IPhone4 en az arıza veren telefonu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
centauri
10-11-2010, 04:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj

Son yapilan bir arastirmaya gore IPhone tum smartphone'lar arasinda en az bozulan telefon oldu.
Squaretrade'in 10.000 (on bin) cihaz uzerinde yaptigi arastirmada %2.1 bozulma oraniyla en az bozulan telefon IPhone4 oldu.

Ikinci sırada Motorola ve iPhone 3GS'var: %2.3 bozulma oraniyla IPhone 3GS

Öte yandan kazalarda en çabuk bozulan telefon da yine aynı araştırmada iPhone 4 olarak kaydediliyor. Bu da düşürme ve üzerine sıvı damlaması olarak da belirtiliyor.

uGuR.uK
10-11-2010, 07:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

yazılım ve donanım bütünlüğünden ötürü en az hata veren olması normal, hatta en büyük artısı bu kullanım yönünden. kazalarda en çok arızayı almasıda ucuz işçiliğinden kaynaklanıyor..

layra41
10-11-2010, 15:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
725 mesaj

olabilir

scoop24
11-11-2010, 01:25   |  #4  
Üye
66 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
yazılım ve donanım bütünlüğünden ötürü en az hata veren olması normal, hatta en büyük artısı bu kullanım yönünden. kazalarda en çok arızayı almasıda ucuz işçiliğinden kaynaklanıyor..
Apple için ucuz işçilik diyosun, tam tersi olmasın?

centauri
11-11-2010, 03:00   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
289 mesaj
Iscilik seviyesi en yuksek olan telefon IPhone. En iyi malzeme (celik, cam) ve en iyi montaj isciligi IPhone'da. Kazalarda kirilma nedeni tamamen cam olmasi, yani alsinda pahali malzeme kullanmasi. (Cam plastikyen 8 kat dah apahali)

infoman
11-11-2010, 03:01   |  #6  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: scoop24  
Kesinlikle ucuz işçilik ile üretiliyor.
1- Çin'de üretiliyor.
2- Çin'de foxconn fabrikasında çalışan işçiler, avrupa ülkelerinden daha ucuza çalışıyor. Dolayısıyla hayat standartları daha düşük. Eğitim? Avrupa mı eğitimde daha iyi Çin mi daha iyi siz cevap verin.
3- Adı Apple diye kaliteli olacak diye bir kaide yok, bütün Apple ürünleri Çin'de Quanta ve foxconn fabrikasında üretiliyor.

Erşah
11-11-2010, 08:59   |  #7  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Bırak be Nokia 1110 on numara telefon.O ne "Apple"? Valla 4. kattan düştü.Aldım topladım vidaladım .Çalıştı.Apple'ı at 1 metreden aşağıya paramparça olur.Bu kadar dandik.İşçiliğine on numara diyen arkadaşlar bir daha düşünün.

huhuq
11-11-2010, 09:46   |  #8  
Yıllanmış Üye
567 mesaj

en az arıza veren telefon bu mu? :D:D .

Erşah
11-11-2010, 09:59   |  #9  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

Evet buymuş Kahkaha

muratbey06
12-11-2010, 02:41   |  #10  
Taze Üye
13 mesaj

Yorumlara bak yahu!.Kardeşim bu kadar mı kör-cahil olur bir insan?!
Nokia,iPhone'nun başarısını yakalamak için önce o dandik symbian'dan kurtulsun,sonra da takozumsu 'estetik' tasarımlarına bir son versin!.

4.kattan düşmüşte,toplamışta,vidalamışta,çalışmışta bla bla...
10 sene önce ki modellerse doğrudur..O mesafeden düştüğünde yerde krater bile oluşturur!..

uGuR.uK
12-11-2010, 10:58   |  #11  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: scoop24  
dandik demiyorum ama evet, öyle dedikleri gibi kaliteli malzemeler olsa birşey olmaz. gerçek gorilla glass'a öyle bi kılıfa sokmayla veya düşürmeyle hiçbirşey olmaz. çelik vs. demiş bir arkadaş, hangi iphone'da çelik kaplama var? en son 4'teki için kesinlikle demeyin öyle sağlam bildiğimiz çelik değil.

