Islemci Isisi

ogulhan1
23-01-2010, 22:40   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
96 mesaj

meraba arkadaslar bende hp dv7 laptop var islemci isisi oyunda 93 derece cekirdekler 98 99 derece asiri degilmi bu

Roadrunnner
23-01-2010, 22:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

kesinlikle aşırı,ama dizüstü pc lerde bu tür problemler sık oluyor

en azından oyun oynarken laptopu masa sehpa gibi düzgün yerlerde kullanmalısın.eğer oyunu laptop kucağında oynuyorsan giysilerin hava kanallarını kapatıyor olabilir.

hatta oyun oynarken iki orta kalınlıkta kitap al, laptopun altına hava kanallarını kapatmayacak şekilde koy .laptop yüksekte olduğu için hava çıktığında laptopun altında sıkışıp kalmaz ve kaplamayı da ısıtmaz;)

Kapalı Hesap (158332)
23-01-2010, 23:08   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj

Laptop'unu öncelikle bir yetkili servise götür ve içini iyice temizlet sistem azda olsa ferahlar. Hala sorunun devam ediyorsa biraz paraya kıyıp turbo soğutuculardan bir tane taktır.Hem sistemin daha fazla verim alırsın hemde oyunlarda Laptop'unun ısınmasından kurtul.

Sana bu soğutuculardan bir tanesini aldığında sıcaklığın 50 C DERECEYİ geçmiyeceğine garanti verebilirim.

En Garnti Yol.

Saygılar...

ogulhan1
23-01-2010, 23:30   |  #4  
OP Üye
96 mesaj

tesekkurler arkadaslar bu arada bu sogutucular icin marka oneri varmidir?

black_flood
24-01-2010, 00:07   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

üzerindeki saçma hava delikleri mevcutken turboyu geçtim ultimate soğutucuda olsa nafile. laptop' un altına 40 lira civarında olan ayaklı soğutucular konularak daha iyi sonuç almak mümkün hava deliği tam laptopun altında ve ayak yüksekliği 6.8 mm zaten o kadar aralıktan ne kadar stabil hava çekebilecekte üstten atabilecek sıcak havayı. yerden yüksekliği 1.5 cm olsun ısınma derdide kalmayacaktır direk işlemcide yada fanda sorun yoksa 40 dereceye kadar çekecektir. amd turion serisinin bazılarındada aynı sıkıntı var özellikle toshiba yazın 75 derecenin altına inmiyor menet normal şartlarda.

Recep Baltaş
24-01-2010, 11:18   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Arkadaşlar cevap vermeden önce bir sorgulayın lütfen. Dünya üzerinde hiç bir masaüstü/dizüstü  işlemci 98 derecede çalışmaz. İşlemciler 80 gibi bir dereceye geldiğinde frekans düşürür, oyun oynayamazsınız. 90'a gelir gelmez kendini kapatır.Sizin dediğiniz Celcius değil Fahrenheit'tır. Ya da yanlış ölçüm yapıyorsunuz.93 Fahrenheit 34 dereceye denk gelmektedir.

black_flood
24-01-2010, 11:47   |  #7  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

malesef recep bey amd zm82 puma işlemcili toshibalar alevler içinde çalışıyor buda benim yaptığım araştırma sonucunda toshiba firmasının soğutma politikasında uyguladığı dandik yöntemler olduğunu keşfettim. işlemci yazın 70 dereceyi geçiyor sürekli en ufak aşırı yüktede kapanıyor.
bu işlemcinin aynısını kullanan ve aynıteknik özelliklere sahip olan acer serisinde 45 dereceyi geçebildiğini göremedim.
hp ninde malesef bazı modellerinde sakatlık var ısı değerleri çok yüksek eğer biostan otamatik sistem koruması kapalıysa arkadaşın o ısı değerlerinde sistemin çalışması doğal 2 derece daha arttırmayı başarırsa zaten kocaman bir deliğe sahip olacak çünkü işlemci artık plastiği eritip kaynatabilecek değer dayanmış neredeyse.

ogulhan1
24-01-2010, 11:57   |  #8  
OP Üye
96 mesaj

Recep bey gercektende amd turion islemcimde 93 dereceyi gordum cekirdeklerdede 98 99 celcius ayrica kapanma yada hata gibi bisey almadan oyun oynamaya devam ediyorum cozum onerisi varmidir?

Recep Baltaş
24-01-2010, 11:58   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Benim de o dikkatimi çekti ama 98 derecede plastik erimeye başlar. Bu imkansız.

ogulhan1
24-01-2010, 12:02   |  #10  
OP Üye
96 mesaj

plastigin erime sicakligi yaklasik 180 derece gibi bi degerde oldugunu saniyorum.

