Selamun aleyküm arkadaşlar 1 ,2 gündür pc kendi kendine reset atıyordu nadiren, bende sorunun islemciden kaynaklandıgını düsünerek core temp ,everest gibi programlar yükledim evet 60 dan 55 den inmiyordu ve bi oyun veya video acınca 70 ve üstüne çıkabiliyordu işlemci fanıın 1 ayağı yoktu ama önceden kapanma yapmıyordu ayaklarından biri daha düşmüş ve hepsini takmadan önce macuna bakıyım dedim baktım eksikti orayı temizledim ve yeni sürdüm ilk pcyi açtım 38 di şimdi iste 44 bir çok konu açılmış işlemci ısısı hakkında ama kesin cevaplar alınmamış sizce normalmidir ? ve 1 ayak eksik ona göre bi değerlendirme yaparsanız sevinirim
İşlemci ısısı ?
Eğer soğutucun stok ise yani işlemci ile birlikte gelen bir soğutucu ise değiştirmeni öneririm sana. İşlemcinin modelini yazarsan sana bir soğutucu önerebilirim. Sıcaklık değerleri için de 70 santigrata kadar bir riski yok ama ne kadar düşük sıcaklıkta çalışırsa da performansı ve ömrü o kadar fazla olur bunun sebebi ise sıcaklık arttıkça maddelerin elektrik iletkenlikleri azalır yani dirençleri artar.
Selamun aleyküm arkadaşlar 1 ,2 gündür pc kendi kendine reset atıyordu nadiren, bende sorunun islemciden kaynaklandıgını düsünerek core temp ,everest gibi programlar yükledim evet 60 dan 55 den inmiyordu ve bi oyun veya video acınca 70 ve üstüne çıkabiliyordu işlemci fanıın 1 ayağı yoktu ama önceden kapanma yapmıyordu ayaklarından biri daha düşmüş ve hepsini takmadan önce macuna bakıyım dedim baktım eksikti orayı temizledim ve yeni sürdüm ilk pcyi açtım 38 di şimdi iste 44 bir çok konu açılmış işlemci ısısı hakkında ama kesin cevaplar alınmamış sizce normalmidir ? ve 1 ayak eksik ona göre bi değerlendirme yaparsanızİşlemci fanının ayağı kırık ise ucuz bir işlemci soğutucu al derhal. Yükte oyun oynarsın felan ne olur ne olmaz yakarsın işlemciyi. Termal macunu anlayan birine sürdür.
70 derece işlemci için pek önerilen değer değil overclock yapmıyorsan http://www.hepsiburada.com/liste ... fh_refview%3dlister bunu öneririm son derece sessiz ve soğutması yeterli tabi soketleri bu değerler ise tavsiyem
yorumlarınız için teşekkür ederim ancak sorun çözüldü galiba oyun oynarken 55 lere kadar düştü bir ayağı kırık olmasına rağmen bence güzel bi derece :D boştayken 41 bu arada