bazı işlemcilerde ddr 3 yazıyor. ddr 2 kullanan birisi olarak ddr 3 bir işlemci alırsam kullanabilirmiyim?
ram-ekran kartım ddr2+anakartım da ddr2. :)
yani ddr3 alırsam herşeyi değiştirmek zorundamı kalacağım.?
İşlemci ile ilgili bir soru! :)
işlemcilerde ddr3 diye birşey yok. Sadece ramlerde ve ekran kartlarından varki ekran kartlarında olanlar GDDR. Yani ikiside farklı şeyler dolayısıyla hem ramin hemde ekran kartının aynı olmasına gerek yok, sistemini değiştirmene de gerek yok.
Yani örneğin ben 2GB DDR2 667MHz ram kullanıyorum ama ekran kartım ASUS GT 440 1GB DDR5 (GDDR5)
işlemcilerde ddr diye bir şey olmaz ramlerde olur (ekran kartlarında ddr olmaz gddr olur). Ram ile ekran kartının ddr ının aynı olmasına gerek yok ddr3 ram ile gddr5 ekran kartı kullanabilirsin fakat anakartın ddr3 ram desteklemeli ki şuan çoğu anakart destekliyor ama sen nolur nolmaz bunu bil anakart alıcaksan ramin ile uygun bir anakart al
sen asus p8p67a-m b3 revizyon al aynı zamanda crossfire destekli bir işlemci önce bir i3 alıp takarsın sonra bakarsın köşeyi dönersin i7 takarsın
onun yerine amd phenom II 965 BE alsın daha performanslı ve daha ucuz tam bir f/p http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=89