Dahili sistemde açılmayınca harici bağlantıları yazıoyum :)

http://www.youtube.com/watch?v=6X-_kOuo-4M

http://www.youtube.com/watch?v=x06ozICnto8

http://www.youtube.com/watch?v=Oono8Pp-SLQ

http://www.youtube.com/watch?v=oAk9uOFCl_E

Sağlam telefon böyle olur:

Motorola Defy - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 2: Test AutodachMotorola Defy - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 2: Test Autodach
UPDATE: JETZT MIT AKTUALISIERTER SOFTWARE
Ist das neue Motorola Defy wirklich bereit für alles, was das Leben bringt? Das Marketing-Team von The Phone House testet heute, ob das neue Motorola Defy den Sturz von einem Autodach übersteht.

Das Motorola Defy kann ab vorbestellt werden:

Mehr Infos zu diesem und zu anderen Themen finden Sie auch unter

Motorola Defy - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 1: Test WasserglasMotorola Defy - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 1: Test Wasserglas
Ist das neue Motorola Defy wirklich bereit für alles, was das Leben bringt? Das Marketing-Team von The Phone House testet dieses neue Highlight in der nächsten Zeit auf Herz und Nieren und berichtet darüber.

Das Motorola Defy kann ab vorbestellt werden:

Motorola DEFY - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 6: Test DuscheMotorola DEFY - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 6: Test Dusche
Ist das neue Motorola Defy wirklich bereit für alles, was das Leben bringt? Das Team von The Phone House testet in diesem Video, ob das neue Motorola Defy auch beim Duschen genutzt werden kann.

Das Motorola Defy kann ab sofort vorbestellt werden:

Motorola Defy - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 3: Test HundMotorola Defy - Bereit für alles, was das Leben bringt. Teil 3: Test Hund
Ist das neue Motorola Defy wirklich bereit für alles, was das Leben bringt? Das Team von The Phone House testet heute, ob das neue Motorola Defy das Spiel mit einem Hund übersteht.

Das Motorola Defy kann ab sofort vorbestellt werden:

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 12 Kasım 2010 23:36
Erşah
12-11-2010, 11:48   |  #12  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

@ uğur. UK verdiğiniz videoların linklerini de verirmisiniz? Videolar açılmıyorlar Kahkaha

dabbe1
12-11-2010, 14:43   |  #13  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

bence analizi yapan iphone manik... ondan öyle sonuç çıkartmış...

mancukya
12-11-2010, 23:26   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

iphone 4 degilmiydi anten tasarimi yüzüne 100 % 30luk kesimin anten cekme sorunu yüzüne yok kilif alin vs vs diyenler ?
Nasil oluyorda en saglam oluyor 3gs saglam aletti ama 4g sanmiyorum  zaten artik günlük en az 4 5 haber chipde cikiyor iphone ile bunlarda normal geliyor

uGuR.uK
12-11-2010, 23:36   |  #15  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: Erşah  
@ uğur. UK verdiğiniz videoların linklerini de verirmisiniz? Videolar açılmıyorlar Kahkaha
verim ayıpsın, zaten şu bizim sitenin dahili video sistemi ayda yılda bir düzgün işliyor...

http://www.youtube.com/watch?v=6X-_kOuo-4M

http://www.youtube.com/watch?v=Oono8Pp-SLQ

http://www.youtube.com/watch?v=oAk9uOFCl_E

centauri
13-11-2010, 21:20   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
289 mesaj

Yahu yere dusunce parcalanmasiyla kalitenin ne ilgisi var :)
Foxconn la kalitenin ne ilgisi var :)

Tahtayi yere atin o da parcalanmaz, kaliteli mi demek oluyor? :)

