Bu başlıkta kendi elimizle yaptığımız yanlışları düzeltip Bilgisayarın Isınamasını önleyebiliriz.5 maddede inceliyeceğiz Bakınız
1.Madde
Bilgisayar Masası
Bilgisayar Masaları genelde bu şekildedir
Ama Böyle olunca Hava Giriş Çıkışı Sağlanamıyor ve Bilgisayar aşırı ısınıyor.Ben şahsen şöyle bir Masa Kullanıyorum
Masanızı Değiştirerek 5-10 Derece Isıyı Düşürebilirsiniz
2.Madde
Kasanın Ön Fanı
Bilgisayar masaların çoğu duvara bitişiktir.Ve yine çoğu bilgisayar duvara bitişik olup ön fanı da yoktur.Böyle olunca zar-zor hava arkadan girmeye çalışacak ama gene de ısınacaktır.Kasanın Ön fanı olması soğuk havayı bilgisayara girip kasanın içini soğurak arkadan çıkararak Kasanızın içinde 10-15 Dereceye kadar ısıyı düşürebilirsiniz.
3.Madde
Ortam
Bilgisayar için ortamda çok önemlidir.Bilgisayar Genelde Salonda yada büyük odadadır.Böyle yerler çok güneş alan yerler olduğu için oda içerisindeki hava bilgisayarı da etkileyecektir.Ama Siz Klimalı odaya yada güneş almayan bir odaya koymanız 1-3 Dereceye kadar kasa içini soğutmaya yardımcı olabilir
4.Madde
Bakımsızlık Ve Toz
Çoğu bilgisayar kullancısı kasasının içini 1 senede bir temizler.Tabii temizlemesi de çok zayıftır.Sadece ortada dolaşan Tozları alır.Ama kulak çöpüyle,özel bezle(normal bezde olabilir) temizlenebilir.Ve tabiki Fanların yağlanmasıda gereklidir.Çünkü düzgün ve hızlı çalışmayan fanı kimse istemez.Güzelce temizlenen ve bakım yapılan kasada 2-5 derecelik ısı düşüşü olabilir.
5.Madde
Termal Macun
Piyasada kolay bulabileceğiniz termal macunun her birkaç ayda bir sürmek parçalarda 15-20 derecelik düşüş sağlayabilmektedir.
NOT:Belki Chip'de daha önceleri bunun gibi başlıklar yayınlamış olabilir ama ben yeniyim eski konuları bilmiyorum eğer öyleyse özür dilerim
NOT 2:İnternette Öyle Şeyler Belki vardır ama ben bunları tek tek yazdım bunlar benim uyguladığım ve test ettiğim şeyler eğer internette böyle şeyler varsa da özür dilerim
DEĞERLER GERÇEKTİR UYDURMA DEĞİLDİR