kullandığınız ve kesinlikle ısı sorunu yok dediğiniz yeni nesil, en az 1600mhz sata3 intel anakart var mı?
lütfen kullandığınız ve ısı sorunu olmayan anakartınız varsa marka ve modelini yazın.
ama lütfen duyduğunuzu değil, kullanıyorsanız yazın. yardımcı olanlara teşekürler.
ısınmayan intel anakart
- 1
- 2
asus maximus V formula ve maximus V extreme ısınma yok ikisinde de.
kullandığınız ve kesinlikle ısı sorunu yok dediğiniz yeni nesil, en az 1600mhz sata3 intel anakart var mı?
lütfen kullandığınız ve ısı sorunu olmayan anakartınız varsa marka ve modelini yazın.
ama lütfen duyduğunuzu değil, kullanıyorsanız yazın. yardımcı olanlara teşekürler.Amaç nedir? Ne için kullanılacak? Sabertooth modelleri çok dayanıklı düşünebilirsin.
hocam amacım şu :Amaç nedir? Ne için kullanılacak? Sabertooth modelleri çok dayanıklı düşünebilirsin.
bende fx4100, ga970a_d3 ati 4850 bir sistem var.
aynı performansı verecek (200 300 fark olabilir) kesinlikle ısınma olmayacak ve arıza vermeyecek bir sistem düşünüyorum. anakartın sata girişi olsun 1600mhz olsun yeterli. amd den çok soğudum. açmaya korkuyorum pc yi. 2000 yılında ikinci el bir intel aldım, sadece bir elektrik kesintisinde power yandı, birde ses gitti. harici bir ses kartı taktım, çocuklara verdim. bir yıldır işkence ediyolar pc ye. kasanın yan kapağı yok ve sadece işlemci fanı var kasada, banamısın demiyor. şu anda bile onunla yazıyorum.
özetlersek; 1080 p film izletecek, facedeki oyunları oynatacak bir ekran kartı, bide çift çekirdek işlemci takıcam ve 64 biti ve 8 gb ram desteklesin yeter. benim istediğim özellik değil kalite.
hocam amacım şu :
aynı performansı verecek (200 300 fark olabilir) kesinlikle ısınma olmayacak ve arıza vermeyecek bir sistem düşünüyorum. anakartın sata girişi olsun 1600mhz olsun yeterli. amd den çok soğudum. açmaya korkuyorum pc yi. 2000 yılında ikinci el bir intel aldım, sadece bir elektrik kesintisinde power yandı, birde ses gitti. harici bir ses kartı taktım, çocuklara verdim. bir yıldır işkence ediyolar pc ye. kasanın yan kapağı yok ve sadece işlemci fanı var kasada, banamısın demiyor. şu anda bile onunla yazıyorum.
özetlersek; 1080 p film izletecek, facedeki oyunları oynatacak bir ekran kartı, bide çift çekirdek işlemci takıcam ve 64 biti ve 8 gb ram desteklesin yeter. benim istediğim özellik değil kalite.Anladım hocam. Hangi işlemciyi takacaksın? Ona göre anakart bulmak lazım. Core 2 Duo mu yoksa Dual Core mu? Model var mı elinde?
belli bir işlemci yok. ama core 2 duo daha iyi sanıyorum.
970 ile kullandığı için ısınma sorunu yaşıyordur kaç kere söyledik, bağırdık, çağırdık hala alan var, daha ne yapayım :)970 lerde ısınma sorunu olduğunu farketmemek mümkün değil zaten. ama geç oldu. bahsettiğin intel anakartıda bi kenara yazdım. Kullanıyorum ve ısınma sorunu yok diyenleri bekliyorum.İntel 1150 anakartlara bak 22nm ısınma sorunu yaşamazsın.
yazdım işte sana ısınma sorunu olmayan kullandığım anakartları. LGA 1155 bir işlemci ile kullanabilirsin bahsettiklerimi.
yazdım işte sana ısınma sorunu olmayan kullandığım anakartları. LGA 1155 bir işlemci ile kullanabilirsin bahsettiklerimi.arkadaşım saol ama onlar çok pahalı. şimdi diyceksinki sorun istemiyorsan paraya kıyacaksın.
yani 200 300 tlt arası anakart kullananların hepsi ısınma sorunlarıylamı uğraşıyor.
hocam amacım şu :
özetlersek; 1080 p film izletecek, facedeki oyunları oynatacak bir ekran kartı, bide çift çekirdek işlemci takıcam ve 64 biti ve 8 gb ram desteklesin yeter. benim istediğim özellik değil kalite.Anakart değiştirerek 4100 ile devam da edebilirsin.
ben kendim msı 970A-G46 kullanıyorum hiç bir ısınma sorunu yok :)
işlemcim amd athlon ii x3 455, power 550 w,kasada toplam 8 fan var :)
970 çiplerin tamamı ısınma probleminden şikayetçiler. galiba senin sistem işlemcinin düşük oluşundan, power in yeterli oluşundan, vede 8 fandan dolayı ısınmıyor olabilir. ama ben hafif bir sirkülasyonla ısınmadan ve tam gaz çalışamayan bir anakartı sağlıklı ve kaliteli görmüyorum. çünkü kendine bile yetersiz geliyordur ve vaadettiği performansı verebilmek için yapabileceklerinden fazlasını zorladığını gösterir ki buda ömrünün kısa olduğuna işarettir.
benim kasamda başta 2tane fan vardı ön de ve arkada olmak üzere ve o zamanlarda sıcaklık sorunu yoktu ayrıca amd işlemci olduğu için bu modeli bilem full yükte 105W elektrik çekiyor ve ısınması lazım aslında fakat ısınmıyor,ve bana göre anakartı zorlamadıktan sonra(overclock vb.) ısıncağını düşünmüyorum.
ısılara bazı programlarla bakıyorsan emin ol yanıltıyor. mesela kuzey köprüsüne elimle dokunamazken anakart 40 derece diyor. oranın ısısını ayrı olarak vermiyor. senden ricam bu konularda tecrüben varsa kasa kapağını açıp, ekrankartı ile işlemci arasındaki aliminyum soğutucuya fazla bastırmadan dokunarak bak. ısı ne durumda şu an. ama daha önce bu tür şeyler yapmamışsan dediğimi unut:)
elledim şuan en fazla 30-32 derecedir. Sabaha kadar elini tut hiç birşey olmaz öyle diyeyim ben sana :)
demekki marka farkediyor yada işlemci farkı olabilir. bide benim power de yetersiz gelebilir. umarım bende ön ve arka fanla sabaha kadar dokunabileceğim bir sistem kurabilirim.
970 çiplerin tamamı ısınma probleminden şikayetçiler. galiba senin sistem işlemcinin düşük oluşundan, power in yeterli oluşundan, vede 8 fandan dolayı ısınmıyor olabilir. ama ben hafif bir sirkülasyonla ısınmadan ve tam gaz çalışamayan bir anakartı sağlıklı ve kaliteli görmüyorum. çünkü kendine bile yetersiz geliyordur ve vaadettiği performansı verebilmek için yapabileceklerinden fazlasını zorladığını gösterir ki buda ömrünün kısa olduğuna işarettir.Mehmet bir de bios güncellemeyi dene bios güncel mi?
- 1
- 2