İşlemci Çarpanı ve Hızı Sabitlendi

akheramosis
14-05-2016, 23:30   |  #1  
akheramosis avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhabalar, sorunum şu ki işlemci çarpanım 7'de, ghz değerimde 1399 ghz'de sabitlendi. Psu değiştirip denedim, bios'u sıfırlayıp denedim, farklı işletim sistemleri kurup denedim, Oc yapıp denedim, farklı güç modlarında denedim. Farklı işletim sistemleriyle formatladığım için sorunun yazılımsal olmadığını biliyorum, güç ayarlarının da her türlüsünü denediğim için windows güç ayarları seçenekleri ile de alakalı olmadığını biliyorum. Windows ya da bios'un güç tasarrufu ayarlarıyla ilgisi olmadığını da biliyorum zira farklı programlarla işlemciyi stress testine soktuğumda kullanım %39 olmasına rağmen işlemci yine 1399 ghz ve ratio değeri 7 olarak belirlenmişti. 12v 8'li pin yuvalarını denemek için 4 pin takarak iki slotu da denedim ikisinde de bir problem yoktu. Isıyla da ilgili değil işlemcim 16 derecede çalışıyor, anakart 19, ekran kartı 27 derece. yük altında da işlemci 19 derece oluyor.

Geriye bir tek anakart kalıyor fakat garantiye ne deyip göndereceğimi ya da problemin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Acaba bu sorunun halolması için nasıl bir yol izlemeliyim.

Sistem Bilgilerim
  • Windows 10 Pro 64-bit
  • AMD fx 6300
  • Msi 970 gaming
  • nVidia Asus Gtx 750 ti strix
  • Google Chrome
  • - Kullanmıyorum -
  • 8 GB
  • - Bilmiyorum -
  • - Bilmiyorum -