kasanın yan tarafı
işlemci montajı yaptım sizce sıcaklıklar normalmi
- 1
- 2
LGA 775 stok fanı sökmek için yapılması gerekenler:
1. İşlemci soğutucusunun güç kablosunu anakarttan çıkartın.
2. Düz tornavidayla soğutucunun dört köşesinde de bulunan klipslerin olduğu yeri tek tek ok yönüne 90 derece çevirin.
2. Soğutucuyu yukarıya doğru çekin direk çıkacaktır çünkü tornavidayla 90 derece çevirdiğimzde kendini anakarta bağlı olan yerlerden kurtarmıştı.
LGA 775 stok fanı takmak için yapılması gerekenler:
1. Düz tornavida ile soğutucunun dört köşesinde de bulunan klipslerin olduğu yeri ok yönünün tersine çevirin ve yukarıya çekin.
2. Soğutucuyu anakarttan sökerkenki konuma getirip deliklerin tam üzerine koyun ve sırayla çapraz köşeleri bastırın. Örneğin ilk olarak sol üst köşeyi taktıysanız ikinci olarak sağ alt köşedekini takın.
3. Anakarta işlemci soğutucusunun güç kablosunu takın.
aradığım bunlardı işte
arkadaşım daha ne bekliyorsun sıcaklıklar gayet iyi hiçbir sorun yok eğer senin tatmin etmiyorsa su soğutma kullan
[URL=http://img201.imageshack.us/i/ekranalntsk.png/][/URL]
bunlarda benim ısılar stok fan intel
pentium D 820 3.19ghz oc
ram:2gb ddr667oc
ekrankartı :6200 tc oc
arkadaşlar başka forumlarda da baktım bu işlemci için 70 dereceler normalmiş q9650 işlemcisi 3ghz de rahan 80 dereceyi geçiyordur bende sempron 2600 var converter yapınca 80 dereceyi geçiyordu işlemcinin hızını 1.8 den 1.4 düşürdüm ablama verdim yıllardır bu hızda çalışıyor 80 dereceye can dayanmaz buzamana kadar çoktan mefta olurdu :))
işlemciye 400tl verdim içinden uyduruk bir stok fan çıktı e6550 işlemcimin fanı daha büyük ama onuda iyi monte edemedim daha da uğraşmıycam
arkadaşlar başka forumlarda da baktım bu işlemci için 70 dereceler normalmiş q9650 işlemcisi 3ghz de rahan 80 dereceyi geçiyordur bende sempron 2600 var converter yapınca 80 dereceyi geçiyordu işlemcinin hızını 1.8 den 1.4 düşürdüm ablama verdim yıllardır bu hızda çalışıyor 80 dereceye can dayanmaz buzamana kadar çoktan mefta olurdu :))bu işlemci için sıcaklıklar iyi kendi sitesinde çalışma sıcaklığı 71,4 derece olarak gösterilmiş.
Bu sıcaklık geçilmediği sürece problem olmaz.Bir de yükte iken deneyiniz
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35365
daha konunun 1.sayfasında söylemiştim.Konu nerelere gitmiş
bu işlemci için sıcaklıklar iyi kendi sitesinde çalışma sıcaklığı 71,4 derece olarak gösterilmiş.verdiğin linkte e6550 için 72 derece demiş benim e6550 yükte bile 50 derece yi geçmezdi
Bu sıcaklık geçilmediği sürece problem olmaz.Bir de yükte iken deneyiniz
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35365
q9400 ise 71 dereceyi geçiyor ben stok fanın dandikliğine bağlıyorum.Son Düzenleme: censez41 ~ 13 Eylül 2010 21:18
benim pentium D 820 bile oc li 3.20 ye çıkarttım 65 dereceyi geçmiyor hemde stok fanla seninki nasıl böyle:S
ısı korkulacak gibi yüksek değil.gayet normal derecede.işlemci montajını doğru bir şekilde yaptıktan ve termal macunuda güzel bir şekilde sürdükten sonra biostan fan ayarınızı otomatiğe ayarlayın.feel kasa kullanıyorsunuz.soğutması iyidir o kasaların.
gayet normal takılmış fan. fanıda biostan ayarlamışsın. güle güle kullanın
www.webtedarik.com
sonunda çok kurcalamın karşılığını aldım işlemcim 3 çekirdeği devre dışi kaldı 2.6ghz lik p4 den farkı kalmadı.:(((
xp işletim sisteminde aygıt yöneticisinde bilgisayar sekmesinin altında çok işlemcili bilgisayar(acpi) seçeneğini
"standart pc" yaptım eski haline getiremiyorum sistem geri yükleme yaptım değişmedi ne yapmam gerekiyor
bilen varmı
- 1
- 2