İşlemci Değişikliği...???

Yetenek
11-01-2011, 15:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj

Arkadaşlar bilgisayardan az biraz anlıyorum ama iş donanımsal olaylara gelince fikir alırım. Şimdi birkaç sorum olacak ama işi bir özetliyeyim... Bende şu an 2 ayrı masaüstü PC var birinin HDD si bozulunca 2. pc yi arkadaştan aldım ama bu pc diyerine göre daha kötü umarım anlatalbişimdişr derdimi şimdi
1-) Ben bunların işlemcilerinin değiştirmek istiyorum nasıl sökülür takılır biliyorum ama direk işlemciyi söküp yenisinimi takıcaz yoksa ayrıcana bir işlem yapacakmıyız bilmiyorum beni aydınlatın...
2-) Dvd sürücüsü takıcam ama onuda direk söküp takıcakmıyım yenisini onuda bilmiyorum ayrıca 2 adat cd-dvd sürücüsü olsa nasıl olu ayrı kablo falan lazım dimi onuda bir sorayım dedim..
3-) ekran kartlarını dediştirecem onuda söküp yenisinmii takıcaz bunları bir sorayım dedim 2 pcde toplama pclerdir...
Teşekkürler...

firaristt
11-01-2011, 15:50   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

öncelikle 2 sisteminde donanımlarını (işlemci-anakart-ram-e.kartı gibi) parçalarını bilmemiz lazım ki uyumlu olur mu olmaz mı karar verelim :)) DWD veya CD sürücüleri çıkartıp başka bir pc e taktığınızda direk görür ve kullanabilirsiniz ancak işlemcilerde o kadar kolay değil... ekran kartını yine aynı şekilde söküp başka bir bilgisayara doğru bir şekilde taktığınızda ve gerekli sürücüleri kurduğunuzda sorunsuz kullanabilirsiniz (psunuz yeterli ve darboğaz yoksa)... işlemciler için anakartın uyumlu olması gerekir.. o yüzden 2 pc ninde anakartlarını ve takıcağınız işlemcinizi öğrenmemiz lazım... sistemin açılışında bios ekranından yada cpu-z adlı programda öğrenebilirsiniz...