Arkadaşlar bilgisayar parçaları hakkında pek bir bilgim olmadığı için bir sorum olacak . İşlemcide çekirdek sayısının 1-2-4-8 vs. olması neyi değiştiriyor ? İşlemciye ne özellik katıyor ?
İşlemcide Çekirdek Sayısı
çalıştırdığı uygulama sayısını aynı anda 4 8 iş yapabilir çekirdek sayısına göre ör:aynı anda müzik dinlerken oyun oynabilirsin veya bilgisayarın kopyalama yaparken müzik dinleyebilirsin filim izleyebilirsin kasmadan
kısaca ne kadar çok çekirdek o kadar çok uygulama çalıştırırsın
Tabi sadece işlemci yetmiyor Raminde yüksek olması lazım her uygulama ram yer çünkü
8 gb ram var benim kasada daha şu ana kadar hiç tam kullanamadım
çalıştırdığı uygulama sayısını aynı anda 4 8 iş yapabilir çekirdek sayısına göre ör:aynı anda müzik dinlerken oyun oynabilirsin veya bilgisayarın kopyalama yaparken müzik dinleyebilirsin filim izleyebilirsin kasmadanona bakılırsan benim pc tek çekirdekli.ben aynı anda hem oyun oynuyorum hemde müzik dinliyorum.hemde hiç kasmadan.çekirdeklerin çok olması daha avantajlı olur.kısaca ne kadar çok çekirdek o kadar çok uygulama çalıştırırsı
Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 04 Temmuz 2012 13:47
daha çok çekirdek daha çok iş bir kaç birşey daha yap tıkanır senin işlemci anlatmaya çalıştığım ne kadar çekirdek olursa pc kasmadan o kadar çok işlem yapabilir
analımıyorsanız dalın linke http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ok_%C3%A7ekirdekli_i%C5%9Flemciler
İşlemciler yapı olarak yüksek oranda frekan üretirler. İşlemci hızını belirleyen merkezde bulunan kristaldir. Bu bildiğimiz krıstal değil tabiki. Çekirdek diye kasdedilen şeyde budur. i5 işlemcide bu kristalden 5 katman şeklinde vardır. Günümüz teknolojisinde en basit işlemciler p4 serisi bile bir kaç uygulamayı aynı anda çalıştıra bilir. Ama yeni nesil işlemcilerde güdülen asıl amaç daha az enerji ile daha çok performans üretmektir. işlemci modelin ne kadar yüksel olursa bilgisayarın veri işlemesi o kadarda artar. Sıradan uygulamalar ki bunlar internet filan vs. yeni nesil işlemciler için çerez, görev yöneticinden performans kısmını tıklarsan işlemcinin kullanım oranını görebilirsin. Yani özetlersek yeni oyunlarla ve grafik işleme prog. ile fazma aranız yoksa kullanmayacağınız özelliğe fazladan para vermeyede gerek yok.
kullanamadığınız ramleri bana yollayın boşa durmasın :D