cpu = 53
cpu çekirdek 1 / 2 / 3 / 4 = 40c
ekran kartı = 50c
harddisc 41c
ısılar yaz aylarına göre normalmi anormalmi :S
the book of eli dvdrip izledim birde ogame açıkdı
birde torrent o kadar yani :S
cpu = 53
ekran kartı = 50c
harddisc 41c
ısılar yaz aylarına göre normalmi anormalmi :S
birde torrent o kadar yani :S
İşlemci biraz yüksek gibi. Stok fan takılı ise biraz yüksek gibi ama harici soğutma varsa işlemcinin üzerinde ozaman anormal demektir. Yaz aylarındayız artık bundan sonra PC ler biraz fazla ısınacak. Benim Q8300 işlemci dün akşam baktım 30 C idi. Ama tabi OCZ harici soğutucu ile ancak bu kadar iniyor. Oyunda ise 35 i bile bulmuyor. Ama dedigim gibi yaz aylarındayız normal diyebilirim. Siz yinede eğer biliyorsanız kasayı açın komple toz toprak ne varsa temizleyin. Fanları temizleyin. İşlemcinin fanını çıkartıp macununu değiştirin yani yenileyin. Biraz daha farket edecektir.
kasa yeni zaten 1 2 hafta önce topladık
kapağı acık fanlar pırıl pırıl
Nesi yüksek işlemcinin, boşu boşuna heyecanlandırmayın adamı, sende OCZ var o yüzden soğuyor, gel gör sen stok fanı
Boşta 53 çokmu normal ? bende stok fanla çok kullandım. 40-45 i hiç geçmiyordu. Bilmedigim hiç bir konuda yorum yapmıyorum ben. Siz ısılar hakkında biraz daha çalışmalısınız bence.
cpu = 53Kasa içerinde bulunan; anakart, işlemci, HDD ve optik okuyucuya giden kabloları; Kasadan, anakarta bağlanan kabloları, mümkün mertebe bir araya getirip plastik "Cırt" ile toplayın. PSU'nun kullanmadığınız kablolarınında bir araya topladıktan sonra, -Tek DVDROM kullanıyorsanız eğer- ikincisi için ayrılmış boş alana yerleştirin.
ekran kartı = 50c
harddisc 41cısılar yaz aylarına göre normalmi anormalmi :S
birde torrent o kadar yani :Kablolar hava dolaşımını engeleyecek olursa, CPU/GPU ve HDD sıcaklıklarında bir miktar yükselme olabilir.
Bir de, ısınan havayı dışarı atacak, "Egzost fan"ı kullanmanızı öneririm.
Kolay gelsin.Son Düzenleme: alpagun ~ 28 Mayıs 2010 12:15
sıcaklık değerleri gayet normal canını sıkma;arkadaşlar bu mevsimde oda sıcaklığının zaten 25 derece olduğunu unutuyorlar galiba.
Bu havada bir işlemci bilgisayar ilk açıldığında bile 40 derece ile kapı açar.10 dakika sonra 55'i bulur.
amd x4 630 işlemci max. hasar görmemesı ıcın kac c olması lazım ??
cpu = 53the book of eli çok güzel bir film izlemeyen varsa tavsiye ederim.Ayrıca işlemci biraz fazla ısınıyor bi işlemci fanına bak istersen doğru oturtup oturtmadığına.
ekran kartı = 50c
harddisc 41cısılar yaz aylarına göre normalmi anormalmi :S
birde torrent o kadar yani :
Senin Q8300 'ün 70 dereceye kadar normal çalışabilecek şekilde dizayn edilmiştir, yeni nesil, düşük nm'si olan işlemcilerin de o ısıya gelmesi zordur; ayrıca 50 derece hiç de çok değil. Bu yaz sıcağında işlemcisi 50 derece olan birine çok demeyin bence.
Boşta 53 çokmu normal ? bende stok fanla çok kullandım. 40-45 i hiç geçmiyordu. Bilmedigim hiç bir konuda yorum yapmıyorum ben. Siz ısılar hakkında biraz daha çalışmalısınız bence.
Ya ; :) İyide ben çok yüksek falan demedimki anlatamıyorum sanırım. 50 biraz yüksek gibi ( GİBİ) dedim. Ama yaz aylarında bu ısı derecelerine alışık olmak lazım dedim. Tedbir vede daha rahat olmak açısındanda, Tekrar bi macuna falan bakın temizleyin dedim hepsi bu. :)
bf2 de herşey high 1440 900 da 60c oldu işlemci ekrankartını nı ölçemedim
siz ne diyosunuz? benim 90 nm işlemcim full yükte 68 dereceye geliyo. boşta ise 45-50 arası.
tabiki 45nm işlemciye geçip rahatlamak istiyorum.(Q8300)
2 aydır hiç kapatmadığım bilgisayarımda anakart 41, işlemci 49(oc ile 2.2 den 2.5e çıkarttım), sabit disk 41 ve ekran kartı 18 derece. 2 ayda bir fanları söküp temizlerim, macunu yenilerim yan kapakların ikisinide açıp keyfime bakarım. arkadaşım telaşlanma herşey normal.
arkadaslar bu arda benim islemcim core i7 860 bu islemci normalde 32 derece de oyunlarda turbo mode da yani 2.8 den anakartin programi ile 3050 mhze ckyr 8 islemcide ve bu sekilde oyunda 46 derecede gordum en fazla oyun ise crysis tum ayarlar very high 1280x1024 2 x anti alliassing stok fan degil zeroterm 92 ile
ekran karti zotac gtx 260 AMP!2 896 MB 448 bit ddr3 normalde 35 derece oyunlarda en fazla 55 drece zotac fire storm kullanmakatyim sizce bu yaz aylarina gore normal mi
işlemcimde karasal iklimde yaşıyo sanki. gündüz(full)=68 derece gece(boşta)=45 derece:D
orjinal ayarlardaki 32nm olan i5 6xx serisi bile 60 dereceyi yük altında stok fanla geçiyor
işlemcin fazla ısınıyorsa fan hızını yükseltip bios'tan işlemci voltajını düşür 5 ila 10 derece arası fark eder
bende q9550 var biostan işlemci core voltajını 1,300 orjinal'den 1,200 yapında sıcaklıklar 5-6 derece düşüyor
ben düşürdüm core voltajı şuanda cpu-z de 1.2 V olarak gözüküyo. ama biostan 1.25 yapmıştım. neyse biraz daha düşüreyimmi?
ben düşürdüm core voltajı şuanda cpu-z de 1.2 V olarak gözüküyo. ama biostan 1.25 yapmıştım. neyse biraz daha düşüreyimmi?ben biosta 1,750 yapınca cpu-z 1,100 olarak gösteriyor
voltaj düşürünce kaç derece fark oluyor?
birde senin işlemci ney?Son Düzenleme: heatblast ~ 29 Mayıs 2010 15:19