Arkadaşlar Öncelikle Chip Ailesine Yeni Katıldım Umarım Uzun Yıllar Aranızda Bulunurum.
Arkadaşlar 3-4 ay önce GTX 760 ekran kartım vardı, Pci express girişinde problemler vardı ve değişim kağıdı aldık.Ardından vatan computer de kartın stokda bulunmadığını en az 1-2 aya geleceği söylenmişti.Ve 250 tl civarı üzerine koyarak GTX 770 ASUS ROG ekran kartına sahip oldum su soğutma özelliğini kullanmıyorum.FX 6300 işlemciyle kullanıyorum gayet memnunum fakat işlemcimi değiştirmek istiyorum sanki darboğaz yapıyor gibi hissediyorum oyunlarda takılmalar ve 30 40 dk sonra kendiliğinden kapanmalar mevcut.Cpu kullanımlarına baktım pek birşey anladığım söylenemez belkide birşey yok attığım formattan kaynaklanıyor.Fakat parçalarımı yinede upgrade etmeyi düşünüyorum sizden yardım almak ıstıyorum. 1200 TL bütçem var.
Msi 970a-g47 Ankartım -8gb 1600 mhz ram -Fx 6300 İşlemcim 600 w thermaltake psu var.
Ramleri değiştirmeyeceğim sanırım ( ripjawsx) . İntel işlemci anakart takviyesi yapsam psu yeter mi ne kadara mal olur ? Parçaları önerdiğiniz gibi alacağım. Ekran kartını su soğutmaya geçirip o.c yapsam ne olur ? su soğutma fiyatı nedir ?
Yardımcı olacağınıza gönülden inanarak teşekkürlerimi arz ederim. İyi günler,akşamlar dilerim.