Iphone4 dunyanin en kaliteli isclige sahip cep telefonu. Telefonun birlesme yerlerini bile hissedemezsiniz.
Ayrica cevresi tamamen gercek paslanmaz celik kapli. Hayatinda Iphone4 gormeyen insanlar burada ahkam kesiyorlar gercekten komik :)) 
Chip in disina cikin biraz dunyaya bakin.
PC World, PC Magazine, Consumer Reports, Engadget, NewYorkTimes, WallStreet Journal hepsi IPhone4u dunyanin en iyi ve kaliteli telefonu secti.

infoman
13-11-2010, 22:45   |  #17  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: centauri  
Yahu yere dusunce parcalanmasiyla kalitenin ne ilgisi var :)
Foxconn la kalitenin ne ilgisi var :)

Tahtayi yere atin o da parcalanmaz, kaliteli mi demek oluyor? :)

Iphone4 dunyanin en kaliteli isclige sahip cep telefonu. Telefonun birlesme yerlerini bile hissedemezsiniz.
Ayrica cevresi tamamen gercek paslanmaz celik kapli. Hayatinda Iphone4 gormeyen insanlar burada ahkam kesiyorlar gercekten komik :)) 
Chip in disina cikin biraz dunyaya bakin.
PC World, PC Magazine, Consumer Reports, Engadget, NewYorkTimes, WallStreet Journal hepsi IPhone4u dunyanin en iyi ve kaliteli telefonu secti.

Tekrar hoşgeldin centauri:):)
Seni oralarda da heyecanla takip ediyoruz :D Aynı tavrı ve fanatikliğini sergilediğin donanımhaber ve diğer sitelerdeki üyeleri bezdirip tekrar yuvaya dönmüşsün:):)
1- laptoplara dahil ceptelefonları 70 cm mesafeden yere bırakılır ve sağlamlığı kontrol edilir. Bu fabrikada ürünü test edilmesinin olmazsa olmaz kurallarından birisidir. Bir Iphone masadan düşüp hasar alıyorsa kalitesinde bir sorun vardır.
2- Foxconn fabrikasında CASPER, EXPER, MONSTER, DATRON, HP, LG, HASEE, QUANTA ve APPLE markaları üretiliyor. Mantığı kurabilirsen kalite ve foxconn ilişkisini anlayabilirsin. 
3- Kusura bakma ama tahta yere düşüp kırılmıyorsa ve iphone kırılıyorsa tahta daha kalitelidir (sonuçta kul yapımı değil:)
Bu kadar saçma bir mantığı senden bile beklemezdim :D:D Tahtayla iphone karşılaştıracağına diğer marka ve modellerle iphoneu karşılaştırsana :D
İphone 4 üne çok güveniyorsan 70 cm'den birkaç şekilde serbest düşüş yaptır.Videoya kaydedip ve bizimle paylaş:D
4- Senin APPLE ürünleri sahip oluğun bile meçhulken, alamayanlara, almayanlara çamur atman aşağılaman hor görmen çok ayıp. Her yerede ciğer kedi hikayesi ile cevap vermen senin bilinç altını belli ediyor:):):)
Benim arkadaşım arka cebinde iphone 4 varken senin gibi deri koltuğa oturmayıp plastik sandalyeye oturdu. Kütürt diye ses geldi bi baktık cam çiçek gibi çatlamış. Cam dağılmadı ama arkadaş şu an hardcase ile öyle kullanıyor :DDD:) Servis ise bütün kasayı değiştirmek istiyor tabiki ücretiyle:)
Kimse iphone'a kötü telefon demiyor!!! Dediğimiz fiyat-kalite orantısında berbat oluşu!!! Bu konuda daha fazla mizahi davranman akil bir tavır değil.
5- Reklam amaçlı inceleme yapan ve zaten Apple fanatiği olduğu bilinen siteleri bize övme. Chip bile iphone 4 ü çok başarılı buldu.

