İşlemci Isı Problemi

HPQ-User
28-06-2008, 03:11   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Gonuldagi sormuş:
İşlemcimin üzerindeki eski Termal Macun u temizledim.
Manhatan Marka bir macun alıp sürdüm çok ince bir şekilde.
Fakat işlemci ısım 55 ila 65 C de dalgalanıyor daha yukarılarada çıkıyor Fan devri genelde ısı 55 civarında iken 1100 PRM fakat ısı artınca 2800 prm ve daha yukarılara çıkıyor.

İşlemcinin Fanını söküp altındaki macuna baktıgım zaman cıvımış olduğunu ve kenarlara doğru yayılıp aktıgını gördüm ayrıca işlemcinin kenarlarında sulanma oluşmuş yeniden macun sürmek istediğimde aldığım macunun cıvık cıvık aktıgını gördüm acaba işlemcimin ısısının yükselmesi ve dalgalanması macundan mı kaynaklanıyor.

Bir diğer konuyla alakalı sorumda fansız sogutucular fanlı soğutuculardan üstünmü yoksa sadece görsellikmi var?

Örnegin ZeroTerm BTF95 gibi

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İntel P. D 3.0 Ghz 800 Mhz
İntel Dg965Wh Anakart
Pegasus Çift Fanlı 450W Kasa

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; WOW64; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; Media Center PC 5.0; InfoPath.2)

Kapalı Hesap (53751)
28-06-2008, 09:17   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Eğer kesinlikle ince sürdüm diyorsanız sanırım macunun kalitesi biraz şüpheli gümüş alaşımlı kaliteli bir macun seçebilirsiniz(Arctic Silver gibi)soğutucu sorusuna gelince üstün olanlarıda çıkabilir olmayanlarıda bu konuda Chip Mart 2008 sayısında bir test yapılmıştı dergiyi bir yerlerden bulabilirseniz inceleyin derim.

uGuR.uK
28-06-2008, 09:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

macun konusunda arkadaş demiş zaten, fansız sogutuculara gelince onlardan iyi bi verim alabilmen icin kasa ici havalandırmanın cok iyi olması gerekir; icerde sürekli temiz hava akımı olmalıki üstünde fan olmayan sogutucularda serin kalabilsinGöz kırpma

Gonuldagi
01-07-2008, 00:46   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

Merhaba Tekşekkürler Yardımlarınız için.

Bende sorunumu çözdüm gibi Manhattan Termal Macun dan kaynaklandığı kesin gibi birşey oldu.Bununla uğraşam derken sogutucunun bir bacağının tırnagınıda kırmıştım oda tuzu biberi oldu.Isılarım şuan düştü Fan devrim hiç yükselmiyor
sürekli 1000 Prm de işlemci 50-55 arası dalgalanıyor odnunda vistadan kaynaklandığını hissettim XP de bu kadar yükselmiyor Bende Arctic Silver almayı düşünüyordum 17 18 YTL verip, ama sogutucunun bacağını değiştiren bilgisayarcı küçük kağıt içersine konmuş tek kullanımlık üzerinde headsink yazan krem renginde yapıştırıcı kıvamında bir macun verdi olay bitti yani birde 17 18 ytl verip Arctic almanın bi anlamı yokmuş bende bu kadar başarılı olacağını hiç tahmin etmiyordum. Bileydim resmini çekerdim. Yalnız sürerken farklı bi yöntem uyguladım bu kez işlemciye değilde soğutucunun tabanına sürdüm macunu neticede başardım ısılar düştü. Benim gibi müzdariplere önerilerim

1. Eksoz Fan Yazın Dışarıya üfleyecek kışın içeriye üfleyecek.

2. Kasa içersindeki kabloları mümkün oluğunca ortalıktan kaldırın
kasanın arka kısmına alabilirseniz iyi olur.

3.Termal macun mutlaka kullanın adide olsa etkisi büyük.

4. Bir Fan kontrolcüsü kullanın ben daha almadım ama işlemci fan devrini biraz artırırsam işlemci ısısı 50 nin altına düşer.

5. Kasanızda bir içeri bir dışarı üfleyen fan mutlaka bulunsun sadece eksoz fan yetersiz kalır.

6. Eğer kasa içi ısınız düşükse Fansız işlemci sogutucusu kullana bilirsiniz
kasa içi ısı yüksek ise hiç denemeyin başarısız olur.

Saygılarımla.

mohican
05-07-2008, 23:25   |  #5  
Yeni Üye
46 mesaj

İnteliciler ne oldu hani amd ısınıyordu palavracılar sözüm meclisten dışarı tabiki nedense forumlarda amd işlemcim ısınıyor diyene rastlamadım ama intelleri kıyamet gibi sıralarım, benim amd şu an overlockta %100 çalışıyor dual core ancak 40 dereceyi aştıramadım üstelik fan 1800 rpm de hay Allah...... Bu intel ne sahtekar palavracı, dolandırıcıymış böyle yaw.......Hala akıllanmazsanız macunlarla sürünürsünüz haha, benim işlemcide macun bile yok sürmeye gerek yok haha....... Sürünün intelciler sürünüüüünnnnn......İntel pahalıymışta daha kaliteliymiş niyeyse herkes işlemcim çok iyi sadece vista yükleyince ısınıyor diye geçiştirmeye çalışıyor, uyanın intelciler uyanııııınnnn kimseyi kızdırmak için değil gözünüzü açmak için anlatıyorum bunları uyannnnıııııınnnnnn.........

mohican
05-07-2008, 23:27   |  #6  
Yeni Üye
46 mesaj

Yalansa yalan deyin hadi hadi bi deyin de sırf birgünümü ayırıp intelin bütün şikayetleriyle amd nin ufak tefek dandik anakart kullanmaktan kaynaklanan tüm sorunlarını dökeyim önünüze o zaman görürüm ben sizi intelciler hala uyanamadınız.........

mohican
05-07-2008, 23:29   |  #7  
Yeni Üye
46 mesaj

Ati.Amd Forever.....

TecnoB
06-07-2008, 10:03   |  #8  
Taze Üye
18 mesaj

İntel :D İntel :D İntel İntel :D bu bir gerçektir  Reddedilmez Atiye Lafım Yok İkisi Birleti Deme Biliyrum Ekran Kartından Bahsettim Şaka Biyana Benim Terçiğim :) İyi Günler