yazın gelmesiyle ve havaların ısınmasıyla benim işlemcide ısınmaya başladı.bilgisayarın kapağını açtım.hatta kapıyı camı heryeri açıyorum ancak yinede çok ısınıyor.termal macuunu yeni sürüldü.işlemcimin daha az ısınması için ne yapabilirim.fanın daha hızlı dönmesini sağlayabilirmiyim.fan hızını artırmak ısıyı düşürürmü eğer düşürürse fanı hızını nereden düşürebilirim.teşekkürler...
işemcim ısınıyor.
DahakArcheryazın gelmesiyle ve havaların ısınmasıyla benim işlemcide ısınmaya başladı.bilgisayarın kapağını açtım.hatta kapıyı camı heryeri açıyorum ancak yinede çok ısınıyor.termal macuunu yeni sürüldü.işlemcimin daha az ısınması için ne yapabilirim.fanın daha hızlı dönmesini sağlayabilirmiyim.fan hızını artırmak ısıyı düşürürmü eğer düşürürse fanı hızını nereden düşürebilirim.teşekkürler...anakart ınızın bios ayarlarındaki Power seçeneklerinde smart fan kontrol gibi bi seçenek varsa o kısımları bi inceleyin. norma mode performans mode gibi seçenekler olabiliyor bazı anakartlarda.
İşlemci ısınız nedir? Belki de yüksek değildir...
60-70 civarı.bir de everestten baktım soğutucu fanlar kısmında 3000rpm yazıyor bu değer normalmidir.arttırsam işe yararmı?
DahakArcher60-70 civarı.bir de everestten baktım soğutucu fanlar kısmında 3000rpm yazıyor bu değer normalmidir.arttırsam işe yararmı?3000 rpm nortmal bir fana göre iyi bir değer.thermal macunu fazla sürmediniz umarım. macun un olabildiğince ince olması gerekir.
bilgisayarınızdaki ekran kartı anakart ram ve kaç adet disk dvd sürücüsü kullanıyorsunuz ? bunları yazarmısınız
PSU nin yetersiz olma ihtimali yüksek.
Biostar P4M900-M4 anakart,gigabyte radeon x300 ekran kartı,1gb ram,1adet cd-rom,1 adet dvd rw,1 adet disk sürücüsü(disk sürücüsü etkin değil).fanın dönüş hızını arttırsam işe yaramaz mı ?
katlanırım yeterki soğusun :D
Belkide işlemci fanı yerine tam oturmamıştır fanın kenarındaki 4 adet plastik vidayı sıkın ve anakartın üstüne doğru bastırın 4 vidanın üstüne anakart yamulmaya başlayınca vidaları tekrar sıkın ısıya bir daha bakın.
hepinize çok teşekkür ederim.biostan disabled demem bilgisayarıma zarar verirmi?dedikten sonra speedfan programındaki readings clock info exotics smart chats kısımlarından hangisinden artıracağım?