centauri
15-11-2010, 06:35   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
289 mesaj
Alıntı: infoman  
Tekrar hoşgeldin centauri:):)
Seni oralarda da heyecanla takip ediyoruz :D Aynı tavrı ve fanatikliğini sergilediğin donanımhaber ve diğer sitelerdeki üyeleri bezdirip tekrar yuvaya dönmüşsün:):)
1- laptoplara dahil ceptelefonları 70 cm mesafeden yere bırakılır ve sağlamlığı kontrol edilir. Bu fabrikada ürünü test edilmesinin olmazsa olmaz kurallarından birisidir. Bir Iphone masadan düşüp hasar alıyorsa kalitesinde bir sorun vardır.
2- Foxconn fabrikasında CASPER, EXPER, MONSTER, DATRON, HP, LG, HASEE, QUANTA ve APPLE markaları üretiliyor. Mantığı kurabilirsen kalite ve foxconn ilişkisini anlayabilirsin. 
3- Kusura bakma ama tahta yere düşüp kırılmıyorsa ve iphone kırılıyorsa tahta daha kalitelidir (sonuçta kul yapımı değil:)
Bu kadar saçma bir mantığı senden bile beklemezdim :D:D Tahtayla iphone karşılaştıracağına diğer marka ve modellerle iphoneu karşılaştırsana :D
İphone 4 üne çok güveniyorsan 70 cm'den birkaç şekilde serbest düşüş yaptır.Videoya kaydedip ve bizimle paylaş:D
4- Senin APPLE ürünleri sahip oluğun bile meçhulken, alamayanlara, almayanlara çamur atman aşağılaman hor görmen çok ayıp. Her yerede ciğer kedi hikayesi ile cevap vermen senin bilinç altını belli ediyor:):):)
Benim arkadaşım arka cebinde iphone 4 varken senin gibi deri koltuğa oturmayıp plastik sandalyeye oturdu. Kütürt diye ses geldi bi baktık cam çiçek gibi çatlamış. Cam dağılmadı ama arkadaş şu an hardcase ile öyle kullanıyor :DDD:) Servis ise bütün kasayı değiştirmek istiyor tabiki ücretiyle:)
Kimse iphone'a kötü telefon demiyor!!! Dediğimiz fiyat-kalite orantısında berbat oluşu!!! Bu konuda daha fazla mizahi davranman akil bir tavır değil.
5- Reklam amaçlı inceleme yapan ve zaten Apple fanatiği olduğu bilinen siteleri bize övme. Chip bile iphone 4 ü çok başarılı buldu.
Gercekten bayagi cahilsin, dunyadan haberin yok :)

1) 70cm den atma testi diye birsey yoktur, bu senin bi yerden uydurdugun birseydir. 70 cm den degil arabadan inerken elimden firlayip yerde takla atti telefon, birsey olmadi zaten. Ama mesele bu degil.
2) Foxconn fabrikasinda ASUS, SONY de uretiliyor. Zaten en onemlisi APPLE uretiliyor. Dedigim gibi, cehaletin icler acisi. Ayrica uretilen fabrikayla kalitenin de her zaman ilgisi yoktur. Bilmiyorsun konusuyorsun... Fabrikaya kriterler getirirsin su su sekilde uretilecek su cihazlar kullanilacak dersin, o da senin dedigin gibi uretir. Kaliteyi sen belirlersin yani. 
3)Kalitenin ne demek oldugunu cahil cuheylayla tartisacak degilim. Hayatinda kaliteli urun kullanmadigindan, kalite anlayisin kalite kulturun veya herhangi bir zevkin olmadigindan eminim. Ancak kabaca bir urunu eline alip incelediginde montajinda, yapisinda, malzemesinde anlarsin kaliteyi. Yere firlatarak degil. O senin gibi sokaktaki adamin, dunyadan haberi olmayan adamin kalite anlayisidir.
Bizim derslerde bile Apple urunleri basari hikayesi olarak geciyor. Gerci kullandigimiz kitaplarin yazarlarinin hicbiri senin kadar zeki(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) degil ama... Onlara ogret istersen.
4)Amerikadayim, IPhone 4 ,IPad, Imac 27 inc i5 3.6ghz, Yeni Macbook Air 13 inc kullaniyorum ayrica PC workstation var evde Xeon islemcili, gerci haftalardir acmadim PCyi. Turkiyede 4 yil Oracle DBA olarak calistim. (Sen anlamazsin gerci ne oldugunu) simdi de 'Bilgisayar bilimleri' doktorasi yapiyorum.
Fiyat kalite acisindan IPhone dunyanin en iyi cep telefonu. Fiyati Turkiyede ne kadar? 1500 TL filan mi? 1500 TL olan diger cihazlarla kiyaslarsan gorursun ki fiyat kalite cizgisi oldukca iyi. 1500 TL ye kutuk gibi kalin plastik telefonlar satiliyor. Sen bilmezsin, ama bu cihazlarin uretimindeki gercek huner ve masraf inceliktir, malzemedir, ekrandir. Kutuk gibi plastik telefona 80 MP kamera da koysan o bir huner degildir... Neyse duvara anlatiyorum gibi hissediyorum... Amerikada da Iphone4 199 dolardan basliyor, kontratli, diger tum telefonlar da 199 dolar zaten (Androidler, WindowsPhone7ler, BBerry torch...) Iphone hepsinden daha kaliteli ve daha klas, burada IPhone kullanmayanlarin hicbirisi de 'Iphone kotu diye kullanmiyorum' demiyor, sebep hep: 'AT&T istemiyorum' oluyor. 

