Prime95 ile de denedim, Premiere Pro ile render yaparkende. İşlemci kullanımı %38'i geçmiyor, Prime95 tek başına çalışırken. Arka planda hiçbir şey açık değilken %31 civarında sistem kullanıyor ve bilgisayarın tamamı %38 kullanıyor. Eğer herhangi bir şey açarsam, mesela Google Chrome'u açtım. Google Chrome %10 işlemci kullanımına sahip ise yine %38'i geçmiyor, Prime95'in işlemci kullanımından %10'luk bir dilimi alıp Google Chrome'a veriyor. Nasıl çözerim bunu?
İşlemci %38'den Fazla Kullanılamıyor
Zorlandığında kullanacaktır 38 den fazlasını insan vücudu gibi düşünün siz otururken kalbiniz 120 atsa dakikada hoş mu ? iyi mi ? ayrıca donanımı işletim sistemleri yönetir ve windows ta benim şahit olduğum şey o an ekranda açık olan program donanıma ulaşımda öncelik alır.Sizin dediğiniz gibi chrome açtığımda diğer programın işlemci gücü azalıyordan kasıt budur diye düşünüyorum.
Ve son bir tavsiye söyle işlemci hızı sıcaklığı vb fanın dönerkenki merkez kaçını bulan garip programları kurmayın bilgisayarınıza işlemcinize acımıyorsanız diskinize acıyın ömrü bu saçma programlarla azalıyor.
Kolay gelsin.
Render yaparken %38'den fazla kullanmaması demek renderın gereksiz yere daha uzun süreceği anlamına gelir. %100 kullansa 3 kat daha kısa sürer o renderlar.
Bu programın kullandığı mekanizmaya göre değişir ; paralel programlama mantığı vardır threadler vardır.
Siz 100 tane thread çalıştırın aynı anda işlemci nalları dikme düzeyinde çalışır.Ancak yapmamışsanız legal thread üstünden devam etseniz az miktarda işlemci yüzdesi kullanımıyla işlemi tamamlama noktasına gelirsiniz.
Mesele render ise gpu konuşulmalı cpu değil 1999-2000 teknolojilerinde gpu yükünü cpu ya yüklerdik artık gpu ile cpu ya giden kodların bağımlılğı yok.
Bununla birlikte bir program %100 cpu kullansa işletim sistemi size yanıt vermeyecektir şu bilindik program yanıt vermiyor ifadesiyle karşılaşır sonra programı kapatırsınız :) Neyse.
Kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum.