merhaba chip online ailesi,
elimde kullandığım eski bir casper notebook var. intel pentium m 1.60 ghz işlemcili ve işlemcimin ısısını öğrenmek istiyorum bunun içinse gerek speedfan'ı gerekse RM cpu'yu yükledim ancak bir verim alamadım. Speedfan'da işlemcim gözükmüyor sadece hdd ısısı görünüyor, RM cpu'da ise işlemci görünüyor fakat işlemci ısısını gösteren yer yani core temp. yazılı olan yerde sadece N/A işareti var sizce nasıl çözebilirim bu sorunu ya da ne yüklemeliyim ki işlemcimin ısısını görebileyim.
şimdiden teşekkürler. :)
İşlemci Isı Sorunu
maalesef aida64'te sadece hdd sıcaklığını gösteriyor cpu, gpu vs. sıcaklıkları göstermiyor.
hepsi güncel ben en iyisi size konuyu dahada açayım :)
aslında bu notebook'u bir arkadaşım bıraktı bana kullanmadığını söyledi yaklaşık 2 yıldır bende ilk geldiğinde hiç format atmadım ve speedfan'ı yüklemiştim hatırladığıma göre fan'ı ve işlemci ısısını görüyordu sonra işe yaramadığı için silmiştim sonra bi format attım cpu ısısını hiç bir program görmedi, ardından bir format daha attım güncelleştirmeleri açtım dünde bayağı net framework falan yükledi ama bi değişiklik olmadı driverlarda yeni güncelledim acaba sorunu ne ?
kayıt defteriyle falan uğraştınmı acaba? yada bilgisayarın aygıt yöneticisinden işlemcinin bazı özelliklerini devredışı bırakmış olabilirmisin?
birde core temp programını denermisin? sağlam programdır...göstermesi lazım...
kayıt defteriyle önceki işletim sistemlerinde uğraştım bazı hataları düzeltmek için en son formattan sonra hiç işim olmadı kayıt defteriyle core temp'i de yükledim ama maalesef o da aynı.
ozaman işlemcinde bir sıkıntı olabilir... çünkü eski bir işlemci... bütün programlar yalan söyleyecek değil ya :)
son olarak şunu tavsiye edeceğim... en sağlam çözüm budur :
BIOS a gir
PC HEALT'den ısı ayarlarına bak...
eğer burdada gözükmüyorsa işlemcide sıkıntı var demektir...
beyler yalnız bios'a da giremiyorum laptop açılırken sadece f2 tuşu geliyo o da bios'u açmıyor zaten kötü bir anakart sanırım MTC-Montara gml diye bir marka bios güncellemeye gelince açıkcası biraz korkuyorum yanlış bişey yaparım ve bios u yakarım falan diye sizce ne olabilir öncedende söylediğim gibi format atıldıktan sonra gözükmemeye başladı bence windows la alakalı bir şeye benziyor.
kardeşim ama dediğim gibi formattan sonra böyle oldu biosta sıkıntı olacağını zannetmiyorum.