5) En komigi bu.
NEW YORK TIMES Duydun mu bu gazeteyi? Reklam amacli inceleme ve New York Times???!?!??
CONSUMER REPORTS Duydun mu bunu? Iphone4 te anten sorunu var lafini yazan gazete. Consumer reports REKLAM amacli yazi mi yazacak?!?!?
WALL STREET JOURNAL?!?!?!? Reklam amacli yazi?!?!?!? Chip ile karistiriyorsun heralde?!?!?!? 
engadget.com?!?!? Hayatinda Apple haric herkesten reklam almis web sitesi?!? Niye apple icin reklam amacli yazi yazsin?!?!
PC Magazine? PC World?! 
Sen bu yayinlara reklam amacli yazi yaziyor diyorsan, zaten hicbirseyi takip etmiyor; dunyadaki teknoloji yayinlariyla, trendleriyle ilgili HICBIRSEY bilmiyorsun bu bir.
Ikincisi, Iphone4 en iyi diyen HER YAYIN senin icin reklam amacliysa, HANGI YAYIN Apple reklami yapmiyor? Dunayda Apple reklami yapmayan yayin yok mu? Ciddi bi site bi yayin goster, Iphone4 u en iyi secmemis olsun? 1 tane?!?!?!?

uGuR.uK
15-11-2010, 18:00   |  #19  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

düşüp parçalanmamasıyla kalitenin ne mi ilgisi var? beyinsiz, elektronik aletin darbelerden zarar görmemesi kalite değilde ne? centauri bilmiyorum sen kimsin ama biz burda kendimizi biliyoruz, kendini ne sanıyorsunda millete ahkam kesiyorsun cahil vs. diye? bunu diyenlerin aklından şüphe ederim ben. kimsin nesinde kalkmış bana görmemiş etmemiş diyorsun? senin hayatında görüp göremiceklerini görmüş adamım ben kazma, açıkça belli senin sadece marka fanatikliği yaptığın. orlarda apple en meşhuru biliniyor ama amerikada yaşıyorsun diye ne sanıyorsun kendini sen? 50 yıldızlı bayrağada hayransındır orda...

