Beyler ben ileri dönük olması ıcın ıntel dusunuyorum fakat amd ucuz ve performansı ıyı dıyorlar oyun ıcın sızce hangısı fıyat farkı pek yok aralarında kaldım yardımcı olursanız sevınırım
Bana oyun performansı ıyı olacak lazım
Beyler ben ileri dönük olması ıcın ıntel dusunuyorum fakat amd ucuz ve performansı ıyı dıyorlar oyun ıcın sızce hangısı fıyat farkı pek yok aralarında kaldım yardımcı olursanız sevınırım
Bana oyun performansı ıyı olacak lazım
i5 2500 K daha iyi bir işlemci ancak sadece ve sadece oyun içinse amd daha iyi bir tercih olucaktır
ya oylama falan anladıkta amd in özelliklerine bak bide intel in.bide fiyatlarına bak.tabii ki de amd sakın oylama sonuçlarına aldanma
Am Fx X4 4100, artan parayla güzel bir soğutucu, hız aşırtmaya daha yatkın bir anakartın parasına katkıda bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.
uzun ömürlü olmasını istiyorsan intel dostum. kesinlikle intel. 20 yıllık intel işlemciler var elimde taksan hala çalışır. amd ye güvenmiyorum.20 yıl diye sallamayı bırakta öneceliklen 2001 yılı üretimi olan P4 işlemcili kaç tane makina şuan ki güncel işletim sistemi gamındaki xp işletim sişstemini stabil çalıştırabilecek ??20 değil 8 yıl önceki sistemlerin bile içinden tek tük var günümüze gelip windows 7 yi bile gayet başarılı ve düzgün şekilde çalıştırabilen.
ne amd nede intel açlışmaya çalışır ama 5 yıldan fazla yaşayamıyor yazılımların ağırlaşması ve hızlı gelişimi karşısında.
windows 8 windows 7' den daha hafif ama muhakkak onunda satışından sonra bir takım özelliklerini kullanabilmek için belli başlı çalışan donanımlarımıza veda etmek zorunda kalacağız.amd' nin şuan için beklenmesinde fayda var hele bir şu phenom x8 ler gelsin görelim buldozer 2 lerde ozaman büyük farklılıklar görünebilir. ama ileriye dönük yapıda olsa olmasada en uzun ömürlü bileşen olan işlemcinin bile ömrü 5 sene. eblki amd firmasının avntajı bu noktada olabilir şuan için 6 ve 8 çekirdekli işlemci desteği sunan uygulama az sayıda bu konuda windows 8 gerçekten başarılı tüm uygulamaları 8 yada 6 işlemci farketmeksizin tüm çekirdeklere eşit bölüyor. windows 7 de bu özellik yok malesef. kullanarak gördüm nfs2 oyununda multi core desteği yok x6 varken 7 ortamın 1 cpu ancak kullanıyor 8 ortamında 8 eşit parçaya bölüyor cpu kullanımı % 8 ila 13 arasında geziniyor sürekli.
elimde pentuım 4 işlemci var 9 senedir tık demedi 10 senesinide tamamlıyacak ardından yazılımsal destek bakımından kesinlikle intel ardından diğer pc bileşenleri ile daha iyi uyum için çalışan tek markadır
ya amd in özellikleri daha iyi niye ısrarla intel diyorsunuz anlamadım
ben bu işi çözdüm
amd masaüstü
intel ise dizüstü
bilgisayarlarda iyi
elimde pentuım 4 işlemci var 9 senedir tık demedi 10 senesinide tamamlıyacak ardından yazılımsal destek bakımından kesinlikle intel ardından diğer pc bileşenleri ile daha iyi uyum için çalışan tek markadıhiç güleceğim yoktu doğrusu 9 sene önce amd ilk 64 yapıyı çıkartmıştı intelde 3.8 4.2 ghz lik işlemci üretip ht yapısınıda entegre ederek nasıl devireceğini hatta devirip % 40 daha güçlü olduğunu kanıtlamanın çırpınışlarındaydı. amd o dönemdemde rekorlar kırmanın sevincindeydi intel pentium D dedi kesemedi dual core dedi yine kesemedi hele fxler halen var ve 6400 + bir athlon bile halen çok güçlü şekilde çalışıyor eski mimari olmasına karşın. sendeki eğer gerçekten 9 senelik ise ancak tetris office 2003 basit internet uygulaması ve webte dolaşmaya yeter flash uygulamalı bileşenler bile yamultuyordur. daha başka varmı core2 duo 2. nesilden öncesi işlemciye sahip olupta iyi ürün diyebilecek olan tüm testler de nette mevcutken.