Benim eski bilgisayarım pentium 4 işlemciliydi performansını arttırmak için ramini ve ekran kartını değiştirmiştim ama malum işlemci çok eski ve oyunlarda sorun çıkarıyordu ben de Intel çörek i5 2500k takmayı düşünüyorum ama nasıl , neye göre takılır bilmiyorum yardim ederseniz sevinirim.
İşlemci nasıl değiştirilir?
Arkadaşlar o dediğiniz sistem için malesef i5 takıp kullanamazsınız.Pentium 4 işlemci kullandığın anakartta i5 desteklemez bu yüzden kullanamazsın bu yuzden senin için en sağlıklısı en baştan tam bir sistem yapman
Benim eski bilgisayarım pentium 4 işlemciliydi performansını arttırmak için ramini ve ekran kartını değiştirmiştim ama malum işlemci çok eski ve oyunlarda sorun çıkarıyordu ben de Intel çörek i5 2500k takmayı düşünüyorum ama nasıl , neye göre takılır bilmiyorum yardim ederseniz sevinirim.pentium 4 ün daha güçlü işlemcileri var.onlardan satın al.1.40 ghz den başlıyo 3.60 ghz ye kadar p4 var.üstelik fiyatıda çok ucuz.
3.60 ghz olsun gine çift çekirdekli bir işlemcinin verdiği performansı veremiyor .
Benim eski bilgisayarım pentium 4 işlemciliydi performansını arttırmak için ramini ve ekran kartını değiştirmiştim ama malum işlemci çok eski ve oyunlarda sorun çıkarıyordu ben de Intel çörek i 5 2500k takmayı düşünüyorum ama nasıl , neye göre takılır bilmiyorum yardim ederseniz sevinirim.intel core i5 görmeyeli çörek i 5 olmuş
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (234426) ~ 08 Ağustos 2012 12:43
İşlemci her zaman performans artışı sağlayamaz. Hatta oyunlarda fazladan bir şey vermez. Bazen ekran kartına göre çok iyi veya çok kötü işlemciler sayesinde donanımları darboğaz yaptıran bakkalların sistemleri meşhurdur.
Ben her zaman ne en iyi ne de kötü bir işlemci düşünmem. Genelde iyi bir ekran kartının yanında 4 çekirdekli işlemciler öneriyorum. Veya bütçenize göre değişebilir. Daha iyisini veya ona en yakın işlemciyi alabilirsiniz.
Fakat bir özelliği unutmamak lazım; o da anakartınızın soketiyle işlemcinizin soketinin aynı aileden bulunması. LGA 775, AM3+ gibi...
Yalnız soruyu soran arkadaş için kesinlikle bir işlemci önermek isterim. Fakat anakartınızın modelini de öğrenmek zorundayız. Ayrıca ekran kartınızı da söylerseniz daha sağlıklı düşünebiliriz.
nasıl değiştireceğini soruyorsan anlatim işlemci fanını ilk olarak sökmelisin yanlarda tutması için bulunan balataları kaldır ve çıkar işlemciye erişeceksin küçücük bişey zaten yanda onunda kaldırmak için balatası var onu kaldır yeni işlemciyi tak ve parçaları tak bukadar :D