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 15 Kasım 2010 18:02
centauri
15-11-2010, 19:24   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
289 mesaj
düşüp parçalanmamasıyla kalitenin ne mi ilgisi var? beyinsiz, elektronik aletin darbelerden zarar görmemesi kalite değilde ne? centauri bilmiyorum sen kimsin ama biz burda kendimizi biliyoruz, kendini ne sanıyorsunda millete ahkam kesiyorsun cahil vs. diye? bunu diyenlerin aklından şüphe ederim ben. kimsin nesinde kalkmış bana görmemiş etmemiş diyorsun? senin hayatında görüp göremiceklerini görmüş adamım ben kazma, açıkça belli senin sadece marka fanatikliği yaptığın. orlarda apple en meşhuru biliniyor ama amerikada yaşıyorsun diye ne sanıyorsun kendini sen? 50 yıldızlı bayrağada hayransındır orda...
elektronik aletin darbeden zarar gormemesi kalite degil. Oyle olsaydi dunyanin en kaliteli telefonu Nokia 3110 olurdu. Acer Vaio dan kaliteli olurdu kocaman plastik kasasinin icinde daha az zarar gorur yere atinca!   3110 8850den kaliteli olurdu mesela zamaninda, .Sadece sunu soylemen bile, ne kadar cahil oldugunu kanitliyor. Elektronik ne demek, kalite ne demek onu ogren once. Kalite kulturunden uzakta yasadigin hicbirseyden haberin olmadigi ortada, ama en tehlikelisi senin gibi biliyorum zanneden cahillerdir. Bunun Apple'la filan da alakasi yok, bak bakalim Audi mesela neden ayni motorla ayni guvenlik seviyesiyle VWden daha kaliteli mesela, anlamaya calis.Bi Macbook Pro al, bi Sony Vaio al bi de Acer al bak bakalim anlamaya calis kalite ne. Yere atarak test etme ama kaliteyi, o tip testler senin yuksek dunyanda(!) dagda yapiliyor, bizim geri dunyamizda degil
Benim hayatimda goremeyeceklerimi gormus adam degilsin, benim gorduklerimin onda birini gormus adam degilsin, hicbirseyden de haberin yok. Seni hic tanimama ragmen ne oldugunu anlayabiliyorum kolaylikla. Sokaktaki cahil adamdan betersin, en azindan o cok bilmislik yapmaz. Senin gibi adamlar turkiyede yaygin oldugu icin bu kadar geri kaliyoruz zaten. 
Senin gibi hakaret etmeyecegim o tip laflar senin yuksek dunyanda (dagda) yapiliyor olabilir...

gkhnmr
15-11-2010, 20:30   |  #21  
Üye
53 mesaj
Daha fazla çeneni yorma bence.. adam sonuna kadar haklı.. ve belliki senin bu adamla geçmişten gelen bir çekişmen var.. bunu yorumlarına yansıtırsan cahilliğe doğru yuvarlanır gidersin. Ve üstelik bu yorumlarına yalan katıyorsun(isteyerek yada istemeyerek) bu daha içler acısı bir durumdur. bu arada sürekli buralarda takılman da yanlışları doğru yapabileceğin anlamına gelmez..

infoman
15-11-2010, 20:34   |  #22  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: centauri  
Gercekten bayagi cahilsin, dunyadan haberin yok :)

