Merhaba arkadaşlar işlemci sökümü konusunda bir sorum olacak.Zamanında P3 işlemcim kaşarlanmıştı onu zırt bırt söküyordum bunuda başka pc lerde birkaç kez söktüm ama aynı sistem benim pc de farklı gibi geldi.Öncelikle fanın köşelerinde vida yok derinde plastikler görünüyor.Yandaki mavi mandalı attırınca işlemcinin altındaki o petekleri (adını bilmiyorum kalorifer peteklerinden esinlendiğim için öyle diyorum ) anakarttan ayıramıyorum.Resimde işlemcinin çevresindeki sarı kısma tutturuyor kendini o petekler.Acaba yuvarlak için aldığım vidalardan mi sökeceğim.Yoksa başka bir formülü mü var? Desteğinizi bekliyorum iyi akşamlar.Şimdiden teşekkürler.
İşlemci fanı sökümü?
http://egitim.pclabs.com.tr/
http://egitim.pclabs.com.tr/155/islemci-montaji-nasil-yapilir/
İşlemci fanını göremiyorum orada?
O sarı madde ile işiniz yok sizin.
Kilidi kaldırıp işlemciyi yerinden kaldırın.Bu kadar basit.
Kolay gelsin..
Bu arada eğer işlemci zarar görür ise hiç merak etme bende yedekde var bir tane.
Patronum sağolsun.
Sistem neydi? İşlemciyi neden sökeceksin? Vidalarından sökülmemesi lazım, bir klips vardır, oradan çıkarılır normalde.
http://egitim.pclabs.com.tr/
http://egitim.pclabs.com.tr/155/islemci-montaji-nasil-yapilir/İşlemci fanını göremiyorum orada?
O sarı madde ile işiniz yok sizin.Kilidi kaldırıp işlemciyi yerinden kaldırın.Bu kadar basit.
Kolay gelsin..Bu arada eğer işlemci zarar görür ise hiç merak etme bende yedekde var bir tane.
Patronum sağolsun.
inşallah görmez :)
Mandalı kaldırdıktan sonra alltaki tırnakları tutan parçaları ileri geri yaparak tırnaklardan kurtaracaksın
ben yanlış anlaşıldım.petek diye ben işlemci ayaklarının oturduğu yeri demiyorum onu biliyorum zaten.Ben hemen fanın altındaki şeye petek gibi diyorum.Hani alüminyum yada bakırdan oluyorya.Adını bilmediğim için öyle diyorum.Zaten dün akşam buldum.Fan stok fan olduğu için işte peteklere sabit.Yandaki mavi madalı alttırınca fan ve petek tek parça halince anakartta çıktı işlemcininde yanındaki çubuğu kaldırdım aldım.İşlemcinin üstünü dikkatlice sildim kolonyalı mendille ve fan peteğinide sildim yeniden macunladım herşeyi taktım yine aynı fazla etkisi olmadı.Bu kasa ilk alındığı zaman ne kadar yüklenirsem yükleyeneyim 26-27 dereceyi geçmezdi şimdi 35 ten aşağı düşmüyor :..(
Sanırım petekten kastın soğutucu aliminyum blok... Bu bloğu cpu2dan ayırmaya çalışıyorsun ve ayıramıyorsun... 1-2 önerim var bir cpu'yu fanla beraber çıkar ondan sonra saç kurutma makinesi ile ısıt , aradaki termal macun tekrar yumuşayacağı için ayırabilirsin... Yada kasanı aç fanın elektrik bağlantısını sök ve pc'yi çalıştır , 2-3 dakka içinde termal macun; cpu'nun sıcaklığı ile yumuşayacak ve sende fanı işlemciden ayırabileceksin... Sorunun cpu ile soğutucu blok arasında ki termal macunun donması ile alakalı.... Cpu'yu çıkarmak içinse amd'lerde mandal , anahtar gibi birşey olur onun yardımı ile işlemci yeriinden ayrılır ok.... Fazlada zorlama ama.....
Bu arada 35 derecede fazla anormal değil.... (sökebildiğini yeni okudum kusura bakma...)
Adam fanı sökmüş bile.*******************************************************************************
Bu arada 35 derecede fazla anormal değil.... (sökebildiğini yeni okudum kusura bakma...)
---------------------------------------------------------------------------------------------------Yav bende sonradan gördüm :D olsun bundan sonraki deneyimlerine faydalı olur....
---------------------------------------------------------------------------------------------------Yav bende sonradan gördüm :D olsun bundan sonraki deneyimlerine faydalı olur....
Yok abicim ne kusuru?
Estağfirullah.Canınızın sağlığı...
Sadece şaka idi siz kusura bakmayın.
sarı aparat işlemci ile soğutucuyu bir arada bir bütün tutmak için tasarlanmıştır bazı amd ve intellere uyum sağlayan yani melez soğutucular takılacağında bu aparat ökülüyor diğer petek görünümlü yer ise işlemci yuvası bu resimden analaşıldığı gibi bu anakart amd soketli yapmanız gereken mandalı kaldırıp işlemci clipsinide kaldırark cıkartmaktır.dikkat edin bazı termal macunlar çok sıkı tuttuğu için işlemciyi soğutucuyu söktüğünüzde direk sogutucuyla birlikte çıkabiliyor bunuda ince bir malzemeyle soğutucunun tabanından işlemciyi ayırmak kalıyor dikkat edin tırnakları eğebilirsiniz.