Gercekten bayagi cahilsin, dunyadan haberin yok :)
1) 70cm den atma testi diye birsey yoktur, bu senin bi yerden uydurdugun birseydir. 70 cm den degil arabadan inerken elimden firlayip yerde takla atti telefon, birsey olmadi zaten. Ama mesele bu degil.
2) Foxconn fabrikasinda ASUS, SONY de uretiliyor. Zaten en onemlisi APPLE uretiliyor. Dedigim gibi, cehaletin icler acisi. Ayrica uretilen fabrikayla kalitenin de her zaman ilgisi yoktur. Bilmiyorsun konusuyorsun... Fabrikaya kriterler getirirsin su su sekilde uretilecek su cihazlar kullanilacak dersin, o da senin dedigin gibi uretir. Kaliteyi sen belirlersin yani.
3)Kalitenin ne demek oldugunu cahil cuheylayla tartisacak degilim. Hayatinda kaliteli urun kullanmadigindan, kalite anlayisin kalite kulturun veya herhangi bir zevkin olmadigindan eminim. Ancak kabaca bir urunu eline alip incelediginde montajinda, yapisinda, malzemesinde anlarsin kaliteyi. Yere firlatarak degil. O senin gibi sokaktaki adamin, dunyadan haberi olmayan adamin kalite anlayisidir.
Bizim derslerde bile Apple urunleri basari hikayesi olarak geciyor. Gerci kullandigimiz kitaplarin yazarlarinin hicbiri senin kadar zeki(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) degil ama... Onlara ogret istersen.
4)Amerikadayim, IPhone 4 ,IPad, Imac 27 inc i5 3.6ghz, Yeni Macbook Air 13 inc kullaniyorum ayrica PC workstation var evde Xeon islemcili, gerci haftalardir acmadim PCyi. Turkiyede 4 yil Oracle DBA olarak calistim. (Sen anlamazsin gerci ne oldugunu) simdi de 'Bilgisayar bilimleri' doktorasi yapiyorum.
Fiyat kalite acisindan IPhone dunyanin en iyi cep telefonu. Fiyati Turkiyede ne kadar? 1500 TL filan mi? 1500 TL olan diger cihazlarla kiyaslarsan gorursun ki fiyat kalite cizgisi oldukca iyi. 1500 TL ye kutuk gibi kalin plastik telefonlar satiliyor. Sen bilmezsin, ama bu cihazlarin uretimindeki gercek huner ve masraf inceliktir, malzemedir, ekrandir. Kutuk gibi plastik telefona 80 MP kamera da koysan o bir huner degildir... Neyse duvara anlatiyorum gibi hissediyorum... Amerikada da Iphone4 199 dolardan basliyor, kontratli, diger tum telefonlar da 199 dolar zaten (Androidler, WindowsPhone7ler, BBerry torch...) Iphone hepsinden daha kaliteli ve daha klas, burada IPhone kullanmayanlarin hicbirisi de 'Iphone kotu diye kullanmiyorum' demiyor, sebep hep: 'AT&T istemiyorum' oluyor.
5) En komigi bu.
NEW YORK TIMES Duydun mu bu gazeteyi? Reklam amacli inceleme ve New York Times???!?!??
CONSUMER REPORTS Duydun mu bunu? Iphone4 te anten sorunu var lafini yazan gazete. Consumer reports REKLAM amacli yazi mi yazacak?!?!?
WALL STREET JOURNAL?!?!?!? Reklam amacli yazi?!?!?!? Chip ile karistiriyorsun heralde?!?!?!?
engadget.com?!?!? Hayatinda Apple haric herkesten reklam almis web sitesi?!? Niye apple icin reklam amacli yazi yazsin?!?!
PC Magazine? PC World?!
Sen bu yayinlara reklam amacli yazi yaziyor diyorsan, zaten hicbirseyi takip etmiyor; dunyadaki teknoloji yayinlariyla, trendleriyle ilgili HICBIRSEY bilmiyorsun bu bir.
Ikincisi, Iphone4 en iyi diyen HER YAYIN senin icin reklam amacliysa, HANGI YAYIN Apple reklami yapmiyor? Dunayda Apple reklami yapmayan yayin yok mu? Ciddi bi site bi yayin goster, Iphone4 u en iyi secmemis olsun? 1 tane?!?!?!?
Form kuralları izin verse sana iki çift laf ederim ama şanslısın.
Cahilsin ki kör cahilsin. Cahil olmasan her mesajında herkese cahil diye yakıştırma yapmazsın.
Bu kadar lakayt bu kadar bencil kendini bilmez burnu kalkık şuursuz yorum yapan birini görmemiştim onuda gördük Allah'tan. Hatta bütün Apple ürünlerinde The New York Times her zaman yerimlerinde olmuştur, hatta tanıtımlar da sık sık The New York Times web sitesi görülür. Bunları anlayamayacak kadar cahil, göremeyecek kadar körsen ben bişey demiyorum.
Şu dünyada bir tek sende olan ürünlerin bir fotoğrafını göster bize de inanalım:))))
TÜRK DİL KURUMU:
kalite Fr. qualitéa. Nitelik:
“Bizde de Türk edebiyatı ne kadar millî kaynaklara gitmiş ise kalite bakımından o kadar yükselmiştir, denilebilir.” -M. Kaplan.
Güncel Türkçe Sözlük
kalite Fr.qualité1. Bir şeyin iyi veya kötü olma özelliği, nitelik: § “
Bu da kainatı bayıltmak için yeter bir kalite değildir.” -Peyami Safa, Sanat-Edebiyat-Tenkit, 60. § “
…ama atölyeler pis, üretim düşük, kalite fena, rüşvet almış yürümüş, önüne gelen torpil yapıyor.” -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 32. 2. Üstün nitelikli: § “
Lenin, kaliteli işçiye yüksek ücret ödeyen...” -Peyami Safa, Sosyalizm-Marksizm-Komünizm, 57. §
“… tütünün en kalitesini üretip de, sigarayı böyle ‘boktan’ tatla insanlara sunan anlayış silsilesine küfrederdi.” -Buket Uzuner, Şairler Şehri, 15. § “
Gerçekten çok sulu ve çok kötü kalite viskiyi bir yudumda dikip bitiriyorum.” -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 176. 3. Yük gemisi: § “
kalite: Yük gemisi.” -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani.
Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü
kaliteİng. Galliot, galleyOsmanlı donanmasında çektiri türünden bir savaş gemisi.
BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü
1974
kaliteİng. qualityBir ürünün bilinen en iyi özellikleri bünyesinde taşıması durumu