İş sınıfı kullanıcılar için iPhone 4

CHIP Online
30-07-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın gözdesi yeni iPhone 4'ü her açıdan tanıyoruz; ama bu incelemeyi ilk defa göreceksiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/is-s ... iphone-4_21426.html


Resimlerle: En iyi iPhone 4 alternatifleri

Apple, iPhone 4 ile hem kendi şirket sahiplerine, hem rakiplerine ve hem de müşterilerine bir anlamda gözdağı vermiş oldu. Apple'ın bu hareketi aslında beklenen bir durumdu. Çünkü rekabetin en üst düzeyde seyrettiği mobil telefon pazarında HTC ve Sony gibi markalar çoklu dokunmatik özellikli yeni modelleriyle Apple'a fazlaca yaklaşmıştı.

iPhone 4'ün tasarım açısından oldukça başarılı ve şık bir model olduğunu daha ilk bakışta söylemek mümkün. Her ne kadar bazı Amerikalı gazeteciler tarafından eleştirilmiş olsa da iPhone 4 stil sahibi ve kült olmaya aday modellerden biri.

Diğer bir önemli etmen ise kullanılan materyallerin sağlamlığı. Nitekim iPhone 4 önceki modellere göre daha dayanıklı bir telefon. Çünkü kasa kaplamasının %30'u sert plastikten oluşuyor ve paslanmaz çelik çerçevesi ise normalden beş kat daha güçlü. Üstelik ekranı da kolayca çizilmiyor.

Göz alıcı detaylardan biri de yeni Retina Display teknolojisi. Apple yetkililerinin bildirdiğine göre bu ekran türünde imajlar dört kat daha keskin gösteriliyor. Böylece web sayfalarındaki en küçük yazılar bile rahat bir şekilde okunabiliyor.

Daha uzun pil ömrü
Kullanıcıların en büyük sıkıntılarından biri olan şarj meselesi iPhone 4'te daha az can sıkacağa benziyor. Mobil teknolojide düşük güç tüketimine sahip cihazlar oldukça önemli bir konuma sahip olduğu için Apple da bu fikirle hareket etmiş ve sonuç olarak iPhone 4 %40 daha uzun çalışma süresi sağlıyor. Bu da Steve Jobs'un sunumunda belirttiği üzere 300 saat bekleme, 7 saat konuşma veya 10 saat video izleme süresi anlamına geliyor. Yeni 5 megapiksellik kamerası da kullanıcıların memnuniyetle karşıladığı bir özellik olarak öne çıkıyor.

iPhone 4'teki genel özellikler bu şekilde. Peki, normal kullanıcılar için oldukça iyi bir model olan iPhone 4 iş sınıfı kullanıcılara ne derece hitap ediyor? İş yoğunluğunun üstesinden gelecek yeterince uygulamaya ve performansa sahip mi? Bu soruların yanıtlarını makalemizin devamında görebilirsiniz.

Tüm konu: İş sınıfı kullanıcılar için iPhone 4

İzleyin: iPhone 4 Resmen tanıtıldı!

Resimlerle: En iyi iPhone 4 alternatifleri


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce şirketlerde iPhone kullanımının artıları ve eksileri neler olabilir?