Selam arkadaşlar,
Bende IntelQ9550 işlemci var ve stok fanla kışları 3,4 yazları 3,2 Ghz'deçalıştırıyorum ancak işlemciye zarar veririm diye biraz tedirginim.Performansı iyi olan ve sesi az olan bir soğutucu almayı düşünüyorum.İşlemciyi 4Ghz seviyelerinde rahat bir şekilde çalıştırabilecek birsoğutucu olmalı. İnternette belki 100 tane siteye baktım ve gözümeçarpanlar; Sunbeam Core Contact Freezer (çoğu sitede f/p olarak 1numara), OCZ Vendetta 2 (sessizliğiyle meşhur), OCZ Gladiator Max(Vendetta 2'den sonra piyasaya sürülmüş olmasına rağmen daha düşükperformansa sahip ve daha gürültülü), Zalman CNPS 9700 Led (fazlagürültülü olduğu söyleniyor), Thermalright Ultra 120 Extreme (en iyisoğutucu ancak çok pahalı).. Benim tek sorunum soğutucunun kasayasığması ve ramlerimle temas etmemesi, kısaca soğutucunun sorunsuz vetemassız şekilde sığması. Kasam GMC X-22, 20CM iç genişliği vartahminimce soğutucular için sorun olmaz. Anakartım ASUS P5Q3 Deluxe.Ancak en büyük sorun ramlerim. OCZ ReaperX. Bu ramden bende 4 adetvar yani anakarttaki ramslotlarım tamamen dolu ve ramler büyük bu yüzden soğutucunun sığıpsığmayacağı konusunda çok büyük tereddütlerim var. Ben şuan Sunbeam CCFalmayı düşünerek bunları söylüyorum; bazı sitelerde CCF'nin ramslotlarından birini kapattığı söyleniyor. İşlemciyi yüksek hızlardaçalıştıracağım için ve CCF iyi performans sağladığı için bu soğutucuüzerinde yoğunlaştım ancak dediğim gibi boyutları beni düşündürüyor.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, aşağıya da kasamın, anakartımınve ramlerin resimlerini koyuyorum.. Lütfen yardım edin arkadaşlar çokaraştırdım bir karar vermek istiyorum artık yorum ve yardımlarınızıbekliyorum.. 
(Aşağıdaki en son resim ramlerin 4ünün takılı olarak nasıl göründüğünün temsili resmidir, sadece ramler aynıdır.)