işlemciden işlemciye

black_flood
09-11-2009, 08:12   |  #26  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

önerdiğim işlemcinin 3 tane 2.7 ghzlik çekirdeği var. ve yeni nesil bir işlemci içinde veri yolu iyileştirmeleri mevcut.
core2 duo anakartta ayrıca ucuz falan değil seninkisi en düşük seviye intel anakart ondan o kadar ucuz gerçek adam akıllı amd ve intel anakart seçilirse amd analkart 10 dolar daha ucuza almak mümkün.

tam 4 senedir amd satıyorum ve kullanıyorum gram sorun pürüz çıkartmadı. tek sıkıntı eski modellerinde nadiren çipset ve işlemci sorunu çıkıyordu artık oda yok 1 senedir hiçbir çipset türünde sıkıntı çıkmaz oldu üreticiler hyper transport mimarisini iyice kavramış durumda sorunların aşılmasındaki en büyük neden bu.

bu önerdiğim işlemcide çok iyi vede hızlı bir tür. bende x2 240 modeli var ve mükemmel hızı var gerek bir program kurarken gerekse bir programı açınca içinde alan hesaplama ve modellemede çok iyi performansı var özelliklerine göre. tek eksi bende ekran kartı dandik bir model olan 4350 var şuanda acilen ekran kartı lazım olmuştu ve nakitte olmadığı için bunu takmıştım.
cache belleğinde 1.5 mb olmasına bakma amd işlemcilerin hepsinde düşük cache bellek ve saat hızı kullanılıyor. aradaki farkı entegre bellek kontrolcüsü ile kapatıyor yüksek saat hızına sahip inteller karşısında.