sistem:intel pentium D 820 2.80ghz
ram:2gb ddr2 333mhz
ekran kartı:nvidea geforce 6200tc
hdd:80gb samsung
[url=http://img513.imageshack.us/i/75341198.png/]
sistem:intel pentium D 820 2.80ghz
ram:2gb ddr2 333mhz
ekran kartı:nvidea geforce 6200tc
hdd:80gb samsung
[url=http://img513.imageshack.us/i/75341198.png/]
1. işlemci boşta 2.işlemci yükte
arkadaşlar bide flash animasyonlar falan bazen çok ağır bazen pc çok kasılıyor
1. ve 2. resimde işlemci boşta gözüküyor
alsa ne fark edecekki intel sonuçta
alsa ne fark edecekki intel sonuçtaBu yorumunla tüm intel işlemcileri kötülemiş oldun ama burda sıcaklık sorunları olan seri Pentium serisi ama yeni nesil işlemcilerde bu sorunlar yok.bu arada intel fanatiği değilim ama tüm işlemcilerede çamur atmak yanlış olur diye düşünüyorum ?
yeni nesillerde öyle mayk duymadınmı i7ler boşta 80lerde geziyor diyorlar
yemişim intelini benim amd'm buz gibi :R
Değerler normal evet. Qtorrent, winamp, işlemci testi, windows sağ araç çubuğu ve msn açıkken bu miktarda sıcaklık vermesi de gayet olağan. Özellikle kasanızın yanı ve önü tamamen kapalıysa ısı devir daimi iyi olmadığından, fanlar birbirlerine sıcak havayı üflüyor ama dışarı atamadıkları için fazlaca hararetlendiriyorlar ortalığı. CD sürücünün altındaki kapağı açık bırakırsanız çok daha efektif soğutma sağlayabilirsiniz efendim.
Yanlız intel de amd de hızları arttıkça bal gibi de kalorifer gibi çalışıyorlar. Öyle yok intel soğuktur, amd daha soğuktur diye birşey yok. Al birini vur öbürüne :D
yeni nesillerde öyle mayk duymadınmı i7ler boşta 80lerde geziyor diyorlarN'aptın yav :)
yemişim intelini benim amd'm buz gibi :
i7'nin 80 derecede olması imkansız. O kullanan şahıs fan'ı takmayı unutmuş
Stok fan ile 55 dereceyi zor geçen bi işlemci.
Ayrıca dediğin şekilde olsa Turbo aktif olduğunda direk yanması gerekiyor :)Isılar normal berkcan. Pentium D en çok ısınan işlemcilerin başında geliyor. OC potansiyeli sıfıra yakındır 0.6 Ghz. OC yapılsa yük altında yanar :) Fan bile kar etmiyor.
Kullandım zamanında.Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 25 Ekim 2010 14:52
bilmiyorum bende o okuduğum forumların yalançısıyım. adamlar diyordu zalman falan kullanmışlar, değiştirmişler nafile boyle konular okumuştum ama kaynağı unuttum :D
hadi onları geçelim
core 2 duo'lar da fazla ısınıyor amd'nin eşitleriyle 15derece kadar fazla
bu insanlar yediremiyor galiba kendilerine amd ısınıyor diyorlar :D
o eskidendi :D
kısacası intelin daha fazla ısınıdğı kanaatindeyim (10-15c)
Şuana tek kullandığım işlemci Pentium 4 oldu ama çevremde alternatif kullananlar çoktu.
Arkadaşım AMD Phenom II x4 945 kullanıyor (Beraber topladık) boşta 40-45, hafif yük 45-50, oyun açınca 60'ı geçmiyor. Tabii stok fan kullanıyor biraz fazla gelebilir. Fan alabildirsem sistem kendine gelecek :)
Zalman ve 80 derece ? Ya fan'ı takmayı unutmuş ya da arkadaş hipermetrop
Benim sistemimde
İşlemci : İntel Pentium Core 2 Duo 2.17
Ram : 3 Gb
Ekran Kartı : Nvidia Geforce G105M
HDD : 160 Gb 666MHz
Notebook : Casper Nirvana
Buradaki ısı değerleri normalmi? Şu an sadece chip.com.tr sayfası açık.Oyun oynarken sıcaklık değerleri 90 dereceyi buluyor(colin Mc Rea Dirt2)
http://profile.imageshack.us/user/chupper67/
Resim eklemeyi tam beceremedim sanırım kusura bakmayın.Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Benim sistemimdeLaptop kullandığın için biraz normal. Ama içini temizletmeni tavsiye ederim. Boşta 5 derece felan, oyun sırasında 10 derece felan fazlalık var gibi.
İşlemci : İntel Pentium Core 2 Duo 2.17
Ram : 3 Gb
Ekran Kartı : Nvidia Geforce G105M
HDD : 160 Gb 666MHz
Notebook : Casper Nirvana
Buradaki ısı değerleri normalmi? Şu an sadece chip.com.tr sayfası açık.Oyun oynarken sıcaklık değerleri 90 dereceyi buluyor(colin Mc Rea Dirt2)
http://profile.imageshack.us/user/chupper67/
Resim eklemeyi tam beceremedim sanırım kusura bakmayın.Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
güldürme beni
1.SI ADIM MAYK DEGIL BUNU BEYNINE SOK SOKAMIYORSAN BEN SOKARIM
2.SI ISE AMD ISLEMCININ MODELI NE GEL BAK EGER YIYORSA BIRAZCIK SIKYRSA BENCHMARKLARI KOYALIM FORUMA YIYIR MU ? CIDDIYIM MADEM DALGA GECYN YIYORSA SENI SU FORUMA GOMEYIM AMD ISLEMCIN ILE BERABER AYRICA SOGUTMA BAKIMNDAN BENIM I7 SUAN BOSTA 25 DERECE DE MAKSIMUM OYUNLARDA 3060 MHZ DE ISE 55 I GECMIYOR