ya arkadaşlar amd işlemci kullanıyorum 10 dakka oyun oynamadan küt diye kapatıyo pcyi neymiş ısınıyomuş kızıyomuş işlemci bende kızıyorum oyunun orta yerinde pat diye atmasına!nasıl halledebilirim şöyle saatlerce oyun oynayabilirim?yardım ederseniz seinirim.teşekkür ederim.
ısınma sorunu
işlemci fanı çok pislenmişse ,fanlardan gelen soğuk havayı geçirmez ve işlemci ısındığı için reseti basar.işlemci fanlarını temizlemelisin.ne kadar zamandır temizlemiyosun.
önemli uyarı:böyle giderse sistemi kül edebilirsin.bir an önce hallet bu işi bence
kolay gelsin
işlemcin ısındıgından dolayı reset atma sorunudur ...fanlarını temizle aksi halde işlemcin yanabilir
kolay gelsin
işlemcinin fanı pislenmiş olabilir.bence overclock fanı kullanıp sorunu kökten halledebilirsin.
İşlemcinin tam modeli ne ki?Hangi Amd imiş böyle aşırı ısınan.Arkadaşlar soylemiş fanın iyice pislenmiş yada dönmesinde bir sorun oluyordur ki amd bu kadar ısınıyordur.Tozunu temizle sonra da yapıştırıcı olan yerde vidası var ordan azıcık yag sür.Gress yağı tercihimizdir makine yağı da olabilir hatta zeytinyağı bile olur.
462 pin ise ve işlemcın barton degılse malesef ısınması normal ama daha once resetı atmıyorsa herkezın dedıgı gibi fanını temızlemen gereklı bu arada eger guncel amd işlemcı kullanıyorsa ve ekran kartın onboard degılse güç kaynagın da yetmıyor olabılır daha once bana oldu şimdi güç kaynagını degıstırınce problem kalmadı
Recep BaltaşSorun işlemcide olmayabilir AMD işlemciler az ısınırlar. Sorun ekran kartında olabilir.AMD işlemcilerin transistör sayısı çok fazladır.Yaklaşık 30-35 milyon ve İntel işlemcilerden daha fazla transistör bulundurdukları için daha fazla ısınırlar.Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 15 Temmuz 2007 01:12
amd işlemcilerinin transistör sayısı intelle eş değer frekansta çalışanlardan daha azdır çünkü içerisinde dual bellek kontrolcusu yanı ıntellerde bulunan kuzey koprusu dahildir amd bu yuzden dusuk frekanslarda intelin karsısında boy gosterebılmıs oyunlarda ise one geçmişti o zamanlar ve amd lerde 462 pin barton dan önceki işlemciler ısınıyordu 462 bartonla termal sorun düzeldi 754 pinlerin başlangıcı ile sona erdi yanı şu andaki amdler dahada az ısınırlar ve termal yapalırada oturtulunmuş k10 lar la daha da ileriye götürmüştür yükte çalışan barcelona işlemci bile yük altında iken 32 derecede kalmakta dır !!!
blackhawkmilan31amd x2 3800+ den 5200+ e olan işlemciler 154milyon transistöre sahip.Recep BaltaşSorun işlemcide olmayabilir AMD işlemciler az ısınırlar. Sorun ekran kartında olabilir.AMD işlemcilerin transistör sayısı çok fazladır.Yaklaşık 30-35 milyon ve İntel işlemcilerden daha fazla transistör bulundurdukları için daha fazla ısınırlar.
5200+ den sonrası 227milyon transistöre sahip.
intel e4300den e6600e kadar olan işlemciler 167milyon transistöre sahip.e6600 291milyon.quad corelar ise 582 milyon transistöre sahip.
e6600 q6600 e kadar