arkadaşlar sıcaklıklar yük altında değildir bilgisayarın açıldıktan 5dk sonra alınmıştır
bana biraz ısınıyor gibi geldi ancak fan devri çok hızlı değil bu sıcaklıklar quad core q9400 için normalmidir
yoksa fanı iyi takamamış olabilirmiyim.
işlemci montajı yaptım sizce sıcaklıklar normalmi
- 1
- 2
ilave bilgi eski işlemcim olan core 2 dou ile kuzey köprüsüde bukadar ısınmıyordu
işlemciyi taktıktan sonra hız olarak eski işlemcimin hızında(2.33ghz) çalıştı bios tan load optimize diye seçtim ve hız normal hıza geldi(2.6ghz) voltaj ayarlarını otomatikmi yapmışmıdır.
not:kasanın yan kapağı şuan açık
sıcaklıkların normal endşe etmene gerek yok everest sistem kararlılık tewsti yap 15 dakka süreyle 65 dereceyi geçmezse sorun yok ayrıca kasan nedir yan kapağa ve ön panale 12 lik fan tak 5-6 derecelik düşüş göfeel storm kasam var yan kapağında fan mevcut ancak şuan yan kapağını takmadım
bu işlemci için sıcaklıklar iyi kendi sitesinde çalışma sıcaklığı 71,4 derece olarak gösterilmiş.
Bu sıcaklık geçilmediği sürece problem olmaz.Bir de yükte iken deneyiniz
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35365
Bende Q8200 işlemcisi var hemen hemen aynı sıcaklıklar.Şuana kadar ben hiçbir sorun görmedim sende görmessin.Sıcaklıkların Normal..Ama Fan dönüş hızın 743 rpm biraz düşük gibi geldi bana....fırat senin anakartın çipseti ve ısısı nedir benim eski işlemcim (e6550) ile bu kadar ısınmıyordu normalmi
zaten böyle durumlarda işlemci anakartı sökmeden takılır.Vidalar ise anakartın arkasından değil üstünden takılır.Soğutucuların vidaları saat yönünde sıkılır.
Sen galiba stok fan kullanıyorsun.Bu fan ile bu kadar soğur bu işlemci.
Bence herşeyi doğru yapmışsın.
Artık 30 dereceleri de beklemeyin
speedfan programı ile fan nın hızını ayarlarsın işlemciyi takarken termal macun sürdünmü sıcaklıklar zaten çok iyi hiçbir sorun çıkmaz everest sistem kararlılık testi yap maximum kaç derece oluyo bi bak buraya yaz bu arada beni nereden tanıyorsun
speedfan programı ile fan nın hızını ayarlarsın işlemciyi takarken termal macun sürdünmü sıcaklıklar zaten çok iyi hiçbir sorun çıkmaz everest sistem kararlılık testi yap maximum kaç derece oluyo bi bak buraya yaz bu arada beni nereden tanıyorsuntermal macun aldım ancak soğutucuda vardı ben sürmedim
işlemci yi sonuna kadar zorladım
işlemci=50 derece
çekirdek 1=64 derece
çekirdek 2=60 derece
fan 1700rpm
birde kapağı takıp deniyeceğim ısı düşmez ise eski fanı takacağım
soğutucudaki eski macun nasıl temizlenir.
işlemci yi sonuna kadar zorladım
işlemci=50 derece
çekirdek 1=64 derece
çekirdek 2=60 derece
fan 1700rpmbirde kapağı takıp deniyeceğim ısı düşmez ise eski fanı takacağım
soğutucudaki eski macun nasıl temizlenir.
http://www.pclabs.com.tr/2008/03 ... -temizleme-rehberi/
kasanın resmini çek fanın markası ne termal macun kurumuş olabilir kasanın yanında büyük fan var ise o kapağı tak derim ama ısılar bence normal ben eski pcmin fanının 3000rpm de döndüğünü gördüm am işlmeci genede soğumuyo pentium D 820 bence ısılar çok iyi 60 derece normal
- 1
- 2