sa arkadaşlar bugün bilgisayarın sıcaklığına bakayım dedim euro truck simulator 2 oynarken açık bıraktım ortaya bu sonuçlar çıkmış notebook sizce sıcaklık normalmidir?
ısı normalmi
bence 70 fazla googleye işlemcini yaz intelin kendi sitesinden özellikleri yazıyor orada max sıcaklığı da yazar oradan da bir fikir sahibi olabilirsin mesela: http://ark.intel.com/tr/products ... ache-up-to-3_10-GHz
ama ekstradan bir fan felan düşünmelisin bence yoksa zarar verebilirsin
bence 70 fazla googleye işlemcini yaz intelin kendi sitesinden özellikleri yazıyor orada max sıcaklığı da yazar oradan da bir fikir sahibi olabilirsin mesela: http://ark.intel.com/tr/products ... ache-up-to-3_10-GHzsiteden baktım 100° dereceye kadar izin veriliyor yazıyor birde oyunu oynarken bacaklarımın üstüne koymuştum notebook'u ondan dolayı ısı artışıda olur sanırsam 100e çıkarsada bakıcaz çaresineama ekstradan bir fan felan düşünmelisin bence yoksa zarar
siteden baktım 100° dereceye kadar izin veriliyor yazıyor birde oyunu oynarken bacaklarımın üstüne koymuştum notebook'u ondan dolayı ısı artışıda olur sanırsam 100e çıkarsada bakıcaz çaresineBacaklarının üstünde kullanmanı çok önermem nihayetinde radyasyon yayıyor sağlığını olumsuz etkileyebilir.
100 dereceye ulaşınca bilgisayar otomatik kapanır zaten (muhtemelen).
Sıcaklıklara speccy ile bakmanı öneririm sadece işlemcinin değil anakart, hdd, (varsa harici) ekran kartı nın da sıcaklıkları önemli.Son Düzenleme: padisah ~ 29 Ekim 2013 22:56
Bacaklarının üstünde kullanmanı çok önermem nihayetinde radyasyon yayıyor sağlığını olumsuz etkileyebilir.
100 dereceye ulaşınca bilgisayar otomatik kapanır zaten (muhtemelen).
Sıcaklıklara speccy ile bakmanı öneririm sadece işlemcinin değil anakart, hdd, (varsa harici) ekran kartı nın da sıcaklıkları önemli.önerine uyacağım 100 dereceye çıkmaya çalıştım ama çıkamadım en fazla 92 oldu :D
sıcaklıklar anakart işlemciyle aynı oluyor hdd 50 felan oluyordur oyunda değilken 40 küsür
ekran kartı harici değil intel hd 2000
birde benim ramler 1333mhz ama 665te çalışıyor onları nasıl 1333 çekerim
Hayır anakart ile işlemci arasında sıcaklık farkı olabiliyor.önerine uyacağım 100 dereceye çıkmaya çalıştım ama çıkamadım en fazla 92 oldu :D
sıcaklıklar anakart işlemciyle aynı oluyor hdd 50 felan oluyordur oyunda değilken 40 küsür
ekran kartı harici değil intel hd 2000
birde benim ramler 1333mhz ama 665te çalışıyor onları nasıl 1333 çekerim
Ramler laptopa takılı gelen ramler mi yoksa sonradan mı taktın?Son Düzenleme: padisah ~ 29 Ekim 2013 23:26
Hayır anakart ile işlemci arasında sıcaklık farkı olabiliyor.tabi bende biliyorum fark olduğunu ama birbirlerine yakın oluyorlar yani şuan aralarında 1-5 arası fark var speccy öyle gösteriyor.
almaz olaydım casper bu nasıl bi ısınmadır boştayken 50 altına inmiyor
Son Düzenleme: haylaz1 ~ 29 Ekim 2013 23:29
alalı 1 yıl anca oluyor macun kurumuşmudur
az önce kendi kendine kapandı içini açıp fanını bi temizliyim bari
O sıcaklık değerleri bendede oluyor.Yanlız dikkat ettigim bir olay var.İşlemciyi güç modlarında dengeliye getirince ısı düşüyor yüksek performansa getirince ısı artıyor.Güç tasarufuna getirince 40 derecelerde geziyor fakat laptop serilikten uzaklaşıyor.
Bak şimdi laptop sogutucusu yok 4k videoda noluyor.İşlemci ısısı.
4k video güç tasaurfu modunda.
Bu şeyle alakalı.İşlemci voltajı performansdayken baya yükseliyor.İşlemcinin içindeki ekran kartıda harici grafik kartıda ısınıyor kaliteli bir sogtuma olsaydı 40 50 derecelerede seyrederdi.Fakat masaüstünde kaliteli sagutucu bulunuyorda laptopta çok zor ancak ailien ware gibi özel üretim laptoplar alman gerek.
Buda pirana laptop sagutucunu taktigimda yüksek performans modunda 4k video.30 derece birden düşürüyor sağlam bir laptop sogutucusu al.
gerçekten de yazdığın gibi dengeliye alınca ısı düştü bayağı bir teşekkür ediyorum cevabın için soğutucu almaya gerek duymuyorum masaüstü toplayacağım şimdilik altına kitap koydum altı boş şuan 5 derece felan farketti cevabın için teşekkürler
sistem boştayken ben şahsen hiç 50 yi görmedim malesef bende de casper var dizlerinin üzerine koyman da etkiler sıcaklığı ve neden 100 dereceye kadar çıkarmaya çalıştın anlamadım işlemciyi felan yakarsın allah korusun çılgınca şeyler bunlar :D
sistem boştayken ben şahsen hiç 50 yi görmedim malesef bende de casper var dizlerinin üzerine koyman da etkiler sıcaklığı ve neden 100 dereceye kadar çıkarmaya çalıştın anlamadım işlemciyi felan yakarsın allah korusun çılgınca şeyler bunlar :100 dereceye çıkartmaya çalışmadım ki oyun oynarken kendisi çıkmış :D yanarsa da yansın