1) 70cm den atma testi diye birsey yoktur, bu senin bi yerden uydurdugun birseydir. 70 cm den degil arabadan inerken elimden firlayip yerde takla atti telefon, birsey olmadi zaten. Ama mesele bu degil.
2) Foxconn fabrikasinda ASUS, SONY de uretiliyor. Zaten en onemlisi APPLE uretiliyor. Dedigim gibi, cehaletin icler acisi. Ayrica uretilen fabrikayla kalitenin de her zaman ilgisi yoktur. Bilmiyorsun konusuyorsun... Fabrikaya kriterler getirirsin su su sekilde uretilecek su cihazlar kullanilacak dersin, o da senin dedigin gibi uretir. Kaliteyi sen belirlersin yani. 
3)Kalitenin ne demek oldugunu cahil cuheylayla tartisacak degilim. Hayatinda kaliteli urun kullanmadigindan, kalite anlayisin kalite kulturun veya herhangi bir zevkin olmadigindan eminim. Ancak kabaca bir urunu eline alip incelediginde montajinda, yapisinda, malzemesinde anlarsin kaliteyi. Yere firlatarak degil. O senin gibi sokaktaki adamin, dunyadan haberi olmayan adamin kalite anlayisidir.
Bizim derslerde bile Apple urunleri basari hikayesi olarak geciyor. Gerci kullandigimiz kitaplarin yazarlarinin hicbiri senin kadar zeki(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) degil ama... Onlara ogret istersen.
4)Amerikadayim, IPhone 4 ,IPad, Imac 27 inc i5 3.6ghz, Yeni Macbook Air 13 inc kullaniyorum ayrica PC workstation var evde Xeon islemcili, gerci haftalardir acmadim PCyi. Turkiyede 4 yil Oracle DBA olarak calistim. (Sen anlamazsin gerci ne oldugunu) simdi de 'Bilgisayar bilimleri' doktorasi yapiyorum.
Fiyat kalite acisindan IPhone dunyanin en iyi cep telefonu. Fiyati Turkiyede ne kadar? 1500 TL filan mi? 1500 TL olan diger cihazlarla kiyaslarsan gorursun ki fiyat kalite cizgisi oldukca iyi. 1500 TL ye kutuk gibi kalin plastik telefonlar satiliyor. Sen bilmezsin, ama bu cihazlarin uretimindeki gercek huner ve masraf inceliktir, malzemedir, ekrandir. Kutuk gibi plastik telefona 80 MP kamera da koysan o bir huner degildir... Neyse duvara anlatiyorum gibi hissediyorum... Amerikada da Iphone4 199 dolardan basliyor, kontratli, diger tum telefonlar da 199 dolar zaten (Androidler, WindowsPhone7ler, BBerry torch...) Iphone hepsinden daha kaliteli ve daha klas, burada IPhone kullanmayanlarin hicbirisi de 'Iphone kotu diye kullanmiyorum' demiyor, sebep hep: 'AT&T istemiyorum' oluyor. 

5) En komigi bu.
NEW YORK TIMES Duydun mu bu gazeteyi? Reklam amacli inceleme ve New York Times???!?!??
CONSUMER REPORTS Duydun mu bunu? Iphone4 te anten sorunu var lafini yazan gazete. Consumer reports REKLAM amacli yazi mi yazacak?!?!?
WALL STREET JOURNAL?!?!?!? Reklam amacli yazi?!?!?!? Chip ile karistiriyorsun heralde?!?!?!? 
engadget.com?!?!? Hayatinda Apple haric herkesten reklam almis web sitesi?!? Niye apple icin reklam amacli yazi yazsin?!?!
PC Magazine? PC World?! 
Sen bu yayinlara reklam amacli yazi yaziyor diyorsan, zaten hicbirseyi takip etmiyor; dunyadaki teknoloji yayinlariyla, trendleriyle ilgili HICBIRSEY bilmiyorsun bu bir.
Ikincisi, Iphone4 en iyi diyen HER YAYIN senin icin reklam amacliysa, HANGI YAYIN Apple reklami yapmiyor? Dunayda Apple reklami yapmayan yayin yok mu? Ciddi bi site bi yayin goster, Iphone4 u en iyi secmemis olsun? 1 tane?!?!?!?

Form kuralları izin verse sana iki çift laf ederim ama şanslısın.
Cahilsin ki kör cahilsin. Cahil olmasan her mesajında herkese cahil diye yakıştırma yapmazsın. 
Bu kadar lakayt bu kadar bencil kendini bilmez burnu kalkık şuursuz yorum yapan birini görmemiştim onuda gördük Allah'tan. Hatta bütün Apple ürünlerinde The New York Times her zaman yerimlerinde olmuştur, hatta tanıtımlar da sık sık The New York Times web sitesi görülür. Bunları anlayamayacak kadar cahil, göremeyecek kadar körsen ben bişey demiyorum. 
Şu dünyada bir tek sende olan ürünlerin bir fotoğrafını göster bize de inanalım:))))
TÜRK DİL KURUMU:
kalite
 Fr. qualité
a. Nitelik: “Bizde de Türk edebiyatı ne kadar millî kaynaklara gitmiş ise kalite bakımından o kadar yükselmiştir, denilebilir.” -M. Kaplan.

