arkadaşlar işlemcimin üzerindeki fan gürültülü çalışmaya başladı.2 gündür de devam ediyor.bilgisayarı her açışımda bu gürültü başlıyor.Bazen kesiliyor ama sonra yine başlıyor lütfen yardım edin
işlemci fanım gürültülü çalışıyor.Lütfen yardım
arkadaşımişlemci fanını dikkatlice sök. sonra güzelce bi hava akımı ile temizle. sonra yağla aralarını. varsa vazelin sür. o daha etkili. sonra tak ve kullan...
Fanı küçük bir fırça ile temizleyip gres yada makina yağı ile hafifçe yağla diyeceğim ama bilemiyorum bunu yapabilirmisin...
Temizleyip yağlarsan düzelir, başka bir nedeni yok...
Heatsink tozlanmıştır fandan gelen hava akımı heatsınk uzerındekı ısıyı dağıtamadığı için bios otomatik olarak işlemci yeterince soğutulamadığı için fan hızını arttırır fanı sök güzelce temizle tozdan arındır yağlama yapmana gerek yok çok eski değilse sistemin pamuğa bir miktar saf alkol dökerek fanın altını temızle eskı termal macunu sil daha sonra yeni bir pamuğa yine saf alkol dök bir miktar ve cpu üzerini temizle daha sonra ise piyasada 10 YTL ye coolermaster şırıngada termal macunlar satılıyor onlardan al bezelye tanesinden biraz daha ufak bir miktarda cpu nun üzerine sür ve ekmeğe yağ sürermiş gibi cpu nun üzerine yay ama köşelere kadar taşmasın unutma birde biosa gir anakartın gigabyte ise pc healt gibi bir seçenek var oraya gir sistem sıcaklıklarını gösteren bir kısım var orda Q fan controller gibi bir seçenek olması lazım disabled ise enabled yap enabled ise elleme F10 yap ayarlar kaydedilir asus anakart ise biosta power kısmı vardı yukarıda oraya gir oradanda aynı şekilde dediğim ayarları yap