra pil süresi sağlanabilir.
[/url]- Sıcaklık da pil performansını etkiler. Bu yüzden aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun.
- Uçaktayken veya çekmeyen bir yerdeyken iPhone'u uçak moduna alabilirsiniz
- Dinamik duvar kağıtları da pil tüketimine sebep olur. Bu özelliği kapatmalısınız.
- Arka planda çalışan uygulamalar pil tüketimine sebep olur. Gerekli olmayan uygulamaları kapatın.
- Parallax efektleri pil tüketimini arttırdığı için kullanılırken dikkat edilmeli.
- iOS7 otomatik olarak uygulamaları güncelleme özelliğine sahiptir. Eğer bu özelliği kapatmak istiyorsanız otomatik indirme ve güncelleme seçeneklerini kapatmalısınız.
- Eğer çok sık kullanmıyorsanız Bluetooth servisini kapatın
- Birden fazla mail hesabınız ilişkiliyse önemli olan mailiniz için Push özelliğini açabilirsiniz
- Spotlight aramasını kapatabilirsiniz
[url=http://img.donanimhaber.com/upfiles/1532353/43378222-82d5-4258-85a2-e491458bd53d.PNG] - Sıcaklık da pil performansını etkiler. Bu yüzden aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun.
- Uygulamalar için bildirimlerin gönderilmesini kapatın.
[/url]- Sık kullanmıyorsanız Siri'yi kapatın
- Kişisel Hotspotu kapatın
- Ekolayzırı kapatın
- Sık kullanmıyorsanız Siri'yi kapatın
Bu maddelerin yanında iPhone'nuzun şarj performansından şikayetleriniz devam ediyorsa aşağıdakilere de bir göz atabilirsiniz.
Sorun Giderme:
Eğer pil ömründe ani azalmalar görürseniz, bunun sebebi ihtiyacından fazla şarj harcayan bir uygulama olabilir. Eğer iPhone'unuzu resetlemediyseniz resetleyin düzelecektir.
Bir uygulamayı kapatmak için zorlamak:
Gereğinden fazla şarj harcayan uygulamayı tespit ettikten sonra kapanması için zorlayın. Çoklu görev uygulamasına gitmek için "Home" tuşuna iki kere basın, çıkan ekranda sorun çıkaran uygulamayı bulup yok edin. Bu yöntemi kullanarak aynı anda 3 uygulama yok edilebilir.
iPhone'u açıp kapatmak-resetlemek:
10 sn kadar uyku tuşuna ve Home tuşuna basılı tutun Apple logosunu göreceksiniz zaten.
Ağ ayarlarını sıfırlamak:
Ayarlar > Genel > Sıfırla> Ağ Ayarlarını Sıfırla adımlarını takip ederek gerçekleştirebilirsiniz. Bu ağ ayarlarını sıfırlama işlemi; şifreleri, VPN, APN ayarları dahil tüm ayarları sıfırlar.
[url=http://img.donanimhaber.com/upfiles/1532353/e16cfca8-ff3c-4337-b157-1b4afbf50107.PNG]
iPhone'u Geri Yüklemek (Restore):
Yeni gelen güncellemeden sonra şarj süresinde azalma yaşıyorsanız sistemi geri yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ayarlar> Genel > Sıfırla> Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil adımlarını takip ederek yapabilirsiniz.Tüm ayar ve içerikleri silmeden önce mutlaka bilgilerinizi yedekleyin.
[url=http://img.donanimhaber.com/upfiles/1532353/e16cfca8-ff3c-4337-b157-1b4afbf50107.PNG][/url]
Tüm bunlara rağmen hala pil ömrünüzde ciddi bir azalma söz konusu ise ve Applestore da çözümünü bulamadıysanız iPhone'unuzda değişmesi gereken donanımsal bir sorun olabilir. Unutulmaması gereken bir diğer konu da Apple'ın en az ayda bir kere şarj döngüsünü tamamlanmasını istemesidir (%100 şarjdan 0'a kadar).