Herkese Merhaba. Yakında Laptop almayı düşünüyorum işlemcisi... İntel core Duo ile İntel Core 2 Duo arasında nasıl bir fark var. Yani İntel Core duo 2.0 ghz mi iyi yoksa İntel Core 2 duo 1.6 ghz...
İşlemci
Core2 Duo alman senın hayrınadır. Core duolar eski..
Borga-xCore2 Duo alman senın hayrınadır. Core duolar eski..
Bunu bende biliyorum ama detaylı bilgi verebileceğiniz varmı?...
core due --> tek çekirdeklidir.
core 2 due --> çift çekirdektir
bjk_semihcore due --> tek çekirdeklidir.1.si çok saçma bir cevap vermişsin...
core 2 due --> çift ç
2.si yanlış yazmışsın
core duo = 32 bitlik çift çekirdekli işlemci
core 2 duo = 64 bitlik çift çekirdekli işlemci
duo dan akla gelir (double hesabı
quad ise 4 çekirdek
samuray164bjk_semihcore due --> tek çekirdeklidir.1.si çok saçma bir cevap vermişsin...
core 2 due --> çift ç
2.si yanlış yazmışsın
quad ise 4 çekirdekbence sen bi cevabını kontrol et, 'intelin millete core due yu çift çekirdek diye kandirdığını anlayamamışsın heralde'...
serik007Herkese Merhaba. Yakında Laptop almayı düşünüyorum işlemcisi... İntel core Duo ile İntel Core 2 Duo arasında nasıl bir fark var. Yani İntel Core duo 2.0 ghz mi iyi yoksa İntel Core 2 duo 1.6 ghz...santa rosa platformundaki işlemcilere sahip laptoplara bakmanı öneririm bu işlemcilerin 800 mhz fsb desteği var
bjk_semihsamuray164Katlıyorum.Çoğu kişi Hyper Threading Teknolojisi yüzünden Çift Çekirdek sanıp hataya düşüyor.bjk_semihcore due --> tek çekirdeklidir.1.si çok saçma bir cevap vermişsin...
core 2 due --> çift ç
2.si yanlış yazmışsın
quad ise 4 çekirdekbence sen bi cevabını kontrol et, 'intelin millete core due yu çift çekirdek diye kandirdığını anlayamamışsın heralde'...
Bu arada soruyu soran arkadaşımıza önerim Core 2 Duo dan yana.Core 2 Duo çift çekirdektir ve 32/64 bit desteklidir.Core Duo ise tek çekirdeklidir ve Sadece 32 bit desteklidir.
hayla anlamıyorsun, core due sanal olarak çift çekirdek fakat normalde tek çekirdektir...
kaçkere söyledim ama anlamadınız,...
@bjk_semih
biraz araştırmanı tavsiye ederim mesela wiki den
core solo lar tek çekirdek, oysaki yukarıdaki bağlantıda core duo larda tek silikon chip üzerine iki tane pentium m işlemcisi konuldugu söyleniyor.
kaç kere söylemek yerine bir tane kaynak göstermek daha etkili olacaktır, onun için yanılıyorsam eğer vereceğin bir kaynaktan öğrenmek güzel olacaktır.
ekleme:
core duo t2350 1.86 diyor e madem bu tek çekirdek o kadar insan mı kandırıldı.Yoksa intel mi yalan söylüyor. sonuçta duo dediğine göre çift çekirdektir... core 2 duo ile performansı ayrıdır , tartışılır tabi