İpod Touch almayı planlıyorum 1-2 sorum var yardım

Zaym1n
08-08-2011, 15:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
495 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

selam arkadaşlar

ben ipod touch 4g almayı planlıyorum 1-2 sorum olucak ben daha önce hiç ipod touch görmedim kullanmadım ama iphone var bende bildiğim kadarıyla iphone ile 1e1 aynı sadece arama ve mesaj yazma özelliği yok bunun dışında 1e1 aynı dimi?

diğer sorum yeni iphone versiyonları çıkıcakmış birisi 5. nesil yani yeni nesil olan diğeri 4GS sürümü olucakmış galiba 1-2 haber sitesinde okumuştum neyse bunlarla birlikte ipod touch ın yenisi çıkarmı ya da şuanki ipod touch 4g nin fiyatlarında bi etkileri olurmu yani 2-3 ay daha bekleyebilirm almak için eğer fiyatı düşecekse ?

kenzita
08-08-2011, 16:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

iPhone ve iPod Touch neredeyse aynı. Ekranları işlemcileri işletim sistemleri aynı 
tabi bazı farklar var
iPhone 5mp kameraya sahip
iPod Touch 0.7 mp kameraya sahip
Çekilen Fotoğraflarda çözünürlük olarak fark var yani ama her iki kamera da hd video kaydedebiliyor.
Ramlerde fark var. iPhone daha iyi
Speakerlarda fark var. iPod Touch'ın speaker'ı bağlantı girişinin içinde
iPod Touch daha ince
iPod touch 3g ve gps 'e sahip değil
iPod Touch'ın arkası iPhone'a göre farklı şekilde (malzeme ve tasarım olarak)
iPod touch'ın kulaklık girişi altta
Not iphone derken iPhone 4 ü kastettim.iPod Touch derkende 4. nesili kastettim.

Yeni iPhone ekimde çıkacakmış. Tam belli değil. Dedikodular işte böyle
birkaç senedir yeni iPodlar eylülde çıkıyor. iOs 5 yani yeni iPhone, iPod Touch ve iPad 'in kullanacağı işletim sistemi şimdiden tanıtıldı. Eylülde eski cihazlara da update edilip kullanılabilecek.
Ekime belki kasıma kadar beklersen yeni iPhone veya iPod'u alabilirsin. Fiyat olarak her sene apple yeni ürün çıkartınca bir önceki ürünün fiyatıyla aynı fiyata satıyor bir önceki ürünün de fiyato 100 dolar civarı düşüyor. Ama bu iki senedir böyle iPhone 3G nin fiyatı ilk iPhone'nun yarısıydı. iPhone 5'te fiyat olarak bir farklılık bekleniyor bence aynen devam eder ama belki özelliklerinden kısılmış bir iphone çıkabilir yani 2 yeni iPhone olur biri biraz daha ucuz ve lite olabilir.
iPod touch iPhone'nun kardeşi gibi bir şey. Yeni çıkan iPod Touch yeni çıkan iPhone ile benzer olacaktır. Örneğin çift çekirdekli işlemci kullanılırsa her iki ürün de kullanır.
Fiyat olarak ipod Touch çok avantajlı. Yurt dışından alabilirsen daha iyi olur hem türkiye'ye gelişi gecikebilir.

Zaym1n
08-08-2011, 21:53   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
495 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

yorumun için çok teşekkür ederim yanlız 1-2 şey e takıldım 0.7mp yazmışsın yukarda o yazım hatası dimi 0.7mp kamera varmıda :D bu arada 1-2 yere baktım yurt dışı fiyatı 225 dolar türkiyede 600tl ye satılıyo çok büyük bi fark var bende isterim yurt dışından gelmesini ama çok uğraştırır birde aklımda düşük ihtimalli bir planım var ipod touch almak yerine 2-3 ay yani toplamda bi 5-6 ay bekleyip ipad alabilirim ama şöyle bişey var eğer bunu yapmaya çalışırsam aşşağı yukarı şubat-mart gibi parayı denkleştirebilirim o zamana ipad 3 çıkmış olabilir ya da çıkışı yaklaşmış olabilir o zamanda ipad 2 almanın bi anlamı kalmaz aslında parayı daha çabuk bulabilirm ama ekran kartı alıcam bu yüzden bu kadar ileriye atıyorum ipad ya da ipod touch ı

ama sonuç olarak %85 ipod alıcam %15 ipad

ipod touch 4g iphone 4g ile eşit olmayabilir ama bende şuan iphone 2. nesil var bu yüzden benim için baya iyi olucak ipod yani sanki yeni nesil iphone almış kadar olucam :) ve fiyat düşebilir diyosun ama yeni ipod sürümü çıkarsa o zaman ipod touch 4g almanında bi anlamı kalmıyo en iyisi ben parayı denkleştiyim o zamanki duruma bağlı ipod touch 4g-5g ipad falan bişey alırım umarım :)


teşekkürler yorumun için :)

Tekno_Loji
08-08-2011, 22:05   |  #4  
Tekno_Loji avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 35
1,677 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

ipod'da, ipad'de alınmaz? ipod güzel ama başka bir bilgisayara taktığında cihazı algılamıyor. İllaki ilk taktığın cihaza bağlı olması lazım ipod ancak öyle yükleyebiliyorsun resimleri, müzikleri...

ipad alınmaz çünkü usb girişi yok. Bunun anlamı ne film yükleyebilirsin ipad'e nede müzik. İllaki internetten parayla yükleyeceksin.

kenzita
08-08-2011, 22:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
Alıntı: Tekno_Loji  
ipod'da, ipad'de alınmaz? ipod güzel ama başka bir bilgisayara taktığında cihazı algılamıyor. İllaki ilk taktığın cihaza bağlı olması lazım ipod ancak öyle yükleyebiliyorsun resimleri, müzikleri...

ipad alınmaz çünkü usb girişi yok. Bunun anlamı ne film yükleyebilirsin ipad'e nede müzik. İllaki internetten parayla yükleyeceksin.