Recep Baltaş
24-01-2010, 20:30   |  #11  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Olabilir, fakat yine de bir işlemci 100 derecede çalışamaz ;)

farukdgn
25-01-2010, 13:32   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Bencede 98C de işlemci çalışabilirmi ki :) Bi de senin dizlerin o sıcaklığa nasıl dayanabilecek ki :))

infoman
25-01-2010, 18:59   |  #13  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Benim bildiğim ısı artınca hız düşme olayı sadece intel de var. amd ise direk kapatır.
Hangi programla ölçüm yaptınız?
diğer programlarlada ölçüm yapmayı denediniz mi?
Biliyorsunuz AMD işlemcilerde işlemci sürücüsü var yüklediniz mi?
Diğer sürücülerinizin güncelliğini kontrol edin.
Fanınız çalışıyor mu?
hava mazgallarında toz yün birikintileri var mı?
egzos kısmından atılan havanın debisini ellerinizle kontrol ettiniz mi?
Daha önce OC falan yaptınız mı? yada denediniz mi?
işlemci idle modda %?  kaç oranında çalışıyor?
Hplerde dökülen kauçuk ayaklar sizinkindede dökülmüş mü?

Recep Baltaş
25-01-2010, 22:24   |  #14  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
Alıntı: infoman  
Benim bildiğim ısı artınca hız düşme olayı sadece intel de var. amd ise direk kapatır.
Hangi programla ölçüm yaptınız?
diğer programlarlada ölçüm yapmayı denediniz mi?
Biliyorsunuz AMD işlemcilerde işlemci sürücüsü var yüklediniz mi?
Diğer sürücülerinizin güncelliğini kontrol edin.
Fanınız çalışıyor mu?
hava mazgallarında toz yün birikintileri var mı?
egzos kısmından atılan havanın debisini ellerinizle kontrol ettiniz mi?
Daha önce OC falan yaptınız mı? yada denediniz mi?
işlemci idle modda %?  kaç oranında çalışıyor?
Hplerde dökülen kauçuk ayaklar sizinkindede dökülmüş mü?
AMD işlemciler de Intel işlemciler de ısınınca frekans düşürür. Isı aşırı olunca da kendilerini kapatırlar. Bu durum erkan kartları için de geçerlidir.

Windows 7'de işlemci sürücüsü gerekmiyor.

black_flood
26-01-2010, 08:28   |  #15  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

ben çözüm bulamadınm toshiba laptopların hepsi mühendislik dehalarının yaptığı mükemmel ötesi tasarımları yüzünden bu ısı değerlerinde çalışıyor. bu ısı yüzünden anakartın belli noktalarında zamanla aşınma ve yıpranmalar oluyor eğer garantisi yoksa 2000 lira gibi bir para çözpe gidiyor.

diğer acer,ibm,sony bunlarda hiçbir sıkıntı yok güzelcene hemamd hemde intel ısınmadan çalışıyor. belkide bu firmaların mühendisleri toshiba firmasındakiler kadar zeki değil ondan dolayıda gerçekten kullanılabilir ürünler üretiyor.
söylemek lazım adamlara olmuyor böyle uzun ömürlü laptop işi toshiba gibi her 6 ayda bir çipset yada anakart değişimine gitmeli ürünler.

Kapalı Hesap (158332)
26-01-2010, 12:22   |  #16  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj
Alıntı: farukdgn  
Bencede 98C de işlemci çalışabilirmi ki :) Bi de senin dizlerin o sıcaklığa nasıl dayanabilecek ki :))
Arkadaşlar ankartın üzerindeki naylon bizim bildiğimiz naylonlardan değil.Çok zor alev alan ve patlayan bir şekile sağip yani işlemcini naylonunun yanması gibi bir durum söz konusu değil.

Ayrıca anakartın sıcaklığı vucuda etkisinin azaltılması için kapağın altında naylon özellikle çok yavaş ısınan ve çok yavaş soğuyan bir özelliğe sahiptir.Yani anakartın sıcaklığı insanı pek etkilemez.

Özellikle bu çok önemli işlemci 90-99 dereceler arası çalışmaz diye bir yorum okudum.Fakat bazı anakartların üzerindeki voltajı değişik oluyor yani işlemciye giden elektrik faeklılık gösteriyor.Anakartın modeli aynı olsa bile. Bu nu bende ilk duyduğumda inanmamıştım fakat bazı ölçümler yaptıktan sonra gerçekten de böyle bir sonuca ulaştım. Şu an kullandığım bilgisayarın işlemci fanı çalışmıyor fakat bu olay tam olarak 1.5 yıldan beri sürmektedir. Fakat sıcaklık belli bir noktaya geldikten sonra anakart kendini kapatmak yerine işlemleri aşağıya çektiğine sahit oldum o zamanlar işlemci sıcaklığım gerçekten 90-100 derceler arasında seyrediyordu.Yani anakartta işlemci voltajı çok önemli. Voltajı yüksekliğine göre anakart sıcaklık derecesini zorlayabilir.

Ayrıca hayatta imkansız diye bir şey yokttur.

Eskidende insanların uçması imkansızdı şimdi daha fazlası yapılmaktadır.

Saygılar...

farukdgn
26-01-2010, 17:06   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Nasıl etkilemez ben arkadaşımın leptobunu 1 dk bile dizime koyamıyordum...
Ayrıca benim bilgisayarım çok iyi olmamasına rağmen COD MW2 oynadıktan sonra sıcaklıklar böyle görünüyor: