Arkadaşlar bir çok program denedim ama işlemci sıcakığını hangisi doğru gösteriyor bilmiyorum.Biosta doğru gösterirmi gösterrirse hangi komutlarla biostan sıcaklığı doğru olarak öğrenebilirim.Birde İntel E8500 sıcaklık değerleri boşta ve yük altında kaç derece olması gerekir bilmiyorum
İşlemci sıcaklığını nasıl öğrenebilirim
tuncabİşlemcinizin sıcaklığını bir programla hiç ölçtünüz mü?Ölçtüyseniz en fazla kaç dereceye kadar çıktı?konudada gecen program sayesınde dogru sekılde ogrenebılırsın ayrıyeten bıos uzerındende bakabılırsın ortalama derece ıse 35 ve 39 dur. yuk altında ıse 50 derecedır.
Örneğin ben Intel Pentium 4 506 (2.66 GHz) şimdiye kadar 32 derecenin altında ve 38 derecenin üstünde hiçbir değer göremedim.NOT:İşlemcinizin sıcaklığını öğrenmek için gerekli olan yazılımlardan biri SpeedFan dır. http://www.almico.com/sfdownload.php adresinden SpeedFan ı indirebilirsiniz.
everest proğramı ile ve bios dan öğrenebilirsin boşta 40 civarı yük altında 70'e kadar normaldir 80'nin üzerine çıkarsa tehlike çanları çalmaya başlar
Peki biostan sıcaklığı nasıl öğrenebilirim acemiyimde.hangi komutlarla öğrenebiliriz yardımlarınızı bekliyorum
bilgisayarın power düğmesine bastığında yani açtığında windows ekranı gelmeden bazı yazılar çıkar.bu arada bilgisayar kendini boot eder ve windowsu yükler.windowsu yüklemeden devamlı delete tuşuna arka arkaya bas.karşına çıkan mavili ekranda genelde en altta olur PC HEALTH STATUS'a gir.current cpu temperature nin karşısındaki rakam cpu ısısıdır.