Arkadaşlar anakartım bu:
http://www.hepsiburada.com/Liste ... yId=152&SKU=BD56439
Üzerinde sandıktaki tozlu eskilerden bulduğum İntel pentium 4 2.80 mghz işlemci , 2 gb ram var.
Öncelikli isteğim işlemciyi değiştirmek ama alacağım işlemcinin en az 5 sene arkama baktırmayacak bir ürün olması tercihim. İlerde anakartı ve ramleri de değiştireceğim ama şimdilik sadece işlemci istiyorum. Tabii öncelikli tercihim anakartıma uygun olması ve ileride alacağım yeni anakartında uyum sorunu çıkarmaması.
400, 500 tl civarı bir parayı bu iş için ayırdım. Önerileriniz nelerdir?
İşlemci Önerisi İstiyorum Lütfen.
Aynı anakartı kullanıyoruz ve benim işlemcim Core 2 Duo E6600 ve gayet memnunum eğer sende istersen 2.el olarak benim gibi E6600 veya E6750+E8400+Q8400 alabilirsin ama bana daha güçlü bir işlemci gerekli dersen o zaman bu ankarta takabileceğin en yüksek işlemci modeli Core™ 2 Quad Q9650 olur ama şöyle bir şey var,eğer Q9650 alırsan seni mutlaka 5 sene idare eder ama ilerde çıkacak anakartına uyumlu olmaz çünkü şimiden 775Pin üstüne 3 farklı soket çıktı(1366Pin-1156Pin-1155Pin) bu yüzden ilerde yeni anakart ve işlemci almak zorundasın bu yüzden eğer bütçe yeterli ise yeni (1155Pin) bir sisteme geçmeni tavsiye ederim ama bütçe yetmiyorsa o zamanda Core 2 Duo E6600 altında bir işlemci alma.
Aslında bunu 2. sistemim için düşünüyorum. Bu sisteme çok gerek olmasada aşırı yükteki tıkanma hoşuma gitmediği için işlemciyi yükseltmeyi düşündüm. Fiyatını çok sorun etmesemde aslında çok işime yaramayacağından aşırı masraf etmekde istemiyorum.
Teşekkürler jubei76. Profesyonel tavsiyelerini dikkate alacağım.
Aslında bunu 2. sistemim için düşünüyorum. Bu sisteme çok gerek olmasada aşırı yükteki tıkanma hoşuma gitmediği için işlemciyi yükseltmeyi düşündüm. Fiyatını çok sorun etmesemde aslında çok işime yaramayacağından aşırı masraf etmekde istemiyorum.O zaman 2.elde fiyatları 90 TL ile 120 TL arası satılan 4Mb önbellekli(cache) bir C2D E6600 veya C2D6750 aldınmı hiçbir sorun olmaz ama tabiki eğer ağır render işi yapmayacaksan ?
Teşekkürler jubei76. Profesyonel tavsiyelerini dikkate alacağım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir,iyi geceler.
400-500tl ayırdıysan 150tl civarı anakart ve 350tl civarıda iyi bir işlemci alabilirsin
http://www.vatanbilgisayar.com/C ... ils.aspx?I_ID=52920
mesela bu işlemci testlerde quad core 9400 den daha üstün
tabii bellekleride değiştirince maliyet 500 ü geçecektir