İşlemci ve Ekran Kartı Aşırı Isınma !

HPQ-User
22-05-2009, 22:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ultraTURK09 sormuş:
Windows Vista Home Basic yüklü bir laptop sahibiyim. Bilgisayarı ilk aldığımda ısınma sorunu vardı ama çok fazla değil. Sonra 2 ay kadar kullandım ve bilgisayarın ısınmadığını eskisi kadar farkettim.
   Yaklaşık 1 ay kadar önce bilgisayar düzgün bir şekilde kapatmıştım ancak açmaya çalıştığımda açılmadı ve siyah ekranda dondu. Bende bilgisayara Format attım düzgün bir şekilde hiç bir sorun çıkarmadı ancak eskiden sp1 yüklüydü şimdi yüklü değil. Bu olaydan sonra ekran kartı driver ını güncelledim ve sanırım yükleme esnasında bir sorun çıktı ve yükleme bittikten ve bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra hiç bir oyun düzgün çalışmamaya başladı. Bende eski driver ı yeni driver üzerine yükledim. Sorunum çözüldü bilgisayar eski haline geldi ama çalıştır bölümüne dxdiag yazıyorum işlemci ekran kartı hep YOK olarak gözüküyor. Oyunlarda biraz performans düşüşü oldu. Şuanda bilgisayarda 1 saat oyun oynadıktan sonra speedfan yada everest ten baktığımda işlemci 89 derece , ekran kartı ise 97 derece civarı gözüküyor hemen oyunu kapatıp işlemcinin soğumasını bekliyorum. Yanmasından korkuyorum. SP1 i yeniden indirip yüklersem sorunum düzelebilirmi.Oyun oynarken Bilgisayarı ellediğimde elim yanıyor. İşlemci bu kadar ısındığında kendiliğinden kapanması gerekmezmi ? Isı problemini nasıl çözebilirim ? Lütfen Yardım Edin...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İntel Pentium Dual CPU T2390 1.86 GHz
2 gb ram
Nvidia 9300m gs ekran kartı
Windows Vista Home Basic 32-bit.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.65 Safari/525.19

Mustafa Akın
22-05-2009, 22:19   |  #2  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

Laptop da ısınma daha fazla olur ama bu kadar da değil!
Sıcaklıklara Bios'tan bakabilme şansınız var mı?
Ekran kartı sürücüsnü yüklemedne önceye Sistem Geri Yükleme ile dönmeyi deneyin ve kurulumu tekrarlayın.
Eğer ısınma sorunu çözülmez ise, kaliteli bir notebook soğutucusu araştırın, plastik ve dandik olanlardan değil.
Kapanması gerekir, yani belli bir yere kadar dayanır, bu işlemciler için 105, ekran kartı için 125 ti diye hatırlıyorum, tabi bu masaüstü için geçerli. Ama bu kadar ısınmamalı.

DaRWeLL
22-05-2009, 22:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

eğer bu değerler dogru ise büyük tehlike var demektir.bence direk teknik servise gidip verin.yoksa parçalara zarar gelebilir.

Pc_-_FiXeR
22-05-2009, 22:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

aynen arkadaşlara katılıyorum,yazdıklarınıza göre anormal bir durum var ortada.bence hiç zaman kaybetmeden,parçalar zarar görmeden teknik servise götürün.