slm arkadaşlar acil yardım istiyorum...iki hafta önce anidn pc çöktü.sonra pc yi ben servise aldım. pc yi yaptılar ama ısınma sorunu olduğunu söledi bana..acaba işlemci fanımı fazla soğutmuyor...onu değiştirrisem bir faydası olur mu acaba. işlemcim p4 3,0 775 pin
işlemci çok ısınıyor
İşlemcinin ısısını Biosdan öğrenebilirsin. Eğer soğutucu blok çok tozlanmışsa (artık toz keçe gibi olmuşsa)ve kasa içi sogutman, işlemci fanın adam gibi çalışmıyorsa değiştirmende fayda olacak ıkı sey var.
Birincisi CPU sogutucusu
İkincisi kasa içi havalandırma Fanları.
İkincisi kolaydır ama birincisi için işlemcine uygun performans sogutuculerı vardır.Hem daha sessiz hem daha randımanlı çalışır.Mesela bende Thermaltake Big Typhoon var. 35 Derece olan işlemci ısısını 30 Dereceye çekti, işlemci boştayken. En fazla 42 oldugunu gördüm oda en fazla 2-3 kezdır yanı.
Sana önerim www.firebal.net ve www.editorunsecimi.com adreslerinden işlemcine uygun soğutucu ve kasa fanı alman olacaktır. Kasa fanını da en az 1500Rpm dönen fanlardan seçnedir.Biraz ses yapar ama kasanın içi gayet başarılı şekilde soğuyacaktır.
senin işlemci intelin prescot kod adlı işlemcisidir muhtemelen bunların en kötü yanı fazla ısınmaları bir de buna yaz sıcakları eklenince ısınma problemi gittikçe fazlalaşıyor yapman gereken şu gerçi sana borga vermiş marka olarak yeni bir doğutucu kaliteli bir soğutucu edinmen kendi orjinal soğutucusu yetersiz kalıyor çoğu durumda