Yanlış
iPod, iPad ve iPhone da herhangi bir bilgisayarla video, müzik, film ve fotoğraf aktarılabiliyor. Fotoğraflar iki yönlü diğerleri sadece bilgisayardan cihazlara aktarılabiliyor. Yani cihazdan bilgisayara müzik veya video atamazsınız (kendi çektikleriniz hariç tabiki)
Ama başka bir sorun daha var. Bu cihazlarda içerik aktarma işlemi itunes kütüphaneleri ile yapılıyor yani bilgisayarda müzikleri itunes'a sürükle bırakla ya da seçerek aktarıp kütüphane oluşturuyorsunuz ve o kütüphane tamamemen cihaza gidiyor. Buraya kadar bir sorun yok. Sürükle bırak'a göre zor değil. iTunes lazım sadece ama başka bir bilgisayardan birkaç müzik atıyım diyemezsiniz o bilgisayarda olan kütüphane yine tamamıyla gelir yani o kütüphanede ne varsa artık cihazda da o olur. Yani eskiler silinir. Ya o bilgisayardan o müzikleri alıp kendi bilgisayarınıza atacaksınız ya da cihazda olan ve silinmesini istemediğiniz içeriği hep yanınızda taşıyıp 2. bilgisayarda kendinize uygun bir kütüphane oluşturacaksınız. Bunlar müzik ve videolar için geçerli. (kendi çektiğiniz videolar ve tüm resimler direk klasor görünümünde oluyor ve sürükle bırak kullanıyorsunuz.
Yani durum biraz sıkıntılı ama o kadar da kötü değil.

kenzita
09-08-2011, 00:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

960x720=691.200 yani 0.7 mp
Bu çözünürlük hd ready kalitesinde videolar çekmek için yeterlidir. Yani 5mp lik bir kamera hd video çekerken tam performans çalışmaz. Elde edilen her kare 5mp de olsa 0.7 mp olarak işlenir ve kaydedelir. Mesele fotoğraflarda. Fotoğraflarda daha fazla detay istenildiği için tam performans kullanılır ve 5mp lik bir resim işlenip kaydedilir. Ama ipod touch kullandım ve kamerası gerçekten çok iyi fotolar çekiyor. İnternetten bakabilirsin. steve amcanın da dediği gibi kalite mp ile ölçülmüyor. Olay ışığı yakalamak. iPhone varsa bence ipad 3'ü dene ama ipad 2 'yi tavsiye etmem. Onun kameraları kötü. Ayrıca ekranı da çok iyi değil. iPad 3 daha yüksek çözünürlüklü bir ekrana ve daha hassas bir dokunmatiğe sahip olacaktır. Kameralar da kesin daha iyi olur. iPhone ile zaten birçok şey halledilir. Geriye kalanlar video izleme oyun oynama olur onlar da eny  iyi ipadde olur bu sebeple ben iPad 3 ü öneriyorum. Ama o kadar beklemek istemiyorsan ve iPad çok pahalı diyorsan iPod 5 baya iyi olabilir.

Zaym1n
09-08-2011, 02:59   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
495 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

tekno_loji 

hiçbir apple ürününe sahip olmadığın çok belli oluyo :D

kenzita

olayı çözdüm çok teşekkürler bende 1-2 gündür youtube dan falan bakıyorum ipod touch reviews videolarına ipod ile çekilmiş videolar mükemmel ayrıca şuan benim için hd ready değil 360p video bile çekse kafi çünkü iphone 2. nesil bildiğin gibi video kaydını desteklemiyo itunes da programları var ama o programlarda ard arda resim çekip birleştirerek video oluşturduğu için 5-10fps arası videolar ortaya çıkıyo ki hiç bir işe yaramıyo bu yüzden video çekmesi bile yeter bana hd ready çözünürlük çok işime yarıycaktır ayrıca dediğin gibi görüntü kalitesinde ışık çok önemli gün ışığında çektiğim resimler ki 2. nesil iphone nun 2mp kamerası ile çekiyorum inanılmaz canlı çıkıyo akşam lamba ışığında çektiğim resimler detaysız hatta bazı yerler kare kare bile çıkıyo bazen ayrıca kamera çok yavaşlıyo ışığı ayarlamak için çok kasıyo heralde kendini gece görüş modu gibi çok takılıyo 

dediğin gibi ipod t 5. nesil ya da ipad 3. nesil e yönelebilirim ancak ipad 3 için para bulmam gerek ipod t 5 için de beklemem gerek ekran kartını aldıktan sonra biriktirdiğim paraya veya süreye bağlı olarak ipad de alabilirim yani kısa sürede beklediğimden fazla para biriktirebilirsem ipad alırım ama uğraştırırsa ipod alırım kalan para ilede pc ye oyun falan alırım :)