intel pentium d işlemci aldım.ama 1 kaç hafta sonra yani bugün vatanbilgisayara girdim.dört çekirdekli işlemci 1000 dolardan 600 dolara düşmüş. pişmanım.ve o işlemciyi alırsam evde 3 bilgisayar olmuş olur.q6600 revde 3 bilgisayar olmasına değermi.
işlemci
4 cekirdekli islemci ile ne is yapacaksin? render? vidyo kodlama? 3D tasarim? Server? hollywood icin animasyon filmi?...
eger bu tarz isler ile ugrasmayacaksan butcene va amacina uygun sistem almayi bilmiyorsun demektir. bu sadece en hizlisina ulasma tutkusu olur. daha iyisi suanda alinamayacak bir sistem de toplasan sana topladigin sistemin performans acisindan 1. siradan 10. siraya dusmesi icin 1 ay gosterebilirim. 6 ay sonra ilk 50 ye bile giremez.
yukarida saydigim olaylardan en az birisini sık sık yapacaksan o zaman 4 cekirdekli alabilirsin.
gerek yok bence.dört çekirdekli işlemcileri piyasa hazmettikten sonra alırsın.kaç kişide dört çekirdek işlemci varki.ama sen yine de pişmanlığını bastırmak istyorsan bilemem.ancak pc teknolojisine yetişmek içinde ciddi bir bütçeye ihtiyaç var.
bu pc teknolojisine yetişilmez. eğer her zaman en iyisi olsun en güçlüsü olsun dersen buna parada yetmez. işine geleni alırsın artık iyice eskiyene kadar kullanırsın overclock la falan dahada güçlendirirsin işini görür.
Arkadaşlar belki alakasız olacak ama yeni bir konu açmamak için buraya yazıyorum. AMD ve INTEL'in son çıkan işlemcilerini n sağlıklı bir şekilde karşılaştırıldığı performans testlerini nerede bulabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html burada istedigin iki işlemciyi çok rahat bir şekilde karşılaştırabilirsin.Göreceğin gibi benchmark programı seçerekte karşılaştırmalar var
borga-x güzelde saglıklı testler yok
ramler aynı değil
farklı kompinasyonlarla test yapılmış
Teşekkürler...
Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum. sağolun varolun...
Doğrudur asimileci benim bildigim bu site var eger bilgidin baska bir site varsa Asimileci söyle bende ordan takıp ederım. Maksat bilmek, öğrenmek
forumda detayli arama olsa ben ve bir kac arkadas gercekten cok guzel test sonuclari vermistik. detayli arama olmadigindan cok zor bulunuyor eki konular.
testleri versen çok süper olur egemen
core2duo 4300 125 dolar mesela bu işlemciyle bildiğim kadarıyla
AMD de x2 am2 4400+ başa çıkıyor galiba
fiyatları aynı
yinede İNTEL daha agır basıyor bence
İNTEL bu işlemciyi kullanıyorum çok hızlı
45 nm li bir işlemciyi AMD 65 nm ile yenemez gibi geliyor bana