işlemci alınırken nelere dikkat etmeliyim (pin,bus hızı vs)
işlemci- anakart
CHIP Online'a hoşgeldin
chip'te bi konuda işlemci, anakart bunların hepsi hakkında bilgi yazılmış
https://www.chip.com.tr/konu/CHIP ... dekiler_9227_2.html
1.ilk olarak marka ve model araştırması yapman gerekir bence.
2.anakart soketine uyumlu olması gerekir.
3.mhz hızları anakartla uyumlu olması gerekir. çünkü düşük olan mhz hızına göre çalışır işlemci. yani; anakartın mhzsi düşük işlemcininki yüksek olursa işlemci kendi mhzsinde çalışmaz anakarta uyumluk çalışır. istediğini performansı alamazsın. benim bildiklerim bunlar
benb boşuna yazdım bak chip ailesine tşk her konuda olduğun gibi burdada bilgilendirmiş
verdiğin linkten okudum sağol fakat sadece pin sayısı yeterlimi çünkü anakartım eskide hata yapmak istemiyorum anakartım via p4xb-s
İşlemciye ayırdığın bütçeye, ne amaçla kullanacağına(offis uygulamaları, oyun, render, fotoğrafçılık vs.)
overclok yapıp yapmayacağına göre.
Bunu belirledikten sonra o amaca yönelik işlemcilere yapılan testler yardımcı olabilir.
sadece MHZsine veya FSBsine bakmak yanıltıcı olabilir.
benim işlemcinin fsbsi 400. Daha yüksek fsbli işlemci çalıştırabilirmi?
mfatih22 eğer almak istediğin işlemciyi yukarıda yazdığın anakarta takıcaksan 478 pin işlemci olacağı kesin.
ankartının sitesinden desteklediği işlemcileri göremedeim.
En son 2002de bios güncellenmiş o yıldaki en son çıkan işlemciyi desteklese bile alabileceğin en iyi işlemci p4 olur heralde mesela p4 2.2GHZ bulsan bile bu işlemcide 400fsb. Tabi anakartının destek verip vermediği de meçhul.