mrb arkadaşlar ben ilk defa oc yapacam p4 630 3.0 ghz bi işlemci yi yapabilirmiyim ayrıca nasıl olacak yarıntılı anlatırmısınız olursa max kaça çıkar ayrıca soğutma olarak sadece kendi fanı mewcut eksra bi fan yok
işlemci oc yardımm
Overclock yapabilirsin ama bios sürümüne ve işlemcinin çarpan kilidide önemli eğer bios güncel ve overclocka yatkınsa biosta jumper free gibi bi yer olması lazım (asus biosta) orada otomatik yazacak onu manuel yaptığında 200 gibi bir değer çıkar yada 250 gibi değer kaçsa çarpan kilidine böleceksin yani senin 3 ghz yi senin işlemci 15*200 yapıyor olabilir yada 10*300 yapıyor olabilir yani bunun gibi bir değer olması lazım değerden çarpan kilidini bulacaksın (15-12 gibi değerler) ona görede oradaki 200 değerini arttıracaksın örneğin 15 çarpan kilidi olsun başta 200 olsun değer yani 200*15=3 ghz bunu yavaş yavaş arttır tabi sıcaklığa bakarak mesela 210 yap önce sıcaklığa bak sonra 220 yap ancak o fan ile o işlemciyi fazla overcloc yapma stok fanlar fazla overclock imkanı vermez ona göre.
oc yi bulup yaptım sadece 200 yazıyoddu diğer 15 falan yazan yoktu ve sol tarafta 200 den 500 e kaar desteler gibisinden bişi vardı ben ole anladım işlemciyi 3300 ghz çıkardım sıcaklık normalde 22 yük altında oyunda falan ise 35 i buluyor nasıl değerler sice dahda arrttırmalımıyım
Zaten diğer tarafta 15 yazmayacak anlaşılan 15 çarpan var sende onu birazdaha artırabilirsin 35 anormal değil ancak denemelerini oyuna girip bir kaç dakika bekleme ile yapma çünki bu değerler dahada artabilir 50 yi de geçme ne olur ne olmaz daha fazla ısıyada dayanır ama overclock tehlikeli bir iş biliyorsun bu arada anakart ısısınıda kontrol et eğer sorun vermezsede 3,5 geçme blackbox prg ilede overclock olmuşmu bakabilirsin
https://www.chip.com.tr/konu/Over ... -her-sey_11013.html
Burayı inceleyin. Sanırım işlemci çarpanı kilitli sizde FSB'yi yükselterek yapıyorsunuz fakat bilmeniz gereken birşey var FSB'yi yükselttiğiniz anda aslında ram, kuzey köprüsü hızlarınıda otomatik olarak arttırıyorsunuz. Yani sadece işlemci'ye değil tüm donanımınıza dikkat etmelisiniz. Sisteminizi iyi bilmeli ve o/c'yi adım adım sürekli testlere tabi tutarak yapmalısınız.
speed fan prog. kullanıoyorumm ve değerler söyle
sistem 39
işlemci 25
aux 32 ( bu ne demek bilmiyom)
hd0 : 44
bu arada anakartım msı p4m900m2-l
[url=https://www.chip.com.tr/konu/Over ... -her-sey_11013.html]https://www.chip.com.tr/konu/Over ... -her-sey_11013.html[/url]
Burayı iyice incele ve sırayla kontrol ederek yap böyle yüzeysel zor ve problemli olur ancak bait anlatımı bu 200*15=3 ghz gibi.
işlemciyi oc ettim suan herşey normal :d bide biosta remlerle ilgili bi bölüm var orada remler 533 yani normal hızında görüküyo onu 667 yapabilirimyiz
Siz gönderdiğim yazıyı okuyup öyle yaptınız değil mi oc'yi ?
Ramlerinizin max çalışma hızı + anakartın en son kaç mhz ram desteklediğini biliyormusunuz ?
Sistemi oc'den sonra 15-20 dk yük altına sokup test'e tabi tutup aynı zamanda sıcaklıklara bakıyorsunuz değil mi ?
ewet dediğniz makale den okudum ve yaptım fakat benim biostan işlemciye voltaj vermeyi bulamadım bunun dışında remler 533 mhz lik fakat anakart 667 destekliyo max az önce işlemciyi 3.6 ghz yaptım ve bios dahi açılmadı biospilini çıkkardım da açtım windowsu o nedendir
P4 3.06 Var 533 FSB . O.C Yaptım Sonrasında Yani Şuan işlemci :) P4 3.84 MHZ FSB ise 638 MHZ oldu Ram frekanslarıda FSB yükseldigi icin otomatik yukseldi biliyosunuz işlemci darboğaz yapio malüm Bunu En iyi Sülayman. Arkadaşımız bilir :) :P
ben o kadar yükseltemiyorum işlemci 3.4 ten sonra daha windows açmadan resetliyo murduck sen nasıl yptın sana zahmet bi anlatsana :D
:P valla bende anlamadım daha once bende Asus DDR1 Anakart Vardı simdi ise şu anakartım var bak link veriyorum :) http://www.gold.com.tr/urunozely ... -1333MHz-Anakartlar
İşte bu Buda DDR2 anakart Sırf DDR2 ye gecmek icin değiştirdim. Şimdi Konuya Gelelim ben Asus varken 3.40 tan yukarı cıkartamıyordum. Şuan İse yeni anakartımın biosunda İşlemci GGHZ be İşlemci BUS yani FSB hızının ayarlada bildigi bir bölüm var . Yani Oradan Deneyerek Bende Yaptım. Dün gece İşlemci GHZ yi 3.86 Tan 3.94 e cıkarttım hiç bi sorun yoktu acıldı makina oyunda kitlendi :) Demekki Buda nedemek oluyor. İşlemcimde 3.86 sınır. Eger ana kartın gigabayt sa tarif edebilirim.