slm arkadaslar. amd athlon 2600+ , 2.07 ghz islemcim var. fakat, zaman zaman bu ozellikler degisiyor. su anda da 2200, 1.87ghz olarak gorunuyor. biosta varsayılan ayarlara geri don islemi yaptirdim bi sonuc alamadim.
bu konuda yol gosterici onerilerinizi bekliyorum.
tesekkurler.
İşlemci özellikleri niye degişir ki!?
amd nin kendi özelliği o
eger sistem boştaysa
kendini yavaşlatıyor
eger sisteme yükleme çogalırsa
kendini hızlandırıyor
yani hızını artırıyor
cool'n quite seçeneği biosta ve windowsta aktıf ıse yapar. Bu program sistem boşta kaldıgı zaman işlemcinin ısısını ve kullandıgı Wat değerını duşurerek bilgisayarını koruma amaçlı yapılmış bir teknolojı. Bunu kapatmak için bios'ta cool'n quite secenegini kapatman gerekiyor. Bu seferde sistem sürekli aktıf kalacaktır buda daha cok elektrık harcaması demek.
Borga-xcool'n quite seçeneği biosta ve windowsta aktıf ıse yapar. Bu program sistem boşta kaldıgı zaman işlemcinin ısısını ve kullandıgı Wat değerını duşurerek bilgisayarını koruma amaçlı yapılmış bir teknolojı. Bunu kapatmak için bios'ta cool'n quite secenegini kapatman gerekiyor. Bu seferde sistem sürekli aktıf kalacaktır buda daha cok elektrık harcaması demek.katılıyorum vede bu özellik kesinlikle açık olmalı diyorum
asimileci, ben de AMD 939 kullaniyorum ama bu sicak havalarda C&Q acik olursa islemci zarar gorebilir. ben fan devrimi ve cekirdek hizini maksimumda kullaniyorum. eger C&Q acikken kasintili bir oyun acarsaniz islemci 60 dereceyi gecer...
dogru ama boşta kalıncada ısısı düşecektir.
o zamana ne anlamı kalıyor bu özelliğin
bu ozellik daha cok ofis PC lerinde ise yariyor. surekli ofis uygulamalari ve internet kullananlar aktif edebilir. bunun disinda 3D oyun tutkunlari yada islemciye tam yukleme yapan uygulamalari kullananlar icin sakincali. C&Q aktif olunca 3000RPM de donen fan 800RPM e kadar duser.
o zaman kesinlikle haklısın
amd kullanmadıgım için ayrıntısını bilmiyordum
ben açık olması iyi olur diye biliyordum.