iPod savaşa da girdi, ama müzik için değil...

CHIP Online
30-04-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Irak'ta görev yapan ABD askerleri iPod'dan vazgeçemiyor. Peki orduda iPod ne için kullanılıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iPod ... in-degil_12252.html

Resimlerle: İşte yeni iPod'lardan çok özel kareler

Irak'taki ABD askerleri ellerinden silahlarını ve iPod'larını düşürmüyorlar. Savaş alanında silah taşımaları olağan dışı değil ama iPod biraz kafa karıştırıcı. Ama aslında savaş alanındaki askerlerin iPod kullanma sebeplerinin başında kafa karışıklıklarını önlemek geliyor. Biraz karışık bir durum değil mi?

Askerler aslında iPod için geliştirilmiş bazı özel yazılımlardan faydalanıyorlar. Bunlardan ilki Vcommunicator adlı bir uygulama. Bu uygulama Irak bölgesinde konuşulan farklı dilleri yazılı ve sözlü olarak birbirine dönüştürebiliyor. Bu sayede askerler, karşılaştıkları sivillere, onların dilinde mesajlar iletebiliyorlar.

Askerlerin diğer bir iPod kullanım şekli ise, karşılaştıkları bir bölgeye ait sokak tabelasının resmini çekerek, sisteme yüklemeleri. Özel yazılım bu tabelayı tanımlayarak askerlere bulundukları bölgede erişebilecekleri mühimmat ile ilgili bilgileri geçiyor. Ayrıca bu şekilde bölgeye ait fotoğraflar ve haritalara erişim de son derece kolay.

iPhone'ların da aynı şekilde kullanılabildiğini fakat iPod Touch'un daha ucuz olması nedeniyle tercih edildiği de söyleniyor.

Tüm konu: iPod savaşa da girdi, ama müzik için değil...

İzleyin: iPod Touch 8 GB

Resimlerle: İşte yeni iPod'lardan çok özel kareler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce iPod kullanmak yerine kendi özel cihazlarını geliştirmek ABD ordusu için daha mantıklı olmaz mıydı?