Güncel Türkçe Sözlük

kalite
 Fr.qualité
1. Bir şeyin iyi veya kötü olma özelliği, nitelik: § “Bu da kainatı bayıltmak için yeter bir kalite değildir.” -Peyami Safa, Sanat-Edebiyat-Tenkit, 60. § “…ama atölyeler pis, üretim düşük, kalite fena, rüşvet almış yürümüş, önüne gelen torpil yapıyor.” -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 32. 2. Üstün nitelikli: § “Lenin, kaliteli işçiye yüksek ücret ödeyen...” -Peyami Safa, Sosyalizm-Marksizm-Komünizm, 57. § “… tütünün en kalitesini üretip de, sigarayı böyle ‘boktan’ tatla insanlara sunan anlayış silsilesine küfrederdi.” -Buket Uzuner, Şairler Şehri, 15. § “Gerçekten çok sulu ve çok kötü kalite viskiyi bir yudumda dikip bitiriyorum.” -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 176. 3. Yük gemisi: § “kalite: Yük gemisi.” -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kalite
İng. Galliot, galley
Osmanlı donanmasında çektiri türünden bir savaş gemisi.

BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü
1974

kalite
İng. quality
Bir ürünün bilinen en iyi özellikleri bünyesinde taşıması durumu

uGuR.uK
15-11-2010, 23:18   |  #23  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: gkhnmr  
Daha fazla çeneni yorma bence.. adam sonuna kadar haklı.. ve belliki senin bu adamla geçmişten gelen bir çekişmen var.. bunu yorumlarına yansıtırsan cahilliğe doğru yuvarlanır gidersin. Ve üstelik bu yorumlarına yalan katıyorsun(isteyerek yada istemeyerek) bu daha içler acısı bir durumdur. bu arada sürekli buralarda takılman da yanlışları doğru yapabileceğin anlamına gelmez..
birader sen nereye atlıyorsun allah aşkına? benim bunla ne geçmişim var nede başka birşeyim daha ilk defa burda gördüm ama seninde ondan aşağı kalır yanın yok ikinizde ordan ahkam kesiyorsunuz, ben hangi birinize sataştım bişey dedim, oraya fikrimi yazdım anında öteki saldırmaya başladı çok bir haltmış gibi kendisi, sende durumla alakasız şekilde yazmışsın. ikinizede kendimi kanıtlamak zorunda değilim bilen biliyor zaten. adam beni tanımadan kalkmış konuşuyor orda yok dağdansın vs. kimsin ki sen? milyon tane derecesi olan bilim adamı mısın? bunları geliştiren uzman mısın nesin?? benim hiçbir şey bilmediğimi yargılıyorsun diyorsun oraya gittinde bişey mi oldun? gel o benim dağıma kurban ol sen gevrun uşağı, gelmişken şehrimede uğra istanbul/sultanahmet'e gel, medeniyetler beşiği denen yere gel nasıl biriyim gör... ukalalık bilmişlik yapanıda istiyorsan aynaya bak, insanları neye göre eleştirip neye göre davranıcağını bilmiyorsun daha elinde o en son teknoloji ürünler olsa nolur amerikalarda olsan nolur...

Selçuk İslamoğlu
16-11-2010, 00:31   |  #24  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Dikkat ettiysen, "chip zaten bu haberi onaylamaz ama" diyeydi ilk mesajın "centauri", düzenledim ve her mesajında bu vurguyu yaptın.

Verdiğin linkte "en çabuk fiziksel arızaya uğrayan telefon"un iPhone olduğu da yazıyordu ama nedense sen haberin o kısmını atlamışsındır diye ben ekledim arkasından...

Apple fanboyu olman gerçekten hiç önemli değil, sonuçta yazdıklarından bunu anlamamak imkansız, ABD'deyim demişsin ama nedense IP adresin "ADSL-TT net_Static Pool" olarak görünüyor.

O yüzden gereksiz gerginliklerin lüzumu yok...