İşlemci ISI İle İlgili Sorularım.

Mert4ever
11-01-2011, 14:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

En ilk başta söylemeliyim konunun yeri yanlışsa kusura bakmayın. Bende windows 7 kullanıcısıyım

Sorularım ;

GTA IV'ü 2 Gb Ram, 1 Gb ATI HD 4670 ve Intel core 2 duo E4300 1.80 Ghz işlemcim ile full ayarda açıyorum oyunu fps 20-25 arasında. O sırada işlemcimin ısısına bakıyorum 68 Derece olmuş. Sizce 68 derece GTA IV gibi bir oyun için iyimidir kötümüdür?

İşlemcim boşta 48 derece ve zaman geçtikçede 46 dereceye kadar iniyor. Normalde 44 dereceydi şimdi 45-46 ya zor indi. Yani işlemci boşta 48 derece kötümüdür? Kasanın içini temizlemeye korkuyorum fanı söktükten sonra arkadaşımdaki gibi CPU FAN Error vermesinden. Sizce fanı söküp arkasını temizlemek kolay bir işmi yoksa ben çok hassasım diye çokmu önem veriyorum?

Teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum..

Kapalı Hesap (154666)
11-01-2011, 15:07   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

O işlemciye göre bence gayet normal bir ısı.
Ancak fan ve kasa içi temizliği belli periyotlarda yapılmalıdır.

firaristt
11-01-2011, 16:00   |  #3  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

fanları sökmene gerek yok... bir kompresör(soğuk üfleyebilen bir saç kurutma mak. ta olur), veya bir elektrikli sürürge yardımı ile tozları temizlemeniz ve eski bir diş fırçası veya bir bez ile fanların üzerindeki biriken tozları dikkatlice almanız yeterli olur... parçaları söküp takmaya genelde gerek yoktur...ama garantisi devam ediyorsa kasayı açmadan önce servisi arayıp bilgi alın veya bir servise temizletin...sonra garantide sorun çıkartmasınlar.. ama garanti yoksa hiç sorun yok anlattığım gibi temizleyebilirsiniz..

işlemciniz için o ısılar normal sayılabilir ama biraz daha serin çalışabilr...yukarıda da anlattığım gibi basitçe kasayı temizlerseniz daha iyi olur.. ayrıca oyunları rahat oynamak için 30fps ve üzeri almanız daha iyi olur :D full de oynamak gibi bir takıntınız yoksa ayarları biraz düşürüp 30fps nin üzerinde oynamanızda fayda var :))

Rlsr
11-01-2011, 16:03   |  #4  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

Arkadaş haklı. . Gerçi atmış beş dereceyi kritik sınır gösteriyo benim bilgisayar. . Ben temizlik konusuna yorum yapmak istiyorum. . Kasa temizliği zor değil ve aynı zamanda eğlenceli. . Ama hiç yapmadıysan dikkat etmelisin kabloların yerine falan. . Ayrıca işlemci fanına da dikkat et benimkinin bacağı kırılmıştı soğutma üzerinde gerçekten etkisi oluyo farkedilir derecede tek bacağın bile. . Bunlara dikkat ederek temizlik yapabilirsin

Mert4ever
11-01-2011, 16:36   |  #5  
OP Yeni Üye
49 mesaj

Bilgisayarımın garantisi yok, 4 senelik bilgisayar sadece yenilettirdim. Daha öncede temizlemiştim. Ama işte hassas birşey en ufak hatada herşey olabilir. O işlemciye göre ısı gayet iyi ne demek oluyor? Yani işlemcin kötü anlamındamı yoksa ısının dahamı yüksek olması gerekiyordu? İşlemcim bilgisayarı aldığımdan beri var.

Yavuz Taşcı
11-01-2011, 16:54   |  #6  
Yavuz Taşcı avatarı
Yıllanmış Üye
531 mesaj

Merhabalar.. İşlemcinizin ısısının 48 derece de olması normal bir durumdur. İşlemci fanının temizlenmesi ise kolay bir işlemdir, fakat fanın yerinden çıkarılması esnasında dikkat etmek gerekir. Temizleme işlemini ise el süpürgesi yardımı ile de temizleyebilirsin..
Kolay gelsin..

firaristt
11-01-2011, 17:08   |  #7  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

dikkat ettiğin sürece sorun olmaz :D o işlemci serisi genelde yüksek ısılarda çalışıyor o yüzden normal yani :)) fanı çıkartmanıza gerek yok dediğim gibi :)) kabloları fanların üflediği havanın önünden çekerek daha iyi bir hava akımı oluşturup daha iyi bir soğutma sağlayabilirsiniz :D boşta 30-45 yükte 60-65derece normaldir :D ama ne kadar serin o kadar iyi :))

Mert4ever
11-01-2011, 20:36   |  #8  
OP Yeni Üye
49 mesaj

Sağolun cevaplar için şimdi içim daha rahatladı :D Bir gün temizleyeceğim kasayı.

astarojna
10-03-2011, 16:05   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

http://img823.imageshack.us/i/adszlehl.png/

merhaba arkadaşlar bende quad core 9650 işlemci var en baştaki değere göre boşta 36 derece oyunlarda 62 yi falan görüyor bu ısı normal mi engin bilgilerinizden faydalanmak isterim . ayrıca yeri bu konu olmayabilir ama düşüncleiniz lamak isterim 60 hertz 75 e çıkardığımda oyundan belli bir süre sonra atıyor monitor destekliyor lcd nedeni ne olabilir acaba ?