Arkadaşlar, yaptığım overclock sonrasında işlemciyi 3ghz ye çıkarmıştım. Fakat bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştığımda, biostan ayarları yaptıktan sonra çıkarken bilgisayar tamamen kapanmıyordu. Yani, bilgisayarı kapatmaya bıraktığımda, Windows kapanıyor, ekranda kapanıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyordu.
Overclock'u sıfırlayınca durum düzeldi. Overclock süresince hiçbir mavi ekran, performansta dengesizlik yoktu, yani stabildi. Tek sorun bilgisayarın kapanmasındaydı.
Şimdi ise, 800 FSB olan işlemcimi 1066 FSB yapıyorum (266 çarpanını kullanıyorum, 266x2x2=1064 FSB işlemci) ram ise aynı kalması için 4 çarpanını kullanıyorum, yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Sizce sorun işlemcinin FSB değerinin artmasından sonra bir nevi kararsızlaşması olabilir mi? Burada tek istediğim FSB:DRAM oranında 1:1 i yakalamaktır.
İşlemci FSB Sorunu
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
191 mesaj
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
191 mesaj
Cevap yok ben yinede birşeyler yaptım boş duramadım :)
1:2 olan oran aynı kaldı. Bunu 1:1 yapmanın mantıksız olduğunu düşündüm. Çünkü hazır gelen sıfırr pc lerde bile oranlar böyle.
İşlemci 3hz de kaldı. Kapanmama sorunu oc hatası değil anakart hatasıymış, aynı sorunu yaşayanlar varmış.
Rame bir miktar oc yaparak 1200mhz ye getirdim sorunsuz. 3d fps oranlarında artış oldu, takılamalar ani fps düşüşleri azaldı. İşlemci sıcaklığı max 70 derece. Orthos ile test ettim sorun yok.